Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko: "Šī bija iespēja tikt uz Lemānu, bet viss sabruka vienā mirklī"

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko: "Šī bija iespēja tikt uz Lemānu, bet viss sabruka vienā mirklī"
Foto: ARC Bratislava

Āzijas "Le Mans" čempionāta (ALMS) debijas sezonu noslēdzis autosportists Konstantīns Calko, kurš aizvadījis sacensības Ķīnā, Japānā, Taizemē un Malaizijā, kopvērtējumā izcīnot ceturto vietu individuālajā vērtējumā LMP3 prototipu klasē. Pēdējās sacīkstes notika Sepangas trasē, kur Calko startēja duetā ar Darenu Bērku, tomēr "ARC Bratislava" komandai nepaveicās. Par sacensībās piedzīvoto portālam "Sportacentrs.com" pastāstīja pats Calko.

Konstantīns Calko:

"Nedēļas nogale Malaizijā mums bija ļoti grūta. No sākuma bija tāpat kā Taizemē - nevarējām atrast prototipam pareizos regulējumus, bet uz sacīkstēm it kā atradām un bijām gatavi cīņai par uzvaru. Diemžēl jau pirmajā līkumā pēc starta mūsu mašīnai uztreicās virsū "Ferrari" - situācija smieklīga, bet tajā pašā laikā gribējās raudāt.

Bija padarīts ārkārtīgi liels darbs, lai čempionātā gūtu pirmo vietu, bet izšķirošās cīņas pašā sākumā mums salauž auto, turklāt, nevis konkurenti, bet gan komanda no citas klases. Ārprāts!

Turpinājām "Lemānas stilā", iebraucām boksos, sataisījām auto un gribējām braukt tālāk, bet tad atklājās, ka nestrādā starteris. Tajā brīdī vienkārši aizgāju tālākajā garāžas stūrī, apsēdos un skatījos uz tur valdošo haosu: sacensību sākumā čempionāta līderu auto stāv boksos un to nevar iedarbināt. Tas bija šokējoši.

Šī bija mana vieglākā iespēja piepildīt savas karjeras galveno mērķi - tikt uz Lemānas 24 stundu sacīkstēm, bet viss sabruka vienā brīdī.

Auto tomēr izdevās salabot un turpinājām braukt, finišējot sestajā vietā klasē un uzvarētājiem zaudējot kādus 20 apļus. Atmosfēra boksos bija ļoti saspringta, bet mēs cīnījāmies līdz beigām un centāmies izdarīt visu, lai tiktu līdz galamērķim.

Sezonas kopvērtējumā mašīna ar ceturto numuru ieguva otro vietu, bet otrai komandas mašīnai šogad piektā vieta, kā arī man ceturtā pozīcija individuālajā ieskaitē. Sezona bija ļoti interesanta un "karsta". Varu teikt, ka viena no labākajām manā karjerā, jo līmenis bija ļoti augsts.

Neskatoties uz gala rezultātu, biju viens no ātrākajiem, un šī iemesla dēļ man tagad būs vairāk iespēju tikt līdz Lemānai nekā līdz šim. Strādāšu uz 200 procentiem, lai sasniegtu savus mērķus. Cīņa vēl nav beigusies!"

Sacensību apskats un rezultāti: Calko Āzijas "Le Mans" sezonu noslēdz ar neveiksmi

  +1 [+] [-]

, 2017-01-25 14:28, pirms 8 gadiem
Viss kārtībā! Autosportā nekad nevar zināt kas notiks trasē! Nocīnijāties godam! Galvenais nepadoties un sapnis par lemanu24 nekur nepazudīs!! Turās veči!!!

     [+] [-]

, 2017-01-25 20:41, pirms 8 gadiem
vēl būs iespējas