Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Arī pēc uzvarām sevi kritizējam par daudz. Vienkārši jānomierinās"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Daugaviņš: "Arī pēc uzvarām sevi kritizējam par daudz. Vienkārši jānomierinās"
Kaspars Daugaviņš, saņemot atzinību kā mača labākais spēlētājs Latvijas izlasē. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas izlases izcīnītajā uzvarā pār Slovēniju (3:2) par mača labāko spēlētāju savas komandas rindās tika atzīts otro vārtu autors Kaspars Daugaviņš. Komandas kapteinis sarunā ar medijiem pauda cerību, ka komanda mazāk pārdzīvos par lietām, kur situācija to nepieprasa, kā arī izcēla svarīgāko, kas jāizpilda nākamajā mačā pret Kazahstānu.

“Atkal - raksturs un laba aizsardzība,” kā lietas, kuras izšķīra spēles likteni, izcēla Daugaviņš. “Izturējām pēdējās desmit minūtes, kur viņi diezgan pamatīgi spieda. Cīnījāmies, kritām zem ripām, arī Artūrs pavilka. Protams, ir arī daudz jautājumu.”

Izlases kapteinis guva savus pirmos vārtus čempionātā, realizējot vairākumu, kas komandai padevās tikai otro reizi turnīrā. Tiesa, līdzīgi kā Rodrigo Ābolam spēlē pret Norvēģiju, arī Daugaviņa plaukstas metiens virs vārtsarga pleca nebija saspēlētas kombinācijas rezultāts. “Vai pārliecību vēl meklējam? Nu, mēs jau Latvijā visu laiku kaut ko meklējam,” noteica Daugaviņš.

“Kā es saku, ir uzvaras, un tas ir galvenais. Mēs arī pēc uzvarām sevi kritizējam par daudz. Ir gan izspēles, ir momenti, ir bīstami momenti, štangas. Vienkārši ir jānomierinās. Paši domājam, ka visu laiku izspēlēsim līdz tukšiem vārtiem. Tie goli atnāks agri vai vēlu. Ja nebūtu vispār nekādu momentu, tad būtu jādomā, bet mēs veidojam. Jau kaut kur lasīju, ka paši pārdzīvojam. Tā arī ir, bet vienkārši drusciņ par daudz,” pauda uzbrucējs.

Galu galā, uzvaras izdevies gūt arī bez sekmēm vairākumā: “Tas ir pats svarīgākais šajā turnīrā – savākt trīs punktus. Ja mēs skaisti zaudējam, tad sakām – “oi, skaists zaudējums”. Ja nesmuki uzvaram, tad atkal slikti. Mums ir svarīgas tās uzvaras. Ne tikai mēs to sakām, bet visā turnīrā komandu spēks ir ļoti izlīdzinājies. Nebūs viegli ne pret vienu komandu – ne šodien, ne rīt.”

“Ir jācīnās, jānoķer laukumā tas vilnis, kad tev spēle iet, un ir jāizmanto tie momenti, jo zini, ka būs arī nogriežņi, kad ies smagi. Šodien atkal pakutinājām sev nervus, jo it kā sākām ļoti labi spēlēt, bet ir viena kļūda, un atkal ielaižam no nekā. Un atkal, protams, pazaudē to vilni, kas tevi dzina uz priekšu,” teica Daugaviņš.

Arī rīt Latvijas izlasei priekšā mačs, kurā laukuma saimnieki būs favorītu statusā, tiekoties ar Kazahstānu. “Mums tie trīs punkti ir daudz svarīgāki nekā viņiem – spēlējam savās mājās, savu skatītāju priekšā. Protams, ka gribam būt perfekti, bet jāapzinās, ka būs kļūdas. Vienkārši nekrist tajā trakajā panikā, jo fani dzīs uz priekšu – kaut kur uzsvilps, būs emocijas. Kā jau teicu, ir jāatrod tas vilnis, un viņš ir jāizmanto – iemest divus, trīs golus, un, kad spēle ies, tā ir jāņem savās rokās. Kad kaut kas neies, jābūt pacietīgiem un nedaudz jānogaida.”

