Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2977, Did:0, useCase: 3

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu

Agris Suveizda

IIHF Slavas zālē uzņems leģendāro Jāgru un arī Latvijas bronzas asistentu Nummelinu
Peteri Nummelins. Foto: mtvuutiset.fi

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē šā gada pasaules čempionāta laikā tiks uzņemtas astoņas personas, viņu vidū arī panākumiem bagātais somu aizsargs Peteri Nummelins, kurš pagājušajā bronzas pavasarī bija Latvijas izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa palīgu vidū.

Pasaules čempionātu šogad uzņems Čehija, un tieši Čehijas galvaspilsētā Prāgā nesen tikās IIHF Vēstures komiteja, kas Slavas zālei izvirzīja astoņas personas – čehus Jaromīru Jāgru un Jaroslavu Pouzaru, slovāku Igoru Libu, amerikānieti Natāliju Dārvicu, zviedru Keniju Jensonu, somu Peteri Nummelinu un kanādiešus Raienu Smitu un Melu Deividsoni, kura trenēja Kanādas sieviešu izlasi.

Jāgrs ar Čehijas izlasi izcīnīja olimpisko zeltu un bronzu, divreiz kļuva par pasaules čempionu un vienreiz ieguva pasaules bronzu. Pouzars un slovāks Liba pārstāvēja Čehoslovākijas izlasi – Pouzara rēķinā ir divi pasaules zelti, trīs sudrabi un viena bronza, kā arī olimpiskais sudrabs, bet Liba tika pie pasaules zelta, diviem sudrabiem, divām bronzām un arī olimpiskā sudraba un bronzas.

51 gadu vecais aizsargs Nummelins ar Somijas izlasi spēlēja 15 pasaules čempionātos un tieši debijas turnīrā 1995. gadā kļuva par pasaules čempionu, četrreiz izcīnīja sudrabu un divreiz bronzu, bet olimpiskajās spēlēs tika pie sudraba. Trenera karjerā Nummelins Latvijas izlases palīga statusā pagājušajā gadā palīdzēja iegūt bronzu. Ikdienā viņš ir Šveices kluba "Ajoie" asistents. Jāatzīmē, ka Nummelina vienaudzis Jāgrs spēlētāja gaitas vēl nav beidzis un arī šosezon ir spēlējis sev piederošajā klubā Kladno "Rytiri", deviņos mačos izdarot četras rezultatīvas piespēles. Kladno pārstāv arī Eduards Tralmaks un Mareks Mitens.


Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/news/57712/...

     [+] [-]

, 2024-01-15 20:50, pirms 3 mēnešiem
Vai tad slavas zāles uzņem aktīvus hokejistus?

     [+] [-]

, 2024-01-15 22:06, pirms 3 mēnešiem
Rakstā teikts, ka Jāgermeistars tiks uzņemts. Vismaz šobrīd viņš skaitās aktīvs hokejists. Saskaiti 1+1 un atbilde uz Tavu jautājumu būs skaidra.

     [+] [-]

, 2024-01-15 23:03, pirms 3 mēnešiem
Jāgrs kādreiz būs neaktīvs hokejists? Kārs slidas uz naglas? 😀

     [+] [-]

, 2024-01-16 07:58, pirms 3 mēnešiem
IIHF vnk apnika gaidīt uz Jāgru 😂