Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Karro, Jonass un R.Justs iekļauti Nāciju motokrosa Latvijas izlasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Karro, Jonass un R.Justs iekļauti Nāciju motokrosa Latvijas izlasē
Matīss Karro Latvijas izlasē
Foto: mpora.com/

Latvijas komandas sastāvā Nāciju motokrosā, kas septembra beigās pirmo reizi notiks Ķegumā, apstiprināti Matīss Karro, Pauls Jonass un Roberts Justs.

Šogad Nāciju motokross tiek gaidīts ar īpašu uzmanību, jo tas pirmoreiz vēsturē tiek organizēts Latvijā, valstī, kura ļoti daudziem motokrosa faniem ne tikai ārpus Eiropas, bet arī Eiropā, ir sveša, domājot, ka esam Krievijas sastāvā, ka pie mums norit karadarbība, ka ar lidmašīnu uz Latviju atlidot nevar, ka esam ļoti tālu utt., neapzinoties, cik tomēr pie mums ir skaisti, droši un, ka Ķegums ir viena no pasaules slavenāko sportistu mīļākajām un iecienītākajām trasēm visā pasaulē.

Nāciju motokrosu sportisti un motokrosa fani pielīdzina motokrosa Olimpiskajām spēlēm, jo šajās sacensībās sportisti cīnās komandu ieskaitē un par spēcīgākās komandas titulu ik gadu cīnās teju 40 motokrosa valstis, sākot no Amerikas līdz pat Austrālijai, sacensību norises vietu katru gadu mainot.

Pagājušajā gadā Nāciju motokross un motokrosa kulminācija norisinājās Vācijā, kur Latvijas komandu pārstāvēja Matīss Karro, Dāvis Ivanovs un Augusts Justs komandas vadītāja Jāņa Kempeļa vadībā. Īpašu intrigu šī sportistu trijotne sarūpēja saviem faniem un karstākajiem atbalstītājiem neiekļūstot A finālā jau pirmajā nozīmīgajā dienā, taču dodot cerības ik katram uz pēdējo cerību braucienu B finālā, kur tikai viena no neiekļuvušajām komandām tiek starp labākajām 20, kuras cīnās savā starpā par vietu sadalījumu starp spēcīgākajām motokrosa Nācijām. Pagājušogad Latvijas komanda izcīnīja 16. vietu, lai arī vēlējās gūt labāko komandas panākumu motokrosa vēsturē, kāds jelkad bijis Latvijas komandai, taču šis uzdevums tika atlikts uz šo gadu, lai motokrosa vēsturē izcīnītu labāko rezultātu tieši savās mājās, savu līdzjutēju priekšā - Ķegumā.

2014. gada sezonas sākumā Latvijas komandai tika izvirzīti daudzi pretendenti, kuriem sezonas laikā bija jāpierāda, ka spēj būt ātrākie, izturīgākie un drosmīgākie, lai gūtu iespēju aizstāvēt komandas godu 2014. gada Nāciju solo motokrosā, kurš norisināsies komandas dzimtenē - Latvijā, Ķegumā. Daļa sportistu, kā jau tas ierasts motokrosā, sezonas laikā ir guvuši traumas, daļa nav sevi pierādījuši un nav bijuši rezultāti tik augsti, kā tie bija gaidīti sezonas sākumā, taču komandas sastāvs Latvijai šogad jau ir zināms un Latviju Nāciju motokrosā

MX1 klasē pārstāvēs Matīss Karro, MX2 klasē - Pauls Jonass, bet "Open" klasē - Roberts Justs. Kā rezervisti, zinot to, cik motokross ir neprognozējams un dinamisks sporta veids, Latvijas izlasei ir Dāvis Ivanovs, Dāvis Līvs un Augusts Justs.

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija

     [+] [-]

, 2014-08-15 15:51, pirms 10 gadiem
Ja nobrauks spēju robežās labakajam sniegumam ir jabūt ... sastāvs priekš LV jau gana jaudīgs

  +3 [+] [-]

, 2014-08-15 16:07, pirms 10 gadiem
Ko tur R.Justs meklē??? Ivanovu būtu labāk likuši.

  -2 [+] [-]

, 2014-08-15 16:17, pirms 10 gadiem
Robim lielāka pieredze tāda līmeņa sacensībās.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-15 16:26, pirms 10 gadiem
Uz doto brīdi labāki mums vienkārši nav, lai čaļiem veselība un sportiskā forma visaugstākajā līmenī, jo šajā gonkā jāmauc 30 min. visu zvaigžņu superkompānijā. Vienīgi, ja reizi pa simts gadiem Latvijā tāds pasākums un ieeja 90 euro, tad vismaz 80% fanu paliks pie TV ekrāniem, un cerēt, ka pāris tūkstoši atkulsies no eiropas arī ir visai apšaubāmas. Žēl, jo mūsu paaudzei otro reizi nepiedzīvot latvju zemītē tādu pasākumu.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-15 17:07, pirms 10 gadiem
serve02 rakstīja: Uz doto brīdi labāki mums vienkārši nav, lai čaļiem veselība un sportiskā forma visaugstākajā līmenī, jo šajā gonkā jāmauc 30 min. visu zvaigžņu superkompānijā. Vienīgi, ja reizi pa simts gadiem Latvijā tāds pasākums un ieeja 90 euro, tad vismaz 80% fanu paliks pie TV ekrāniem, un cerēt, ka pāris tūkstoši atkulsies no eiropas arī ir visai apšaubāmas. Žēl, jo mūsu paaudzei otro reizi nepiedzīvot latvju zemītē tādu pasākumu.
Biļete 65 eiro, perkamkopa.lv

     [+] [-]

, 2014-08-15 17:42, pirms 10 gadiem
Ar atlaidi joprojām var sameklēt vēl augustā par 65 un 70 euro, runa ir par pēdējām nedēļām pirms Nācijas, kur apstiprinātā biļetes cena ir 90 euro par personu (pieaugušo).

  -2 [+] [-]

, 2014-08-15 18:27, pirms 10 gadiem
Saskrūvējuši cenas it kā te atbrauktu startēt Messi ar Ronaldo.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-15 18:35, pirms 10 gadiem
cookro rakstīja: Saskrūvējuši cenas it kā te atbrauktu startēt Messi ar Ronaldo.
pats šito sportu neskatos, bet čomi jau pavasarī sapirka biļetes, runā, ka viss būs izpārdots uz pasākumu.

     [+] [-]

, 2014-08-15 21:09, pirms 10 gadiem
nezeloju naudu,jo vienu reizi dzive ko tadu redzet,tas ir kautkas

  +1 [+] [-]

, 2014-08-15 22:41, pirms 10 gadiem
cookro rakstīja: Saskrūvējuši cenas it kā te atbrauktu startēt Messi ar Ronaldo.
Starptautiskā Federācija ir noteikusi minimālās biļešu summas.Lētāk biļetes nevar pārdot.vienalga kurā valstī notiek nācijas.

     [+] [-]

, 2014-08-16 01:03, pirms 10 gadiem
R.Justs tak ar mazo broci brauc, labāk būtu D.Ivanovu likt Mx1 un Karro open!

     [+] [-]

, 2014-08-18 08:55, pirms 10 gadiem
Ja baigi meklē, biļetes par sakarīgu ciparu jau pagājušā gada sep/okt varēja norezervēt. Sastāvs labākais kāds ir, protams, D. Ivanovs vai R. Justs grūti pateikt, abi jau labi, ja nemaldos Dāvim gada sākumā trauma bija!