Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Čukste par pusfinālu: "Emocijas ir, bet spiediens būs uz pretiniekiem"

Rolands Eliņš

Čukste par pusfinālu: "Emocijas ir, bet spiediens būs uz pretiniekiem"
Kārlis Čukste. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kārlis Čukste pēc uzvaras PČ ceturtdaļfinālā pār Zviedriju sarunā ar medijiem izteica prieku, ka izdevies uzvarēt savu līdzjutēju priekšā, kā arī pauda apņēmību par sestdien gaidāmo pusfināla maču.

"Prieks, ka to visu izdarījām Latvijas fanu priekšā," sacīja Kārlis Čukste. "Šī grupa, kas mums ir komandā, visi cīnās uz visiem 100 procentiem par Latviju un cits par citu, un rezultāts to arī apliecina."

"Bet smagi gāja," atzina Čukste. "Zviedrijai ir laba komanda, un viegli nebija šodien, bija daudz jācīnās, bija daudz jābloķē viņu metieni. Te jau vairs nav jautājumu, vai mēs ejam cīnīties vai tikai paslidot - mēs katru dienu pieceļamies un esam gatavi strādāt."

"Teikšu tā - zviedri ne ar ko nepārsteidza. Zinājām, ka viņi būs ātri, ka viņi spēlēs tehnisku un ātru hokeju. Zinājām, ka viņi nāks mums virsū un ka mums lēmumi būs jāpieņem ātri," sacīja Čukste. "Mēs visu izdarījām, mums ir uzvara, līdz ar to viss ir kārtībā."

Panākums ceturtdaļfinālā nozīmē, ka Latvijai šajā turnīrā būs vēl divas spēles - cīņas par medaļām. "Emocijas mums ir, jā, bet viss spiediens būs mūsu pretiniekiem," apņēmīgi sacīja Čukste. "Mēs iesim, mēs cīnīsimies un darīsim to pašu, ko šodien, to pašu, ko darījām arī pret Šveici, proti, bloķēsim metienus, spēlēsim uz visu maksimumu, un tad redzēsim, kāds būs rezultāts."

Čukste tikai mikszonā uzzināja, ka pusfināls būs jāaizvada pret Kanādu, pret šo izlasi spēlējot otro reizi šajā turnīrā: "Tikko noslidoju pēdējo maiņu, tagad izbaudu brīdi. Rīt no rīta piecelsimies, izrunāsim šo maču un pievērsīsimies nākamajiem pretiniekiem."

Pret Kanādu turnīrs tika sākts, un tas notika neveiksmīgi, zaudējot ar 0:6. Čukste norādīja, ka nekādas īpašās vēlmes revanšēties konkrēti Kanādai: "Tā bija cita spēle, par to vairs īpaši nedomājam, turklāt tobrīd mēs bijām nedaudz tā kā cita komanda. Tagad ir daudz labāka."

Ar Čuksti priekšgalā Latvija arī šodien mazākumā neielaida nevienus vārtus, lai gan mazākumā nācās spēlēt 12 minūtes - piekto daļu no visas spēles. Latvija attaisnoja savu grupu turnīrā iegūto slavu kā spēcīga mazākuma komanda, un šajā rādītājā Latvija pirmo vietu turnīra nostiprināja vēl pārliecinošāk - čempionātā kopā 47:34 minūtēs mazākumā ielaisti tikai vieni vārti.

"Mazākums, vārtsargs - ir daudz faktoru, kas mums sniedza uzvaru," smaidīja Čukste, uzsverot komandas nopelnus. "Turklāt domāju, ka visi no mums, spēlējot mazākumā, darītu to pašu un visiem spēkiem glābtu savus vārtus."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  +1 [+] [-]

, 2023-05-26 11:08, pirms 10 mēnešiem
Latvijai labākai mazākums! Paldies puiši !

  +1 [+] [-]

, 2023-05-26 16:06, pirms 10 mēnešiem
Nez ko Paste par nederigajiem Latvijas hokejistiem saka ?

     [+] [-]

, 2023-05-26 17:05, pirms 10 mēnešiem
j888 rakstīja: Nez ko Paste par nederigajiem Latvijas hokejistiem saka ?
Vai tev pēc spēļu kvalitātes izskatās ka viņš kļūdās? Iegūtā vieta turnīrā ir rekords, bet tas nemaina faktu ka gan Šveice, gan Zviedrija dominēja un pārējās turnīra spēles (izņemot pret Kazahstānu) arī bija briesmīgas.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-26 18:44, pirms 10 mēnešiem
Tiktali tu esi pilnīgs d@uniss un no sporta neko nejedzu!

  -2 [+] [-]

, 2023-05-26 18:45, pirms 10 mēnešiem
Nejedz..sorry.. klau negribi izkauties.. iedosu savu adresi

     [+] [-]

, 2023-05-27 08:48, pirms 10 mēnešiem
Vardc rakstīja: Nejedz..sorry.. klau negribi izkauties.. iedosu savu adresi
es tikai tā iedomājos - kā izkaušanās pierādīs vai Pastem ir vai nav taisnība un vai izlase ir vai nav laba. Izkaušanās vienk. pierādīs, kurš no jums dotajā momentā ir spēcīgāks, bet taisnību nekādu neradīs. Tā tāda aizvēsturiska barbaru metodi - ew, iZkAuJaMiEs un tad es parādīšu...
(Analoģiski - izkaujotities pret Mairi Briedi, kurš domā, ka 2+2=5, nenozīmē, ka 2+2=5)