Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Traģiska negadījuma dēļ atcelts pasaules blakusvāģu motokrosa Čehijas posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Šodien plānotie pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā Čehijas posma finālbraucieni ir atcelti, jo noticis smags negadījums atbalsta klases sacensībās, kurās gājis bojā viens no dalībniekiem.

Pasaules čempionāta pārraugošā organizācija FIM ziņo, ka veterānu klases sacensībās Kramolinas trasē piedzīvots negadījums ar smagām sekām, pēc kā pieņemts lēmums pārējās šajā dienā plānotās sacīkstes atcelt.

Zināms, ka gājis bojā 55 gadus vecais holandiešu sportists Renē Būns (René Boon). Incidents risinājies neilgi pēc starta. Mediķi pielika visas pūles, lai glābtu dzīvību, tomēr savainojumi bijuši pārāk nopietni.

Būns iepriekš bijis leģendārā blakusvāģu motokrosa pilota Daniela Vilemsena mehāniķis, bet pēc tam startējis arī pasaules čempionāta sacensībās kā viņa brāļa Marsela Vilemsena kantētājs. Pēdējos gados Būns kā kantētājs piedalījās veterānu sacensībās.

Čehijā bija jānotiek pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā sezonas trešajam posmam. Tajā piedalīties bija devušies arī brāļi Daniels un Bruno Lielbārži. Kvalifikācijas sacīkstē, kas notika svētdien, latviešu ekipāža izcīnīja cienījamo ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
fim-moto.com
Motocross - Enduro - Supercross - Supermoto |...