Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šileika neatkārto Jonasa sasniegto un pasaules čempionātu noslēdz 6. vietā

Juris Grīns
Juris Grīns

Šileika neatkārto Jonasa sasniegto un pasaules čempionātu noslēdz 6. vietā
Tomass Šileika Junioru pasaules čempionātā
Foto: mxgp.com

Latvijas jaunajiem motokrosa talantiem nav izdevies atkārtot Paula Jonasa pēdējo gadu sasniegumus un šoreiz Junioru pasaules čempionāts, kas norisinājās Beļģijā, noslēgts bez godalgotām vietām. Labākais no mūsējiem bija Tomass Šileika, kurš izcīnīja sesto vietu.

Specīgā un apjomīgā konkurencē 125cc klasē Šileika ieguva ceturto vietu kvalifikācijā B grupā, bet abos finālbraucienos finišēja sestais.

Pirmajā sacīkstē viņš sākumā atradās pat otrajā vietā, tomēr vēlāk vairākas pozīcijas pazaudēja. Otrajā sacīkstē sportists pēc starta bija ceturtais, tomēr bija atkritis uz septīto vietu, pirms pakāpās uz sesto.

Šajā klasē startēja arī Kristers Drevinskis, kurš palika bez punktiem, izcīnot 29. vietu to 40 braucēju konkurencē, kas pārsvarēja kvalifikācijas barjeru. Kvalificēties 125cc klasē mēģināja 88 braucēji!

Savukārt par čempionu šajām klasē kļuva Vācijas pārstāvis Braiens Hsu, kurš nesen tika kronēts par Eiropas čempionāta uzvarētāju EMX125 klasē. Līdz ar to viņš atkārtojis Jonasa pērnā gada panākumu, uzvarot gan Eiropas, gan pasaules čempionātā.

85cc klasē Reiners Žuks punktus neguva, abas reizes finālbraucienos finišējot 27. vietā. Titulu ieguva Kims Savaste. Tikmēr mazākajā klasē 65cc atkal pārsteidza jaunais Kristiāns Freimanis, kurš izcīnīja devīto vietu. Braucienos viņam devītā un 11. vieta. Tikmēr Džets Lorenss kļuva par pasaules čempionu.

Savukārt valstu ieskaitē Latvijai septītā vieta, kamēr uzvaru guva ASV, aiz sevis atstājot Vāciju un Franciju.

Atskats uz notikumiem 125cc klasē

Izmantotie resursi:
Home | MXGP