Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Meņģelis pēc divu gadu pārtraukuma atkal triumfē Eiropas čempionātā Ķegumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Meņģelis pēc divu gadu pārtraukuma atkal triumfē Eiropas čempionātā Ķegumā
Edgars Meņģelis
Foto: mxadazi.lv

Jau vēstījām, ka svētdien uz augstākā goda pjedestāla Eiropas kvadriciklu čempionātā Ķegumā kāpa mūsu komandas braucējs Edgars Meņģelis. Tas viņam izdevās pēc divu gadu pārtraukuma, kad pēdējā uzvara divu braucienu summā tika izcīnīta 2012. gadā. Šoreiz uzvaras bija abos braucienos un jo īpaši, ka tas izdevās Latvijā, savu atbalstītāju un fanu priekšā.

Edgars Meņģelis jau sestdien aizvadīja ļoti stabilus treniņus un kvalifikāciju. Kvalifikācijā tika aizvadīts pus laiks, kad trases malā apstājās Edgara motocikls un kvalifikāciju viņš turpināja ar rezerves moci. Kvalifikācija tika noslēgta ar ātrāko apļa laiku un svētdien pie starta Edgars varēja doties kā pirmais. Sacīkšu mocim bija pārlūzusi dakša un sestdienas vakarā pēc apspriedes ar komandu, tika pieņemts lēmums uzlabot un pieregulēt rezerves moci un par uzvaru cīnīties ar to.

Svētdiena bija ļoti karsta diena, trase ļoti smaga un izdauzīta. Edgaram 1.startā 3.vieta un pēc aizvadītiem pāris apļiem viņš brauca 2.vietā un uzsāka cīņu par uzvaru. Priekšā braucošais somu sportists Olli Koskela nepavisam negrasījās atdot 1.vietu Edgaram, bet pēc aizvadīta pus brauciena Edgaram izdevās apsteigt somu. Brauciena turpinājumā pākāpeniski tika palielināts pārsvars un uzvara finišā.

2.braucienā starts labāks un Edgars 1.līkumu izbrauc kā līderis, bet tad neliela kļūda un zaudēta viena pozīcija. Jau pēc 2 apļiem Latvijas fani varēja uzgavilēt, jo Edgars atguva 1.vietu un brauciena turpinājumā, turot stabilu ātrumu, viņš izcīnīja uzvaru. 2.vietas braucējs tika apsteigt par 35 sekundēm. Kā atzina Edgars, tad trase bija ļoti smaga, prasīja daudz spēka un koncentrēšanos.

Ķegumā "MX Ādaži" komandas krāsas pārstāvēja arī Raivis Sotte, Rinalds Dišlers Kirilko un Jānis Saldavs. Raivim Sottem braucienos 12.un 11.vieta, kas divu braucienu summā viņam ļāva ierindoties 10.vietā.

Jānim Saldavam šī bija debija Eiropas čempionātā un tā tika aizvadīta ļoti labi. Jānim pa braucieniem 16.un 15.vietas, kas divu braucienu summā viņu ierindoja 16.pozīcijā, kas priekš pirmās reizes un pieredzes iegūšanas ir ļoti labi.

Neveiksmīgs šis posms bija Rinaldam, jo sestdien motocikla defekts un to neizdevās novērsts līdz svētdienas braucieniem.

Nākamās sacensības "MX Ādaži" komandai nedēļas nogalē Lietuvā, kur risināsies Baltijas čempionāts.

EČ Ķeguma posma kopvērtējums

VietaBraucējsPunkti
1.MEŅĢELIS Edgars50
2.KOSKELA Olli44
3.VAN GRINSVEN Mike40
4.TANHUANPAA Jani34
5.DE VRIES Marc30
6.MUNDI Henri29
7.JARVLOO Priit28
8.DIŠLERS-KIRILKO Valters24
9.FILATOV Martin20
10.SOOTEE Raivis19
.........
14.VEINBERGS Kristaps11
16.SALDAVS Jānis11
19.REINFELDS Ralfs8
21.BERNICS Endijs4
22.VIRKSTENIS Dairis4

Izmantotie resursi:
Jaunumi - MX Ādaži

     [+] [-]

, 2014-08-12 16:07, pirms 10 gadiem
bildes - Jaunumi | JānisAsaris.com

JA