Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Austrumeiropas motokross jau šajā nedēļas nogalē atgriežas Stelpē

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokross - motokrosa trase, motociklu rūkoņa, fani, smiltis, dubļi, cīņa, azarts, gandarījums, uzvara - ar to lielākajai daļai no mums asociējas motokross un, tas viss, pavisam drīz sagaida Stelpē Sporta un Atpūtas parkā “Pīlādžu mototrase”.

Kā tradīcija, otro gadu pēc kārtas, Stelpē “Pīlādžu mototrasē” 31.maijā - 1.jūnijā atgriezīsies Eiropas Čempionāta Austrumeiropas zonas sacensības motokrosā MX 85, MX65 klasēm. Sacenību ietvaros, kā ierasts, norisināsies BMA Austrumeiropas Čempionāts, kurā piedalīsies MX2 juniori, MX Dāmas, MX Veterāni, MX50. Savukārt par Vecumnieku novada kausu cīnīsies MX Amatieri un Klubi.

2013. gadā Stelpe “Pīlādžu mototrase” pirmo reiz uzņēma Eiropas Čempionāta Austrumeiropas zonas MX65, MX85 sportistus, kurš izrādījās 2013.gadā sportistiem bagātākais Austrumeiropas posms motokrosā, spriežot pēc pieteikto sportistu skaita, tāds būs arī šogad, kā arī tika saņemta atzinība no UEM (Eiropas Motosporta savienības) par izcilu sacensību organizēšanu. Stelpes posmā MX65 klasē tā pat kā MX85 klasē pirmās trīs vietas aizceļoja ārzemju sportistiem. MX65: 1.Allar Pent (EST), 2.Mykolaj Moskaluk (UKR), 3.Daniel Stehlik (CZE). MX85: 1.Hardi Roosiorg (EST), 2.Tamur Talviku (EST), 3.Jakub Teresak (CZE).

2013.gadā, kā pirmie, tradīciju aizsākām ar BMA Austrumeiropas Čempionāta organizēšanu MX Dāmām, MX50 un MX Veterāniem. MX Dāmu klasē spraiga cīņa izvērtās starp divām Pasaules Čempionāta dalībniecēm Samantu Jostu, no Latvijas, un baltkrievieti Valēriju Lypinu. Divu braucienu summā par pirmo BMA Austrumeiropas Čempioni kļuva Valerija Lyapina , otrā Samanta Josta, bet trešā Liubov Leonteva no Krievijas. 2013. gadā BMA Ausrtumeiropas Čempiona titulu Veterānu klasē pārliecinoši ieguva MX Ādaži sportists Leons Kozlovskis, otro vietu ieņēma baltkrievs Aleksandrs Guruts, trešā vieta Latvijai- Raimondam Baltgalvim. Vismazākajā klasē MX50 čempiona titulu izcīnīja Edvards Bidzāns aiz sevis atstājot Kārli-Albertu Reisuli un igauni Mikk Kallion.

Sporta un Atpūtas parks “Pīlādžu mototrase” ir neatkārtojama trase - vieta Latvijā. Trases teritorijā ir padomāts gan par sportistiem, gan ģimenēm, faniem un visiem pārējiem,jo trases teritorijā iekļaujas moto trase, parks, mežs ar pastaigu celiņiem, ezers, kafeinīca. Sportistiem, līdzjutējiem un viņu ģimenēm, kuri vēlēsies izbadīt patiešām neatkārtojamas brīvdienas, piedāvāsim telts vietas, automašīnu stāvvietas, iespēju nopeldēties, paēst un baudīt spraigas cīņu trasē.

Sportistirm, kuri sacensību dienā vēlēsies iegādāties vienreizējās licences to varēs izdarīt par 5,00 eiro.

Informāciju sagatavoja:
Inga Pīlādze