Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rokzens kļuvis par pirmo pasaules superkrosa čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rokzens kļuvis par pirmo pasaules superkrosa čempionu
Kens Rokzens. Foto: WSX

Pasaules superkrosa čempionāta pirmās sezonas kopvērtējumā vadošajā WSX klasē uzvaru izcīnījis vācu motosportists Kens Rokzens. Nedēļas nogalē viņš guva otro vietu Austrālijas posmā, ar ko pietika, lai tituls nonāktu viņa īpašumā.

Pasaules čempionāta pirmā sezona sastāvēja no tikai diviem posmiem. Pirmais tika aizvadīts Apvienotajā Karalistē, Kārdifā, un tur pārliecinoši uzvarēja amerikānis Eli Tomaks. Otrais posms norisinājās Austrālijās pilsētā Melburnā, taču tur Tomaks nestartēja.

"Honda" rūpnīcas braucējam Rokzenam ceļš uz titulu nebija gluds. Pirmajā braucienā viņš apliecināja savu favorīta statusu un uzvarēja, bet otrajā plīsušas aizmugurējās riepas dēļ bija spiests izstāties.

Dodoties uz trešā brauciena startu, Rokzens par četriem punktiem sezonas kopvērtējumā atpalika no Vinsa Frīsa, bet konkurents startā bija iesaistīts sadursmē. Rokzens finišu sasniedza otrais, piekāpjoties tikai Džoījam Savadžī, kurš kļuva par Austrālijas posma uzvarētāju.

Rokzenam pietiek ar abos posmos izcīnītām otrajām vietām, lai kļūtu par 2022. gada pasaules čempionu. Frīss noslēdzošajā braucienā aizcīnījās līdz piektajai vietai un čempionāta kopvērtējumā palika trešais, zaudējot arī Savadžī, kuram tāds pats punktu skaits. Frīss būtu čempions, ja finišētu vismaz trešais.

SX2 klasē par pasaules čempionu kļuvis Šeins Makelrats, pārspējot Maksu Anstiju un Krisu Blosu.

WSX kopvērtējums:

VietaBraucējsPunkti
1.Kens Rokzens116
2.Džoījs Savadžī112
3.Vinss Frīss112
4.Džastins Braitons108
5.Džošs Hils83
6.Eli Tomaks76
7.Sedriks Subejrass72
8.Žordi Tiksjē68
9.Entonijs Burdons62
10.Adrijēns Eskofjē60