Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

F1 čempions Batons ar NASCAR mašīnu startēs Lemānas 24 stundu sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 čempions Batons ar NASCAR mašīnu startēs Lemānas 24 stundu sacīkstēs
Džensona Batona NASCAR mašīna. Foto: nascar.com

Bijušie F1 piloti Daņila Kvjats un 2009. gada čempions Džensons Batons šogad piedalīsies Lemānas 24 stundu sacensībās. Karjeru šajā autosacīkšu disciplīnā tikmēr turpinās arī Roberts Kubica.

Batons Lemānā uz starta izies "Garage 56" projekta ietvaros, startējot ar modificētu NASCAR sacīkšu automašīnu "Chevrolet Camaro ZL1". Viņa komandas biedri būs titulētais NASCAR braucējs Džimijs Džonsons un divu Lemānas uzvaru īpašnieks Miks Rokenfellers. Jau šobrīd izskanējušas runas, ka šogad Batons varētu iziet uz starta arī NASCAR sacīkstēs Amerikā.

"Cilvēkiem Eiropā būtu jāredz, kas īsti ir NASCAR mašīna, un viņiem būs iespēja to pieredzēt," saka Batons. "Ar nepacietību gribu redzēt citus dalībniekus, gribu uzzināt, ko līdzjutēji domā par šo auto un gribu saprast, ko mēs ar to spēsim sasniegt. Jau aizvadīju testus Sebringas trasē un atkal sajutos kā mazs puika. Tieši to vēlos gūt no autosporta. Manā sejā atkal bija liels smaids un atgriezās mīlestība pret sacīkstēm."

Iepriekš Batons jau startēja Lemānā 2018. gadā, nākamajā sezonā pēc F1 karjeras noslēgšanas. Toreiz brits vadošajā LMP1 klasē pārstāvēja krievu komandu "SMP Racing" kopā ar Vitāliju Petrovu un Mihailu Aļošinu, taču finišu nesasniedza motora problēmu dēļ.

Tikmēr krievu braucējs Daņils Kvjats, kurš pēdējo F1 sezonu aizvadīja 2020. gadā, vienojies ar "Prema" komandu par startēšanu tās sastāvā visos Izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) posmos. Kvjats brauks ar LMP2 klases "Oreca 07-Gibson" prototipu, bet viņa komandas biedri būs Mirko Bortoloti un Doriane Pina. Jāpiebilst, ka pērn šajā komandā startēja Roberts Kubica.

Kvjats pēc F1 karjeras beigšanas sacīkstēs startējis maz, bet pērn bija redzams trijos posmos NASCAR vadošajā čempionātā "Cup Series". Visas reizes viņš palika ceturtajā desmitniekā. Lemānā viņš iepriekš nav piedalījies.

Kubica tikmēr šogad pievienojies WRT komandai un arī aizvadīs pilnu WEC sezonu. Kubica arī brauks LMP2 klasē ar "Oreca 07-Gibson", ko dalīs ar Luī Deletrazu un Rui Andradi. Pirms gada Kubica Lemānas 24 stundu braucienā guva otro vietu šajā klasē, bet WEC sezonu pabeidza ar piekto rezultātu.