Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Van Horebēks: "Latvijā trase ir smilšaina un beļģu braucējiem tas patīk"

Juris Grīns
Juris Grīns

Van Horebēks: "Latvijā trase ir smilšaina un beļģu braucējiem tas patīk"
Džeremijs van Horebēks
Foto: facebook.com/JeremyVanHorebeek89

Pērn Nāciju kauss norisinājās Vācijā, pulcējot visas pasaules spēcīgāko motokrosa eliti un tūkstošiem trakojošu fanu. Par uzvarētāju tika kronēta Beļģijas izlase – Klements Desalle (Clement Desalle), Kens De Dikers (Ken De Dycker) un Džeremijs Van Horebēks (Jeremy Van Horebeek), valstij pie šī titula tiekot jau 15.reizi visā Nāciju čempionāta vēsturē.

Tādēļ noskaidrojām pērnā gada izlases pārstāvja – Džeremija Van Horebēka – viedokli par gaidāmo Nāciju kausu, kura mītnes zeme šīs nedēļas nogalē būs Latvijā.

Van Horebēks ir priecīgs par to, ka šogad Nāciju kauss gaidāmas Latvijā, un cer, ka uz to ieradīsies pietiekami daudz līdzjutēju - „Tas ir jauki, ka Nācijas norisināsies Latvijā. Ceru, ka ieradīsies daudzi cilvēki, jo šī valsts ir diezgan tālu no citām Eiropas valstīm un daudziem nāksies lidot ar lidmašīnu, bet es tik un tā domāju, ka ieradīsies varens skaits atbalstītāju. Arī pati trase ir ļoti jauka un noteikti būs kupls skaits latviešu fanu, vismaz man tā šķiet,” stāsta sportists. Protams, salīdzinājumā ar valstīm, kuras iepriekš uzņēmušas šo grandiozo notikumu – ASV, Itālija, Beļģija, Vācija u.c. – Latvija nudien liekas maza, taču līdzjutēju interese ir jūtama un divtik liels lepnums, ka šāds pasākums tiek atvests uz mūsu mājām.

Sportists, pārstāvot MXGP, Ķeguma „Zelta Zirga” trasi iemēģinājis ne vienu reizi vien un uzskata, ka tā ir ļoti laba un piemērota šādam pasākumam – segums un trases sagatavotība vienmēr esot augstā līmenī. „Ķeguma trasē esmu bijis nu jau vairākus gadus pēc kārtas. Tā ir nedaudz smilšaina, kas mums, Beļģijas braucējiem šķiet perfekta. Tā vienmēr ir ļoti labā stāvoklī un es ceru, ka mūsu valsts izlasei izdosies uzvarēt arī šogad,” priecīgi atzīst Džeremijs.

„Protams, šogad noteikti atkal gribētos uzvarēt – kā gan savādāk. Ja dodies uz kaut ko tik nozīmīgu, pārstāvot savu valsti, tad mērķis noteikti ir uzvara. Es uzskatu, tikt pie šī titula vēlreiz ir pilnībā iespējams, jo mums ir spēcīgi braucēji, spēcīgas komandas un, domāju, ka būs labi.”

Noslēgumā sportists vien piebilst: „Esmu aizrauts ar domu, ka Nācijas ir jau tik tuvu. Noteikti gribu doties uz Nāciju kausu, tās viesnmēr ir lieliskākās sacīkstes!”

Vēsturiskais Nāciju kauss šogad, jau šajā nedēļas nogalē norisināsies Latvijā, uz Ķeguma „Zelta Zirga” trasi atvedot visas pasaules motokrosa „karaļus”. Divu dienu garumā tiks rādītas gada grandiozākās cīņas, jo šāda līmeņa sportisti kopā sanāk vien reizi sezonā. Uz tikšanos Ķegumā!

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF

     [+] [-]

, 2014-09-27 13:19, pirms 10 gadiem
hello!
Kāds nevar pateikt kur netā varēs redzēt krosu?

     [+] [-]

, 2014-09-27 15:10, pirms 10 gadiem