Latviešiem pēc uzvaras pār Slovēniju dotas nedaudz vairāk kā 24 stundas atjaunošanās procesam. Daugaviņš apstiprināja, ka komanda būs gatava: “Tāpēc arī aizvadījām nometni, lai būtu tam gatavi. Paskatieties uz slovēņiem – viņi vakar spēlēja vēlo spēli, bet ātrumā mūs šodien noskrēja. Par spēļu kalendāru – mājās kaut kādiem plusiņiem ir jābūt. Ja skatāmies lielo bildi, tad visām komandām ir septiņas spēles 11 dienās. Kaut kur būs vieglāk, kaut kur smagāk. Šogad likām uzsvaru uz to, ka katrā spēlē gribam būt gatavi vismaz fiziski. Ja taktiski vai individuāli kaut kas neizdodas, tad varam atstrādāt atpakaļ, nokrist priekšā ripām. Ar to uzvarējām arī šodien.”

“Pret komandām, kas ir līdzīgi pretinieki, ļoti svarīgi ir izmantot spēles sākumu, un uz tā jāturpina būvēt. Jo ilgāk esi neizšķirtā, jo lielāks nervu sapringums līdz beigām. To sajūt gan viena, gan otra komanda. Ļoti svarīgs ir pirmais periods. Pirmajās divās spēlēs zaudējām, bet šeit vismaz bijām priekšā,” atslēgas faktoru rītvakar gaidāmajai spēlei iezīmē Daugaviņš, kurš pret Slovēniju uz ledus pavadījia 17 minūtes un 47 sekundes.

Latvijas valstsvienības kapteinim vakar apritēja 35 gadi. Ko komanda uzdāvinājusi jubilejā? Kaspars padomā, aplaudē un saka: “Šodienas uzvaru. Labākā dāvana.”

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

Slēpts komentārs: backtofire

  +2 [+] [-]

, 2023-05-19 22:10, pirms gada
backtofire rakstīja: aaaa Jūs sevi arī kritizējat? Daugava nopietni? Tieši tāpēc, spēlējat haotiski, vairākumā joprojām esiet nulles, tieši tāpēc pret pastarīti spiežaties zonā? Tieši tāpēc, kad var mest pa vārtiem iedodat vēl 5 piespēles un pakāšat ripu? Tieši tāpēc nevarat Slovēņu zonā nostāties 2minūtes, taču Slovēņi to izdara 5-10 sec.laikā?

Nē nu psc nabadziņi, sevi tā kritizējat, ka uzlabojumu nav wow.
Komentārs pilnīgs murgs.

  -4 [+] [-]

, 2023-05-19 22:25, pirms gada
Murgs ir, tas, ko stāsta Daugava. Šodien spēlēja kā lupatas, tad man jautājums, kurā vietā viņš ir kritisks pret sevi, ja pa visu čempionātu ir nospēlēta tikai viena laba spēle.

  +2 [+] [-]

, 2023-05-19 22:36, pirms gada
piekrītu spēlētājam, uzvara ir uzvara, nepilnības atstāsim trenerim

  -1 [+] [-]

, 2023-05-19 23:48, pirms gada
Man liekas ka kopš tā PČ kur Bobijs ņēma Gagarinu un atbrauca vēlu izlasē ir kaut kāda nevarīga spēle. Un visi ir kā dārzeņi. Kuri nezina ko darīt. Ar Hārtliju atstrādāja katru sīkumu un te pēkšņi pasaka nu izspēlējat. Un džeki domā ko kā spēlēt tāpēc spēlē.lēnāk.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-20 00:01, pirms gada
Bez kritikas nav izaugsmes. Ja pietiek uzvarēt un viss, tad ātri vien, tā izaugsme apstāsies. Daugavas intervija caur puķēm diezgan labi apraksta to gan kāpēc daudziem nepatika Bobs, gan kāpēc daudziem top lv sportistiem pēc pirmajiem lielajiem panākumiem/līgumiem apstājas progress - kaut ko sasniedz un navgatavi turpināt maukt uz visiem 100% arī tālāk.

