Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latviešu motokrosa braucēji startēs "YZ bLU cRU" FIM Eiropas kausa superfinālā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu motokrosa braucēji startēs "YZ bLU cRU" FIM Eiropas kausa superfinālā
Jēkabs Kubuliņš. Foto: LVN Photo

Vairāki latviešu jaunie motokrosa talanti šajā nedēļas nogalē Anglijā piedalīsies "YZ bLU cRU" programmas FIM Eiropas kausa superfinālā. Cīņas norisināsies trīs dažādās klasēs.

"Yamaha" rīkotā "YZ bLU cRU" programma ir unikāla sistēma, kas izstrādāta, lai identificētu un palīdzētu attīstīties jaunajiem talantiem no visas pasaules. Projekts tika uzsākts 2015. gadā 125cc klases motokrosa braucējiem, bet 2019. gadā attīstījās tālāk, iekļaujot arī 85cc un 65cc klases un bruģējot ceļu jaunajiem braucējiem, sākot no pirmajiem soļiem, līdz pat pasaules moto skatuves virsotnēm.

FIM Eiropas kausa superfinālā "Matterley Basin" trasē startēs visātrākie no "YZ bLU cRU" programmā šosezon dalību ņemošajiem sportistiem, katrā klasē ap 40 dalībniekiem. Mazākajā YZ65 klasē brauks jaunākais no brāļiem - Augusts Valdis Reišulis, tāpat arī Pēteris Ceriņš.

YZ85 klasē cīņas notiks bez Latvijas sportistu līdzdalības.

Lielākajā YZ125 klasē pamatotas cerības uz augstu rezultātu Latvijai, ko šajā kategorijā pārstāvēs Jēkabs Kubuliņš. Viņš šogad aizvadīja piecus posmus Eiropas čempionātā EMX125 klasē, astoņos braucienos no desmit finišējot punktos un trīs reizes arī tiekot vadošajā desmitniekā, bet augstākais rezultāts bija ceturtā vieta. Tāpat Kubuliņš startēja Junioru pasaules čempionātā, MX125 klasē sasniedzot devīto vietu, kas bija visaugstākais rezultāts starp latviešiem.

     [+] [-]

, 2024-10-04 16:44, vakar
Izcili drausmīgs nosaukums