Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jānis Reišulis EMX125 klasē Vācijā pirmo finālbraucienu noslēdz otrais

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Reišulis EMX125 klasē Vācijā pirmo finālbraucienu noslēdz otrais
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Facebook.com/reisulis

Brāļi Reiušuļi Vācijā, Toičentāles trasē aizvadījuši Eiropas motokrosa čempionāta sestā posma pirmos finālbraucienus. Jānis Mārtiņš EMX125 klasē piekāpās savam galvenajam sāncensim un finišu sasniedza otrais, kamēr Kārlis Alberts EMX250 klasē bija aizcīnījies līdz ceturtajai vietai, bet sacensības pabeidza devītais.

Jānis Mārtiņš Reišulis sezonas vidū ir līderis Eiropas čempionāta kopvērtējumā, savā klasē par 14 punktiem apsteidzot Matisu Valānu. Franču braucējs ir izteikti spēcīgākais sāncensis šajā sezonā un pirmajā braucienā Vācijā tieši viņš izcīnīja uzvaru.

Jau EMX125 klases pirmās sacīkstes sākumā Valāns izvirzījās vadībā, kamēr Reišulis bija trešais, bet drīz vien nonāca otrajā pozīcijā. Dažbrīd Valāns palielināja pārsvaru, bet latviešu sportistam vairākkārt izdevās pietuvoties. Reāli apdraudēt konkurentu gan šoreiz neizdevās un finišā Jānis iebrauca 11 sekundes aizmugurē. Pēdējā aplī Valāns izbrauca no trases, zaudējot laiku, taču viņa uzvaru tas neapdraudēja. Tālu aizmugurē trešais finišēja Simone Mansini.

EMX250 klasē sākumā par līderi kļuva čempionāta vadībā esošais Andreā Bonakorsi, bet Feručio Dzanki viņu apdzina un pēc tam kļuva par brauciena uzvarētāju, pārspējot konkurentu par piecām sekundēm. Trešais finišu šķērsoja Ivano van Erps.

Kārlis Alberts Reišulis uz šo posmu devies, atrodoties sestajā pozīcijā kopvērtējumā. Pirmā brauciena sākumā latviešu motosportists bija vadošā desmitnieka beigās, taču dažu apļu laikā izdevās aizcīnīties jau līdz ceturtajai pozīcijai. Pēc tam vairākus konkurentus tomēr nācās palaist priekšā. Kādu laiku Reišulis ieņēma astoto vietu, bet pēdējā aplī atkrita uz devīto.

Abās klasēs otrie finālbraucieni norisināsies svētdien.