Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Ločmelis: "Šobrīd esmu cilvēks, kurš izdzīvo savu sapni. Nespēju noticēt"

Rolands Eliņš

Ločmelis: "Šobrīd esmu cilvēks, kurš izdzīvo savu sapni. Nespēju noticēt"
Dans Ločmelis. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas izlases jaunākais dalībnieks Dans Ločmelis pēc vēsturiskās uzvaras PČ ceturtdaļfinālā pār Zviedriju, kur Ločmelis atzīmējās ar spēles pirmo vārtu guvumu, medijiem norādīja, ka šobrīd ir sapnī - tik saviļņots viņš bija par izcīnīto panākumu.

"Man grūti aprakstīt to, ko tagad jūtu," medijiem sacīja Dans Ločmelis. "Pirmoreiz dzīvē šādas sajūtas. Izbaudu katru sekundi no šī laika. Es esmu sapnī tagad, jūs šobrīd runājiet ar cilvēku, kurš izdzīvo savu sapni. Nespēju noticēt, ka esam pusfinālā, nespēju noticēt tam, kur es šobrīd atrodos, un dzīvoju sapnī."

Ločmelis vārtus guva pirmajā periodā, kad atklāja spēles rezultātu. Tie bija 19 gadus vecā uzbrucēja pirmie vārti pasaules čempionāta spēlēs.

"Redzēju, ka ripa ir aiz vārtiem, un jau biju ieciklējies uz to, gaidīju, kad tā izlidos vārtu priekšā. Izlidoja ar, un man atlika tikai nogādāt to vārtos," sacīja Ločmelis, kuram šī ir PČ debija. "Vai pirms pāris mēnešiem biju domājis par kaut ko tamlīdzīgu kā šodiena? Es tobrīd vispār tik tālu neskatījos. Vispirms cīnījos par vietu sastāvā, tad gāju no spēles uz spēli. Kā svinēsim šovakar? Teikšu godīgi, nav ne jausmas."

Ločmelis jau vairākas sezonas aizvadījis Zviedrijas jauniešu hokejā un debitējis arī Zviedrijas augstākajā līgā: "Ja godīgi, man pret zviedri jau ir savā ziņā kā savējiem, vieglāk pret viņiem spēlēt. Ļoti patīkami, ka izdevās viņus arī uzvarēt."

Par Zviedrijas spēles stilu izlases treneri intervijās izteicās jau iepriekš, un šodienas mačā tam izdevās atrast pretlīdzekļus. "Viņi spēlē vairāk paši par sevi, tā kā mums vajadzēja vienkārši viņus apspēlēt kā komandai, jo individuāli viņi ir meistarīgāki un tehniskāki, bet mēs spēlējām kā komanda."

Ločmelis norādīja, ka uzvarai komanda noticējusi jau pirms spēles: "Ticējām jau no paša sākuma un gājām tikai uz uzvaru."

"Grūti pateikt, vai šī bija grūtāka spēle nekā pret Šveici," smaidīja Ločmelis. "Visos mačos jau viegli spēlēt, ja ir šāda publika tribīnēs. Tā dzen uz priekšu, ka kājas vispār nepiekūst."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-26 01:16, pirms 11 mēnešiem
Dan, svinības tikai svētdienas vakarā!

  +2 [+] [-]

, 2023-05-26 06:33, pirms 11 mēnešiem
Ābolam vakar negāja iemetieni, bet Dans ar Batņu kompensēja, uzvarot savus dueļus. Ja pagājušogad par Veinbergu varēja teikt, ka viņš bija izlasē, tad šogad par Danu var teikt, ka viņš spēlē izlasē. No spēles uz spēli viņa ļoma izlasē tikai pieaug.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-26 09:46, pirms 11 mēnešiem
Vasiļjevs visu laiku šo sauca par Denu, tā kā amerikāni