Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Dāvis Līvs lūkos atgriezt "Rodeo" komandu pie uzvarām

Juris Grīns
Juris Grīns

Dāvis Līvs lūkos atgriezt "Rodeo" komandu pie uzvarām
"Rodeo" komandas telts
Foto: motokross.lv

Nemaz tik daudz laika nav atlicis līdz jaunās motokrosa sezonas sākumam Latvijā. Šogad īpaši aktīvi un mērķtiecīgi gaidāmai sezonai gatavojās Ventspils motoklubs Rodeo, kas pēc ne pārāk veiksmīgās pagājušās sezonas, ir atkal gatavs cīņām par valsts čempionāta augstākā kaluma godalgām.

Pagājušā gada sezonu motoklubs Rodeo noteikti atceras ar ne tām labākajām atmiņām. Pirmkārt, pēc trīs gadu dominances ventspilnieki Latvijas atklātajā klubu čempionātā palika vispār bez medaļām, ieņemot tikai ceturto vietu. Otrkārt, visas sezonas garumā sportistus bija apsēdusi traumu sērga, kas bija arī galvenais visu tālāko neveiksmju cēlonis. Tomēr visā šajā bija arī kāds prieku nesošs brīdis, proti, Eiropas vicečempiona titulu Open klasē izcīnīja Rodeo pagājušās sezonas līderis -Toms Macuks.

Tāpēc šajā starpsezonu periodā Rodeo, kas ir astoņkārtēja valsts čempione, veica ļoti aktīvu darbu, pirmkārt, jau sastāvā komplektācijas ziņā, savas rindas papildinot ar tādiem Latvijā labi zināmiem braucējiem, kā Dāvi Līvu, Kristeru Drevinski un Ralfu Reinfeldu. Tomēr tie nebūt nav vienīgie papildinājumi, jo Rodeo rindas papildinājuši arī jaunietis ,85cc klases braucējs - Toms Babris . Tajā pat laikā ventspilnieku sastāvā vairs neredzēsim Tomu Macuku, kas jaunajā sezonā startēs Zviedrijas čempionātā. Taču kopumā komandas kodols lielākoties saglabājies tāds pats kā pērn. Sastāvā palikuši: Madars Pureklis, Endijs Bernics, Gvido Judeiks, Ainārs Soks, Pēteris Vočtavs, Niks Jansons, igauņu leģionāri Lauri Lehtla un Erki Kahro, kā arī Arvis Sanders.

„Trīs gadus pēc kārtas, esot Latvijas” tronī”, iespējams, ka arī radās neliels atslābums. Šī iemesla dēļ iepriekšējā sezona neizvērtās tāda, kādu to bijām cerējuši redzēt. Nokrītot no troņa, tu sāc aizdomāties un izvērtēt kļūdas, kāpēc tā notika un, kas bija nepareizi. Tas savukārt dod jaunas emocijas un motivāciju strādāt tā, lai atkal varētu atgriezties tur, kur iepriekš esam bijuši. Mērķējam tikai un vienīgi uz Latvijas čempionāta zelta medaļām,” Rodeo šīs sezonas mērķus, kas īpaši neatšķiras no iepriekšējiem, atklāj komandas vadītājs Arvis Sanders.

Motokrosa sezonu Latvijā Ventspils Rodeo braucēji uzsāka ar tradicionālajām Baltijas Izaicinājuma kausa sacensībām, kur pirmais posms tika aizvadīts 12.-13.aprīlī Ķegumā un 2 posma sacensības 19.04 Igaunijā -Viljandē Jātzīme D.Līva un K Drevinska izcīnītās: 3 vieta MX1un MX2 klasēs Taču jau šīs nedēļas nogalē viņus sagaida starts Latvijas čempionāta, kas 26.-27.aprīlī norisināsies Aizputē. „Starpsezonā esam paveikuši kārtīgu darbu gan sastāva komplektācijā, gan treniņu apjomā. Šogad mums ļoti ir paveicies ar laika apstākļiem, jo ziema sanāca īsa. Treniņus varējām aizvadīt te pat, tāpēc nebija jābrauc uz nometni Itālijā. Teikšu tā, ka šobrīd, izņemot nianses finansiālā aspektā , ir visi priekšnoteikumi, lai mēs Latvijas čempionātā spētu sasniegt visaugstākās virsotnes,” piebilst A. Sanders.

Rodeo komandai līdzi noteikti sekos neskaitāmi fani! Tādēļ Rodeo Racing Team jaunumiem un rezultātiem vari sekot līdzi jaunajā kluba mājas lapā: RodeoMX - Jaunumi Esi pirmais, kas uzzina aktuālo informāciju par vienreizējo komandu!!

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Heisters,
laikraksts "Ventas Balss"