Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Dobeles motokrosā MX2 klasē startēs Eiropas čempionāta līderis Jānis Reišulis

Juris Grīns
Juris Grīns

Savu dalību Latvijas motokrosa čempionāta 2. posmam, kas notiks šajā nedēļas nogalē Dobelē, apstiprinājis pērnā gada pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieks 125cc klasē Jānis Mārtiņš Reišulis.

Pašreizējais Eiropas čempionāta EMX125 klases līderis Dobelē savus spēkus izmēģinās MX2 klasē, kurā pēc pirmā posma līderos izvirzījušies Edvards Bidzāns, Mairis Pumpurs, Uldis Freibergs un Martins Platkēvičs.

“MX2 klase izvēlēta, jo tomēr tur ir vairāk pieredzējušu braucēju un kaut kā Jānim ir jārūdās. Eiropas čempionāts tas ir viens, bet braukt ar džekiem, kas jau vairākus gadus brauc ar lielajiem močiem, tas jau ir pavisam cits, šeit būs iespēja no viņiem kaut ko arī iemācīties,” pamatojumu kāpēc Reišulis startēs lielākā klasē atklāja viņa treneris Roberts Justs, kurš arī piebilda, ka Jānis ar MX2 klases braucējiem konkurēs startējot ar savu 125cc klases braucamo.

Pagaidām nav skaidrs vai Jānis Mārtiņš Reišulis piedalīsies arī citos Latvijas čempionāta posmos, jo viņa galvenais akcents ir likts uz dalību Eiropas čempionātā un starptautiskajās sacensībās, taču Justs neizslēdz, ka viņa audzēknis varētu nostartēt vēl kādā Latvijas čempionāta posmā.

“Par citiem posmiem ir tā – cik varēs tik brauks to Latvijas čempionātu. Šoreiz sakrita tā, ka nebija nedz Eiropas čempionāts, nedz citas sacensības, tāpēc bija jāizmanto iespēja. Tieši tas pats par Aloju, Api un Cēsīm – manuprāt, arī šie posmi nesakrīt ar citām sacensībām. Solīt, protams, neko nevaru, bet, ja būs iespēja, tad brauksim”

Jāatgādina, ka MX2 klases braucēji trasē dodas kopā ar MX1 klases sportistiem, kas ļaus salīdzināt šo abu klašu braucēju ātrumus.

Latvijas motokrosa čempionāta 2. posms tiks aizvadīts jau šo svētdien, 18. jūnijā, “Ceļa Ēzeļa” mototrasē Dobelē.

Izmantotie resursi:
lamsf.lv