Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Yamaha" komanda paziņo sastāvu nākamajai MX2 sezonai

Juris Grīns
Juris Grīns

"Yamaha" komanda paziņo sastāvu nākamajai MX2 sezonai
Riks Elzinga. Foto: Yamaha Racing

"Yamaha Motor Europe" apstiprinājusi, kuri braucēji startēs rūpnīcas komandas sastāvā pasaules motokrosa čempionātā MX2 klasē 2023. gada sezonā. Starp viņiem viens jaunpienācējs.

Ar "Yamaha" rūpnīcas motocikliem arī nākamgad MX2 sacensībās turpinās startēt Jago Gērtss, kurš šogad aizvada cīņu par titulu, tāpat arī Tibo Benistāns. Savukārt MX2 komandai pievienosies Riks Elzinga, kurš nesen tika kronēts par Eiropas motokrosa čempionu EMX250 klasē. Visi trīs brauks ar "Yamaha YZ250FM" motocikliem.

Pasaules motokrosa čempionātā šosezon atlicis vairs tikai viens posms, kas jau šajā nedēļas nogalē norisināsies Turcijā. Tims Gajsers no "Honda" vienības jau nodrošinājis pirmo vietu MXGP klasē, kamēr MX2 kategorijā lielā cīņa vēl tikai priekšā. Gērtss pirms šīm sacensībām ir kopvērtējuma līderis, taču tikai divus punktus no viņa atpaliek KTM pārstāvis Toms Vjāls.

Ja Gērtsam izdosies uzvarēt, tas būs viņa pirmais pasaules čempiona tituls karjerā. Līdz šim viņš guvis uzvaras 32 sacīkstēs un 42 reizes kāpis uz pjedestāla. Jau šobrīd zināms, ka Gērtsa mērķis ir startēt MX2 klasē arī nākamsezon, bet 2024. gadā debitēt MXGP, apstiprina "Yamaha Motor Europe".

Spoža nākotne solās būt arī Benistānam, kurš jau desmitgadi pavadījis uz "Yamaha" motocikliem, šajā laikā izcīnot Eiropas čempiona titulus gan EMX125, gan EMX250 klasēs. Šogad viņš aizvada debijas sezonu MX2, taču savainojuma dēļ tā nav izvērsusies tik laba, kā cerēts. Pēc pirmo trīs posmu izlaišanas, viņam gan izdevies izcīnīt četras uzvaras braucienos, kamēr kopvērtējumā sportists ieņem piekto vietu.

Elzinga iepriekš bijis pirmajā trijniekā Eiropas čempionātā EMX125 klasē, bet šogad kļuva par EMX250 čempionu. Viņš uzvarēja piecos finālbraucienos un četru posmu kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...