Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ivanovs: "Ar savu sniegumu pasaules čempionātā neesmu apmierināts"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ivanovs: "Ar savu sniegumu pasaules čempionātā neesmu apmierināts"
Dāvis Ivanovs
Foto: Jānis Pastars

“MX Moduls” komandas pilots Dāvis Ivanovs startējis divos Pasaules motokrosa čempionāta posmos. Zviedrijā, Uddevalla trasē, 1.braucienā Ivanovs finišēja 24.vietā, bet 2.braucienā tehnisku iemeslu dēļ izstājās. Abu braucienu summā 28.vieta. Somijā, Hyvinkaa trasē, 1.braucienā Dāvis nesasniedza finišu, bet 2.braucienā 18.vieta. Abu braucienu summā 19.vieta.

Pēc abiem Pasaules čempionāta posmiem “MX Moduls” kluba vadība kopā ar Dāvi Ivanovu izanalizējuši, kas līdz šim darīts pareizi, kas nē. Tas palīdzējis arī saprast, kā strādāt turpmāk, lai rezultāti uzlabotos.

Māris Martinsons, “Moduls Rīga” un “MX Moduls” valdes priekšsēdātājs: “Ivanovs jau pagājušajā gadā Latvijā parādīja, ka ar cītīgu un neatlaidīgu darbu var sasniegt labus rezultātus. Lai arī šie divi Pasaules čempionāta posmi nav tik izdevušies, kā mēs gribētu, tomēr uz Ivanovu joprojām tiek liktas lielas cerības. Visi klubā iesaistītie cilvēki zina, ka Dāvis ir spējīgs pasaulē finišēt piecpadsmitniekā. Viņam ir liela apņēmība, gribasspēks un, pats galvenais, viņš cītīgi strādā, lai sasniegtu augstus rezultātu. Tas ir tikai laika jautājums!”

“Ar sniegumu abos Pasaules čempionāta posmos neesmu apmierināts. Zinu, ka varu labāk, bet kaut kā nesanāca. Šķita, ka daudz trenējos, bet tagad ir skaidrs - jātrenējas vēl vairāk. Arī psiholoģiski vairāk jāsagatavojas,” pārdomās dalās Dāvis Ivanovs.

“MX Moduls” komandas treneris Andris Bārbalis: “Ivanovam nerva iekaisuma plecā dēļ treniņu posmā bija mēneša pārrāvums. Sportists nevarēja pilnvērtīgi trenēties un sagatavoties pasaules posmiem. Tāpēc iznākums ir loģisks. Tagad ar veselību viss ir kārtībā. Palielināsim treniņa procesa intensitāti, lai atgūtu Dāvja iepriekšējo ātrumu. Viegli nebūs, bet, ja sportists vēlas braukt profesionāli, ne amatiera līmenī, jāiegulda daudz darba.”

Dāvis Ivanovs šosezon startēs vēl divos Pasaules čempionāta posmos Čehijā un Beļģijā, kā arī atlikušajos Latvijas čempionāta un seriāla “Superkauss” posmos.

Kluba “MX Moduls” mērķu īstenošana iespējama, pateicoties uzticamajiem atbalstītājiem, kuri kopā ar komandu ir no pirmās dienas. Paldies Moduls Rīga, LDZ Cargo, Moduls Interjers, Latvijas Energoceltnieks, Energoremonts Rīga, Energo komplekss, Velve, Arčers, Binders, Evopipes.

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe