Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko Āzijas "Le Mans" sezonu noslēdz ar neveiksmi

Juris Grīns
Juris Grīns

Calko Āzijas "Le Mans" sezonu noslēdz ar neveiksmi
Konstantīns Calko Sepangā
Foto: Michaela Dorcikova

Konstantīns Calko aizvadījis neveiksmīgu Āzijas "Le Mans" čempionāta (ALMS) noslēdzošo posmu Malaizijā, taču sezonas kopvērtējumā Latvijas autosportistam izdevies gūt ceturto vietu LMP3 klasē.

Pirms ALMS ceturtā posma notika izmaiņas "ARC Bratislava" komandas sastāvā, jo Calko tika iedalīts jauns pārinieks - brits Darens Bērks, kā arī piešķirta sacīkšu mašīna ar ceturto numuru. Tas darīts, lai uzlabotu komandas izredzes uz labu rezultātu.

Diemžēl neveiksmīgs bija jau pats sākums, jo kvalifikācijas braucienos Sepangas F1 trasē "ARC Bratislava" mašīnas ierindojās vien septītajā un astotajā vietā, kamēr kopumā uz starta LMP3 klasē izgāja deviņi prototipi.

Četru stundu sacīkstēs, kas notika svētdien, Bērks jau sākumā piedzīvoja avāriju, kas liedza cerības uz augstiem sasniegumiem finišā.

"Startā komanas biedrs avarēja un pēc tam katrā pitstopā nevarējām iedarbināt auto, tādēļ ik reizi zaudējām pa 15 minūtēm," atklāj Konstantīns Calko.

Finišs tika sasniegts sestajā vietā LMP3 klasē, kamēr Miro Konopka, Maiks Simpsons un Calko bijušais pārinieks Nīls Mastons, kuri pilotēja otru "ARC Bratislava" komandas "Ginetta" prototipu, finišēja septītie, vien 0.070 sekundes aizmugurē.

Divas mašīnas šajā klasē izstājās, bet uzvarēja Naidžels Mūrs un Fils Hansons, kuri pārstāvēja "Tockwith Motorsports" komandu un brauca ar "Ligier" prototipu, startējot no "pole position".

Sepangas četru stundu sacīkstēs kopējā ieskaitē uzvarētāju laurus plūca LMP2 klasē braucošie Andreā Picitola, Andreā Roda un Aidans Rīds, kuri pārstāvēja "Algarve Pro Racing" komandu un brauca ar "Ligier-Nissan" sacīkšu auto.

ALMS sezona šogad sastāvēja no četriem posmiem, kas notika Ķīnā, Japānā, Taizemē un Malaizijā. Konstantīnam Calko veiksmīgākais bija posms Taizemē, kur tika gūt otrā vieta un vienīgo reizi izdevās kāpt uz pjedestāla. Sezonas kopvērtējumā Calko ierindojas ceturtajā vietā LMP3 klasē.

Sepangas sacīkšu rezultāti LMP3 klasē

VietaPilotiAutoRezultāts
1.Mūrs/HansonsLigier112 apļi
2.Lins/FungsLigier+10.114
3.Vinslovs/Čengs/JošidaLigier+12.173
4.Lovs/Tans/KristodoulouGinetta+3 apļi
5.Endjūss/Loks/ModelsLigier+4 apļi
6.Calko/BērksGinetta+17 apļi
7.Konopka/Simpsons/MastonsGinetta+17 apļi
-De Jongs/RobertsonsLigierIzstājās
-Huangs/Sakaguči/TanigavaAdessIzstājās

Pilni sacīkšu rezutāti: resultscdn.getraceresults.com