Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

A.Justs: "Nav lielāku sacensību par Nāciju kausu"

Juris Grīns
Juris Grīns

A.Justs: "Nav lielāku sacensību par Nāciju kausu"
Augusts Justs

Notikums, kas nu jau 67 gadu garumā kļuvis par gadskārtējo motokrosa sezonas kulmināciju un šī sporta veida augstāko punktu, pulcējot labākos no labākajiem, trakākos no trakākajiem un talantīgākos no talantīgākajiem braucējiem – Nāciju čempionāts motokrosā – šogad par savu mītnes zemi izvēlējies vienu no motokrosa lielvalstīm – mūsu Latviju! Straujiem soļiem tuvojoties 27.un 28. septembrim, gatavojas gan Ķeguma „Zelta zirga ” trase, gan līdzjutēji, gan sportisti, lai godam sagaidītu vērienīgo notikumu, ko noteikti atcerēsimies visu mūžu!

Latvijas motosportisti ir pilnībā gatavi, lai šogad, savās mājās, starp saviem līdzjutējiem rādītu labāko sniegumu un liktu pavīst ikvienam, kas kāps uz starta. Tādēļ intervējām vienu no mūsu talantīgākajiem braucējiem, kurš Latvijas godu Nāciju kausā aizstāvēja pērn un kuram ir potenciāls to darīt arī šogad – Pasaules čempionāta MXGP pārstāvi Augustu Justu!

„Jā, Nāciju kauss, tās ir visgrandiozākās sacīkstes motokrosā. Mēroga ziņā par tām lielākas nav nevienas un tās pārstāvēt var tikai trīs labākie sportisti – ja esi komandā, tad esi labākais no savas valsts. Ir ļoti liels gods būt par vienu no šiem trim braucējiem,” sacīja A.Justa. Sportists ir gandarīts par iespēju kandidēt uz Latvijas Nāciju pārstāvja lomu arī šogad un novērtē pērnā gada pieredzi. Šīs sacīkstes ir kas vairāk par motokrosu, tās ir emocijas - cīņa par godu, cieņu, pārākumu un vārdu vēsturē – kas risinās trasē, satiekoties pasaules izcilākajiem braucējiem. Tādēļ talantīgais sportists ir gatavs doties šajā cīņā vēlreiz: „Noteikti gribētu pārstāvēt Latviju arī šogad – tāds ir mans mērķis un darīšu visu, lai iekļūtu Latvijas izlasē.”

Latvijai jābūt lepnai, ka Nāciju kauss norisināsies tieši šeit, jo šīs ir sacīkstes, kuras savās mājās labprāt uzņemtu teju visi sportisti un līdzjutēji. Arī Augusts Justs atzina, ka šāda iespēja tiek sniegta tikai vienreiz mūžā – tas ir pats augstākais līmenis, augstāk vairs nav kur iet – katra valsts ko tādu gribētu piedzīvot. Šāds pavērsiens ļoti daudz nozīmē tieši braucējiem, kuriem būs iespēja ko tādu piedzīvot savās mājās. „Pārstāvēt sevi Latvijā, pārstāvēt savu karogu, savu valsti – tas ir kas vairāk, kas īpašs un nenovērtējams ikvienam braucējam,” atzīst Justs.

Milzu loma noteikti ir arī līdzjutējiem, kas ir galvenais stimuls ikvienam sportistam – Nāciju kauss ir īpašs arī šajā ziņā – „Ja parasti uz sacensībām ierodas mani vai citu braucēju fani, tad šajās sacīkstēs visi sanāk kopā un jūt līdzi visiem trim braucējiem. Nav tāda izteikta favorīta – visi fano par Latvijas izlasi un tas vienmēr ļoti palīdz, skaļās ovācijas ir lielākais uzmundrinājums, ko vērtējam ļoti augstu,” pēc savas pieredzes atzīst Augusts. Tieši tādēļ šogad mūsu mājās, mūsu trasē un mūsu vidē līdzjutējiem ir jābūt klāt, lai atbalstītu savējos– šie braucēji to ir pelnījuši – laiks parādīt pasaulei, ko nozīmē īsts motokross un īsti līdzjutēji!

Šīs sacīkstes būs vērtas katru iztērēto centu, katru klātienē pavadīto minūti un pat vēl vairāk – tās būs divu dienu emocijas un šovs, ko, iespējams, klātienē redzēsim vien reizi mūžā. A. Justs ir pārliecināts, ka ikviens klātesošais mājās dosies ar neizdzēšamām atmiņām, „Šī noteikti ir vienreizēja iespēja. Lai arī summa ir liela, es garantēju, ka šis pasākums ir tā vērts – ierasties un to visu redzēt klātienē ir kas neaizmirstams! Divu dienu garumā jūs redzēsiet pašus labākos braucējus, no kuriem lielāko daļu, piemēram, amerikāņus, vairs klātienē nesatiksiet. Šeit tiksies visi – gan amerikāņi, gan austrālieši, gan visi pārējie pasaules izcilākie sportisti. Tas viss notiks šeit, Latvijā, kur jūs varēsiet ar viņiem nobildēties, tikties klātienē, redzēt viņus braucam un sajust to atmosfēru, kas valda starp pasaules labākajiem braucējiem!”

A.Justs atzina, ka ārzemju konkurenti jau zina, ka Latvijai pieder ļoti spēcīgi braucēji. Gadu gaitā tieši šeit norit Pasaules čempionāta posmi, kā arī latvieši sevi ir pierādījuši gan Eiropā, gan visā plašajā pasaulē – mūsu valsts ir iemantojusi cieņu daudzu ārzemju braucēju vidū. Tādēļ šogad šis noteikti būs viens no iemesliem, lai kārtējo reizi pierādītu, ka Latvija ir motokrosa lielvalsts – turēsim īkšķus un jutīsim līdzi savējiem Nāciju kausā! Arī Nāciju trase sportistu vidū ir ļoti iecienīta un novērtēta. „Jā, Ķegumā notikušas daudzas izmaiņas gadu gaitā, bet braucēji ir apmierināti ar šo trasi, jo tā piemērota gan tiem, kam patīk smiltis, gan tiem, kas dod priekšroku cietam segumam. Ķegums ir vidēji cieta trase un visiem braucējiem tā šķiet ļoti laba un, protams, visiem braucējiem patīk ierasties Latvijā, jo šeit ir skaistākās meitenes un vienreizēja daba,” ar nelielu humoru stāsta A. Justs.

Redzam, ka mūsu sportisti ir gatavi nest Latvijas vārdu grandiozajā notikumā, taču par uzvarētāju vēlas kļūt ikviena valsts. Tas nozīmē, ka mums, līdzjutēji, jābūt vēl aktīvākiem, vēl azartiskākiem un vēl trakulīgākiem, lai šajā vēsturiskajā brīdī būtu klāt, pieredzētu pasaules labāko motokrosu, justu līdzi mūsu talantiem un parādītu, ko Latvijai nozīmē motokross!