Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Batņa: "Iegūta vārtu garša, tas palīdzēs arī nākamajās spēlēs"

Rolands Eliņš

Batņa: "Iegūta vārtu garša, tas palīdzēs arī nākamajās spēlēs"
Oskars Batņa. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases uzbrucējs Oskars Batņa PČ2023 mačā pret Kazahstānu (7:0) nopelnīja divus rezultativitātes punktus. Pēc spēles sarunā ar Sportacentrs.com viņš pauda prieku, ka izdevies gūt pārliecinošu uzvaru, kā arī norādīja, ka neplāno īpaši pievērst Slovākijas izlases tuvākajām spēlēm, tā vietā gatavojoties pašiem uzvarēt Šveices izlasi grupu turnīra pēdējā spēlē.

"Īstenībā vienkārši bijām spēcīgāki," par graujošo uzvaru pār Kazahstānu sacīja Oskars Batņa. "Arī kazahiem kaut kas negāja, bet vispār jau mēs paši sapratām, ka piektdien pret Slovēniju nebija tāda spēle, kādu īsti gribējām, un ka šoreiz mums jābūt daudz mobilākiem, aktīvāk jāiziet uz ledus un jāuzspiež sava spēle, lai varētu uzreiz nokārtot sev pozitīvu iznākumu."

Latvijas izlasei šī bija jau ceturtā uzvara pēc kārtas, tiesa, pirmā, kurā panākums gūts ar vairāk nekā vienu vārtu pārsvaru. Iepriekšējos mačos vēl līdz pēdējiem brīžiem bija aktuāla spriedze par to, kurš uzvarēs, bet sestdienas mačā šis jautājums tika izšķirts jau visnotaļ ātri.

"Patīkami, ka izdevās uzvarēt pārliecinoši, kā arī, ka izdevās sajust to vārtu garšu," sacīja Somijas līgā spēlējošais uzbrucējs. "Tam vajadzētu mums nākt par labu arī nākamajās spēlēs."

Tas, vai Latvijas izlasei šajā būs nākamās spēlēs (daudzskaitlī), gan atkarīgs no tā, vai izdosies iekļūt ceturtdaļfinālā. To varēs paveikt ar vismaz vienu iegūtu punktu otrdienas spēlē pret Šveici, kā arī tad, ja Slovākija savās divās nākamajās spēlēs zaudēs kaut punktu. Batņa gan norādīja, ka īpašu uzmanību slovāku spēlēm nevēlas pievērst: "Mums ir jāuzvar savā atlikušajā grupu turnīra spēlē, tad arī par konkurentiem nebūs jādomā. Kā to paveikt pret Šveici? Spēlējot tā, kā šoreiz, un vēl labāk."

Batņam šajā PČ ir trīs punkti (2+1), kas ir sestais labākais rādītājs Latvijas izlasē. Viņš guva uzvaras vārtus pret čehiem, kamēr spēlē pret Kazahstānu nopelnīja 1+1. Batņa vārtus iemeta pirmā perioda beigās, kā arī nopelnīja rezultatīvu piespēli Mārtiņa Dzierkala vārtu guvumā otrā perioda sākumā. Tas gan nebija parasts vārtu guvums, jo pirmajās sekundēs pēc epizodes, kad pretinieku vārti bija izgrūsti no vietas, īsti neviens (izņemot tiesnešus) pat nedomāja par to, ka ripa šķērsojusi vārtu līniju.

"Man no otras puses arī likās, ka ripa ir vārtos," par šo epizodi teica Batņa. "Tad pie manis pienāca Roberts Bukarts un pateica, ka ir iemesti vārti, un tiesneši gāja skatīties, un tā arī viss beidzās pareizi."

Šie Dzierkala vārti Latvijas pārsvaru pieaudzēja līdz 3:0, nostādot Kazahstānas izlasi ļoti nepateicīgā situācijā un iedragājot viņu apņēmību pēc pirmā pārtraukuma. "Neteikšu, ka tas bija spēles lūzuma brīdis," teica Batņa. "Drīzāk teikšu tā, ka šie vārti parādīja, ka arī otro periodu esam sākuši ļoti aktīvi un gatavi turpināt tādā pašā garā."

Papildus trim rezultativitātes punktiem Batņas statistikā šajā PČ ir arī lietderības koeficients +3, seši metieni pa vārtiem un četras soda minūtes, kas iekrātas, vidēji mačā laukumā pavadot 14:42 minūtes. Batņa aizvada savu ceturto pasaules čempionātu un jau šobrīd guvis tikpat punktus, cik iepriekšējos trīs kopā.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS