Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pēc Tomaka traumas Sekstons praktiski kļuvis par Amerikas superkrosa čempionu

Juris Grīns
Juris Grīns

Pēc Tomaka traumas Sekstons praktiski kļuvis par Amerikas superkrosa čempionu
Čeiss Sekstons. Foto: AMA Supercross

Šajā nedēļas nogalē Denverā notikušajā Amerikas superkrosa čempionāta priekšpēdējā posmā savainojumā iedzīvojās Eli Tomaks, līdz ar ko Čeiss Sekstons praktiski jau ir nodrošinājis šī gada titulu.

Tomaks kopvērtējumā ierindojas otrajā vietā, bet Denveras posma finālbraucienā bija līderis, kad neveiksmīgi piezemējās pēc lēciena, traumējot kāju. Sportists nepiedzīvoja kritienu, bet kāju traumēja atsitot pret zemi. Uzreiz pēc tam viņš nobrauca no trases, lai dotos pie mediķu auto.

"Star Yamaha" komanda vēlāk apstiprināja, ka Tomaks pārplēsis ahileja cīpslu, līdz ar to viņam šī sezona ir beigusies. Sportists nevarēs piedalīties Amerikas motokrosa čempionātā, tāpat jau šobrīd var apšaubīt viņa iespējas būt uz starta rudenī gaidāmajā Nāciju kausā motokrosā.

Savainojies ir arī kopvērtējuma trešajā vietā esošais Kūpers Vebs, kurš neveiksmīgi krita iepriekšējā posmā Nešvilā. Sportists guva smadzeņu satricinājumu un paziņoja, ka atlikušajos divos šīs sezonas superkrosa posmos nepiedalīsies.

Līdz ar to var teikt, ka Čeiss Sekstons jau ir garantējis sev uzvaru šī gada Amerikas superkrosa čempionātā. "Honda" komandas braucējs šajā posmā uzvarēja un citi viņu vairs kopvērtējumā noķert nevar.

Kopvērtējums pirms pēdējā posma:

VietaBraucējsMotociklsPunkts
1.Chase SextonHonda346
2.Eli TomacYamaha339
3.Cooper WebbKTM304
4.Ken RoczenSuzuki303
5.Justin BarciaGasGas267
6.Jason AndersonKawasaki242
7.Aaron PlessingerKTM213
8.Adam CianciaruloKawasaki191
9.Justin HillKTM191
10.Dean WilsonHonda182