Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Meņģelis Francijas čempionātā gandrīz tiek līdz pjedestālam

Juris Grīns
Juris Grīns

Meņģelis Francijas čempionātā gandrīz tiek līdz pjedestālam
Edgars Meņģelis

Francijas motokrosa čempionāta otrajā posmā svētdien augstus rezultātiem sasniedza latviešu kvadriciklists Edgars Meņģelis, braucienos ieņemot ceturto un piekto vietu.

Pēc ne tik veiksmīgām pirmajām sacensībām Francijas čempionātā, aizvadītās nedēļas nogalē Meņģelis piedalījās cīņā "La Neuville aux Joutes" trasē. Kvalifikācijā sportists sasniedza astoto labāko rezultātu 27 braucēju konkurencē, ar ko nebija apmierināts, veica kvadricikla regulējumu izmaiņas un uz starta jau varēja stāties ar lielāku pārliecību.

Pirmajā līkumā sportista kāja esot iesprūdusi kāpslī un tāpēc zaudētas vairākas pozīcijas. Pirmo apli noslēdzis astotajā vietā, Meņģelis sagaidīja brīdi, kad priekšā braucošie konkurenti kļuva lēnāki un veica apdzīšanas, pakāpjoties uz piekto vietu, ko nosargāja līdz brauciena beigām.

Arī otrajā sacīkstē Meņģelis sākotnēji iekārtojās astotajā pozīcijā, bet vēlāk divi priekšā braucošie saķērās, kā rezultātā izdevās pacelties uz sesto vietu. Vēl pēc kāda laika Meņģelis apsteidza vēl divus braucējus un jau ieņēma ceturto pozīciju, turpinot pakaļdzīšanos trešajā vietā esošajam konkurentam.

"Tajā brīdī jutos fiziski ļoti labi, lēnēm tuvojos trešajai vietai un skatijos ka līdz brauciena beigām varētu apdzīt, bet apmēram četrus apļus pirms beigām sāka līt spēcīgs lietus, kas padarīja trasi ļoti slidenu," skaidro Meņģelis. "Tajā brīdī pakaļdzīšanās bija beigusies, galvenais bija nekļūdīties un finišēt, kas arī veiksmīgi izdevās. Ar sacensībām kopumā esmu apmierināts, progress ir jūtams, fiziskais ir, pie ātruma gan jāpiestrādā."

1. maijā Meņģelis iedalīsies "Superkauss" pirmajā posmā Valmierā, bet 17. maijā viņam plānotas sacensības Tartu.

Izmantotie resursi:
AutoEuro :: Krāsains nedēļas žurnāls ar...