Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels apsver iespēju atgriezties autosportā

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels apsver iespēju atgriezties autosportā
Sebastians Fetels. Foto: Motorsport.com

Sebastians Fetels atzīst, ka guvis lielu prieku no "Porsche" komandas sastāvā aizvadītajiem hiperauto testiem, tomēr šobrīd vēl nav pieņēmis lēmumu, vai atgriezīsies sacīkstēs.

Fetels Aragonas trasē sekmīgi aizvadīja testus ar "Hypercar" klases "Porsche 963", veicot nepilnus 600 kilometrus. Šobrīd tiek runāts, ka četrkārtējais F1 čempions varētu tikt iekļauts vienības sastāvā uz vasarā gaidāmajām Lemānas 24 stundu sacensībām, taču pats vācietis uzsver, ka neko vēl nav izlēmis.

"Mani māca ziņkārība, kādas ir šīs mašīnas, un tas bija iemesls, kāpēc piedalījos testos," skaidro Fetels. "Tā bija jauka pieredze, bija ļoti interesanti. Tagad ir jādomā un jāizlemj. Man pašam jāsaprot, ko nākotnē gribu darīt saistībā ar braukšanu sacīkstēs. Bet šobrīd vēl nezinu."

FIA WEC čempionātā "Porsche" startē ar divām mašīnām, bet uz posmu Lemānā pieteiks arī trešo. Bija plānots, ka visi trīs piloti tiks paziņoti marta beigās vai aprīļa sākumā, bet tagad tiek ziņots, ka tas varētu notikt vēlāk, jo komanda vēlas, lai pozitīvu atbildi dotu Fetels.

F1 karjeru Fetels noslēdza 2022. gadā ar izcīnītām 53 uzvarām, 122 pjedestāliem un četriem čempiona tituliem. Kopš tā laika viņš uz starta sacensībās nav izgājis.

"Mani mērķi ir pārslēgti no uzvaru gūšanas sacīkstēs un cīņu par tituliem uz skatīšanos, kā aug mani bērni, nododot tiem savas vērtības, palīdzot viņiem piecelties, kad tie nokrīt un uzklausot viņus, kad viņiem mani vajag," sacīja Fetels. "Pats svarīgākais, es mācos no viņiem un ļauju tiem būt manai iedvesmai."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv