Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kvjats kļuvis par "Lamborghini" rūpnīcas pilotu

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvjats kļuvis par "Lamborghini" rūpnīcas pilotu
Daņils Kvjats. Foto: Lamborghini Squadra Corse

Bijušais F1 pilots Daņils Kvjats noslēdzis līgumu par startēšanu "Lamborghini" rūpnīcas komandā, kad tā nākamgad uzsāks dalību izturības sacensībās ar savu LMDh klases prototipu. Tāpat krievu autosportistam, kurš šobrīd startē ar Itālijas licenci, drīzumā paredzēti testi "Formulā E".

Jau šobrīd Kvjats kļuvis par "Lamborghini Squadra Corse" oficiālo pilotu un viņa pienākumos ietilps dalība jaunā prototipa attīstīšanā, kas tiek veikta sadarbībā ar "Ligier Automotive". Plānots, ka trasē jaunais auto pirmo reizi izbrauks šovasar.

"Lamborghini" rūpnīcas gaitas izturības sacīkstēs nākamgad pārraudzīs "Iron Lynx" komanda. Kvjats ir ceturtais pilots, kurš nolīgts jaunajam projektam. Iepriekš līgumi jau bija parakstīti ar citu bijušo F1 braucēju Romēnu Grožānu, kā arī Mirko Bortoloti un Andreā Kaldarelli. Komanda nākamgad startēs gan Eiropā bāzētajā FIA WEC, gan Amerikā bāzētajā IMSA izturības sacīkšu čempionātā.

Šosezon Kvjats jau startē FIA WEC čempionātā, kur LMP2 klasē pārstāv "Prema Racing" vienību. Pirmajā posmā Sebringā viņš kopā ar Bortoloti un Dorianu Pinu izcīnīja otro vietu savā ieskaitē. Jāpiebilst, ka "Prema Racing" lielākoties pieder "Iron Lynx" mātes uzņēmumam "DC Racing Solutions". Arī šī komanda iesaistījusies "Lamborghini" projektā kā palīdze jaunās mašīnas attīstīšanā.

Tikmēr jau 24. aprīlī Berlīnē, Tempelhofas lidostas trasē Kvjatam plānota dalība "Formula E" debitantu testos kopā ar NIO 333 komandu. Šī būs viņa pirmā pieredze elektriskajā formulā un nav izslēgts, ka sportists varētu parakstīt līgumu par startēšanu Formula E čempionātā nākamajā sezonā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

  +1 [+] [-]

, 2023-04-14 17:56, pirms gada
Pakaart,krievu meeslu!

  +1 [+] [-]

, 2023-04-14 17:59, pirms gada
Sportacentrs ar baudu raksta par tiem urlām, ka pretīgi metas.

     [+] [-]

, 2023-04-15 07:04, pirms gada
SC kurina naidu...