     [+] [-]

, 2023-05-20 07:58, pirms gada
Laikam jau , šoreiz jāpiekrīt Daugavai.. uzvara ir uzvara. Nu, nav mūsējie nekādi superstāri. Ja tād būtu, visi spēlētu NHL, Šveicē vai Zviedrijā. Priecāsimies par uzvaru!

  -1 [+] [-]

, 2023-05-20 09:09, pirms gada
Paškritika ir profesionāļa pazīme.
Tas no pieredzes.

     [+] [-]

, 2023-05-20 14:16, pirms gada
Kommaer_inventor rakstīja: Paškritika ir profesionāļa pazīme.
Tas no pieredzes.
profesionāls buhātājs esi?

     [+] [-]

, 2023-05-20 15:19, pirms gada
backtofire rakstīja: Murgs ir, tas, ko stāsta Daugava. Šodien spēlēja kā lupatas, tad man jautājums, kurā vietā viņš ir kritisks pret sevi, ja pa visu čempionātu ir nospēlēta tikai viena laba spēle.

Kā var tādus neloģiskus murgus izdomāt? Cilvēks var būt pārmērīgi kritisks pret sevi un nekas neuzlaboties. Kritisks nenozīmē ka nākotnē būs labāk. Ja pārmērīgi sevi kritizē un pārāk centies lai būtu labāk, ir liela iespējamība ka būs vēl sliktāk. Ļoti daudzi sportisti teikuši, nelaimes sportā, smagi zaudējumi, vājas spēles pēc iespējas ātrāk jāaizmirst. Ja izdodas izmest no galvas, negrauz sev , tad ir lielas iespējas ka būs labāk.

     [+] [-]

, 2023-05-20 20:16, pirms gada
Aldis Br rakstīja: Kā var tādus neloģiskus murgus izdomāt? Cilvēks var būt pārmērīgi kritisks pret sevi un nekas neuzlaboties. Kritisks nenozīmē ka nākotnē būs labāk. Ja pārmērīgi sevi kritizē un pārāk centies lai būtu labāk, ir liela iespējamība ka būs vēl sliktāk. Ļoti daudzi sportisti teikuši, nelaimes sportā, smagi zaudējumi, vājas spēles pēc iespējas ātrāk jāaizmirst. Ja izdodas izmest no galvas, negrauz sev , tad ir lielas iespējas ka būs labāk.
Kritika nenozīmē grauzt sevi. Kritika ir spēt atzīt - uzvarējām, bet nospēlējām vāji. Kritika ir atzīt - jā, es šogad nespēlēju savu spēju robežās. Pārlieks pozitīvisms ir tikpat kaitīgs, kā negatīvisms.

     [+] [-]

, 2023-05-20 21:07, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Kritika nenozīmē grauzt sevi. Kritika ir spēt atzīt - uzvarējām, bet nospēlējām vāji. Kritika ir atzīt - jā, es šogad nespēlēju savu spēju robežās. Pārlieks pozitīvisms ir tikpat kaitīgs, kā negatīvisms.
Pilnībā Tev piekrītu. Daugaviņa domu sapratu. Pārmērīga kritika, sevis graušana nav pozitīvs efekts. Pozitīva kritika ir vajadzīga. Mūsu izlasē kritika pārvēršas sevis graušanā un tas izraisa negatīvas emocijas.

     [+] [-]

, 2023-05-20 21:20, pirms gada
Nemazgājos rakstīja: profesionāls buhātājs esi?
Kumītājs