Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

No Latvijas grupas neizkļuvusī Slovākija turpina sadarbību ar rekordtreneri Remziju

Agris Suveizda

No Latvijas grupas neizkļuvusī Slovākija turpina sadarbību ar rekordtreneri Remziju
Kreigs Remzijs. Foto: AFP/Scanpix

Slovākijas Hokeja federācijas prezidents Miroslavs Šatans pavēstījis par līguma pagarināšanu ar 72 gadus veco kanādiešu speciālistu Kreigu Remziju, kurš valstsvienību vadīs arī nākamajā pasaules čempionātā Čehijā.

Slovākija pasaules čempionātu Rīgā sāka ar zaudējumu principiālā duelī čehiem (2:3), pēc tam apspēlēja Latviju (2:1) un atņēma punktu Kanādai (1:2 bullīšos), taču ļoti dārgi samaksāja par zaudējumu Kazahstānai (3:4 bullīšos) – līdz ceturtdaļfinālam beigās pietrūka tieši divu punktu (tiesa, pēdējais vārds arī tādā gadījumā piederētu Latvijai, kurai derētu pamatlaika uzvara pār Šveici).

Kazahstānas spēle bija ne vien slovāku galvenais klupšanas akmens, bet arī Remzija rekordspēle – tā bija viņa 123. spēle no nu jau 125 mačiem pie Slovākijas izlases stūres. Līdzšinējiem rekordistiem Jūliusam Šupleram un Jānam Filcam bija pa 122 spēlēm. "Kad telefonsarunā ar Šatanu pirmoreiz runājām par darbu Slovākijas hokejā, pat iedomāties nevarēju, ka palikšu te tik ilgu laiku. Nemaz nerunājot par rekordu labošanu. Žēl, ka manā rekordspēlē neuzvarējām Kazahstānu," teica Remzijs.

Bijušais Bufalo "Sabres", Filadelfijas "Flyers" un Atlantas "Thrashers" galvenais treneris Slovākijas izlasi pārņēma 2017. gadā, to ir vadījis divās olimpiskajās spēlēs, 2022. gadā Pekinā izcīnot bronzu, un piecos pasaules čempionātos – divas astotās un trīs devītās vietas. Kā spēlētājs Remzijs visu karjeru pavadīja "Sabres" un 1070 spēlēs izcēlās ar 672 (252+420) punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/ar...