Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latviešu jaunie talanti dodas uz Eiropas motokrosa čempionāta finālu

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu jaunie talanti dodas uz Eiropas motokrosa čempionāta finālu
Emīls Solovjevs. Foto: AS Photography

Šajā nedēļas nogalē Čehijā tiks aizvadīts Eiropas motokrosa čempionāta fināls EMX65 un EMX85 klasēm, kur savstarpējās cīņās tiksies spēcīgākie jaunie braucēji no visas Eiropas. Uz Loketas trasi dodas arī septiņi latviešu sportisti.

EMX65 klasē sevi pierādīt centīsies Jēkabs Hudolejs, Mārtiņš Cīrulis, Toms Dankerts, Patriks Cīrulis un Artūrs Vinters. Kopumā šajā klasē startēs 50 dalībnieki.

Eiropas motokrosa čempionāta Ziemeļeiropas zonas (NE) sezonu, kas sastāvēja no četriem posmiem, Hudolejs noslēdza ar ceturto rezultātu, astotais bija P.Cīrulis, bet Dankerts, M.Cīrulis un Vinters palika uzreiz aiz pirmā desmitnieka. Ļoti spēcīgi šajā klasē bija igauņi, pirmo vietu izcīnot Lukasam Leokam.

48 dalībnieki no visas Eiropas startēs EMX85 klasē. Latvija šeit būs pārstāvēta ar diviem braucējiem - Emīlu Solovjevu un Raivo Laicānu.

Ziemeļeiropas zonā sezonas kopvērtējumā Solovjevs ierindojās otrajā vietā, bet Laicāns bija trešais labākais. Pārliecinoši uzvarēja igaunis Traviss Leoks.

Visas cīņas Čehijā tiks aizvadītas 16. un 17. jūlijā.