Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL maiņu laiks: latvieši paliek savās vietās, vairāki klubi pastiprina rindas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

NHL maiņu laiks: latvieši paliek savās vietās, vairāki klubi pastiprina rindas
Markuss Juhansons. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šodien noslēdzies Nacionālās hokeja līgas (NHL) maiņu laiks. Komandas nemainīja Latvijas hokejisti Teodors Bļugers, Elvis Merzļikins, Rūdolfs Balcers un Zemgus Girgensons, taču Pitsburgas ''Penguins'' un Kolumbusa veica darbības tirgū. Pastiprinājās arī vairākas citas komandas.

Vašingtonas ''Capitals'' atgriezies Markuss Juhansons, kurš to pārstāvēja no 2010. līdz 2017. gadam. ''Capitals'' hokejistu ieguva maiņas darījumā ar līgas jaunpienācēju Sietlas ''Kraken'', kura no Vašingtonas saņēma Danielu Sprongu, 2022. gada ceturtās kārtas drafta izvēli un sestā raunda drafta izvēli 2023. gadā.

Juhansons šīs sezonas 51 spēlē izcēlies ar sešiem vārtiem un 17 rezultatīvām piespēlēm. Tieši ''Capitals'' sastāvā Juhansons aizvadījis savu spožāko sezonu NHL karjerā, 2016./2017. gadā gūstot 24 vārtus. Hokejists pēc šīs sezonas kļūs par neierobežoti brīvo aģentu, bet ''Kraken'' arī līdz sezonas beigām segs daļu no spēlētāja algas.

Juhansons spēlējis arī tādās komandās kā Ņūdžersijas ''Devils'', Bostonas ''Bruins'', Minesotas ''Wild'' un Bufalo ''Sabres''. Karjeras 735 regulārās sezonas spēlēs hokejists izcēlies ar 141 vārtiem un 260 rezultatīvajām piespēlēm, bet izslēgšanas 97 mačos ar 13 vārtiem un 28 piespēlēm.

Daniels Sprongs šajā sezonā 47 mačos guvis astoņus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles. Bez Vašingtonas hokejists pārstāvējis arī ''Penguins'' un Anaheimas ''Ducks'' komandas.

''Capitals'' maiņu darījumu beigās pastiprinājās arī ar Jūhanu Lāšonu, kuru iemainīja darījumā ar Arizonas ''Coyotes'', kura pretī saņēma 2023. gada trešās kārtas izvēli draftā. 50% no līguma algas gan joprojām segs Arizona. Pēdējos 19 mačus Lāšons izlaidis ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ, bet kopumā šajā sezonā ir izcēlies ar sešiem vārtiem un deviņām piespēlēm. Karjeras laikā Lāšons spēlējis arī Minesotas ''Wild'' un Bufalo ''Sabres''.

Aktīva maiņu darījumu tirgū turpina būt Filadelfijas ''Flyers'', kas aizmainījusi Džastinu Braunu uz Ņujorkas ''Rangers''. Pretī tā saņēmusi trešās drafta kārtas izvēles tiesības 2023. gada draftā. Brauns ir savā līguma pēdējā gadā, kurā viņš saņem 1.8 miljonus ASV dolārus sezonā. Hokejists pēc sezonas var kļūt par neierobežoti brīvo aģentu.

Šajā sezonā 35 gadus vecais hokejists guvis piecus vārtus un atdevis 11 rezultatīvas piespēles. Karjeras laikā hokejists spēlējis arī Sanhosē ''Sharks'', kopumā piedaloties 783 regulārās sezonas spēlēs. Tajās Brauns guvis 33 vārtus un atdevis 162 rezultatīvas piespēles. Tikmēr 100 izslēgšanas mačos Brauns izcēlies ar trim vārtiem un 12 piespēlēm.

Monreālas ''Canadiens'' uz Kolorādo ''Avalanche'' aizmanījusi Arturi Lehkonenu, pretī saņemot Džastinu Baronu un 2024. gada drafta otrās kārtas izvēli. Lehkonena līgums noslēgsies pēc šīs sezonas. Hokejists šajā sezonā guvis 13 vārtus un atdevis 16 rezultatīvas piespēles. 396 regulārās sezonas spēlēs Lehkonens iemetis 74 vārtus un atdevis 75 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas 33 mačos izcēlies ar 12 punktiem (6+6).

Toronto ''Maple Leafs'' nepievienosies olimpiskais čempions Harri Seteri. Lai arī hokejists bija parakstījis vienošanos ar Toronto uz vienu sezonu, viņš vēl atradās neaizsargāto spēlētāju sarakstā un citas komandas 24 stundu laikā viņu varēja nocelt. To izdarīja Arizonas ''Coyotes'', tādējādi pastiprinot rindas ar Seteri, kurš šo sezonu sāka Novosibirskas ''Sibir''.

Jau ziņots, ka Pitsburgas ''Penguins'' no Vinipegas ''Jets'' iemainījusi Neitanu Boljū, bet Kolumbusas ''Blue Jackets'' uz Karolīnu aizmainījusi Maksi Domu. Tikmēr trīskārtējais Stenlija kausa ieguvējs Marks Andrē Flerī karjeru turpinās Minesotas ''Wild''. No Anaheimas ''Ducks'' Pitsburga iemainīja arī Rikardu Rakelu, kurš šajā sezonā bija guvis 16 vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles. Līdz šim 28 gadus vecais zviedrs visu NHL karjeru bija pavadījis tieši Anaheimā. Pretī uz ''Ducks'', visticamāk, dosies centra uzbrucējs Zeks Estons-Rīss.

Filadelfijas ''Flyers'' uz Edmontonas ''Oilers'' aizmainījusi Deriku Brasāru, kurš savā 15. karjeras sezonā bija līdz šim guvis sešus vārtus un atdevis desmit rezultatīvas piespēles. 34 gadus veco hokejistu 2006. gada draftā ar sesto numuru izvēlējās Kolumbusas ''Blue Jackets''. Karjeras laikā Brasārs spēlējis arī tādās komandās kā Ņujorkas ''Rangers'', Otavas ''Senators'', Pitsburgas ''Penguins'', Floridas ''Panthers'', Kolorādo ''Avalanche'', Ņujorkas ''Islanders'' un Arizonas ''Coyotes''.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/seattle-kr...
https://www.nhl.com/news/philadelph...
https://www.nhl.com/news/artturi-le...

  -1 [+] [-]

, 2022-03-21 20:20, pirms 3 gadiem
Tikko Leafs reāli uzmeta Sateri, aizmeta uz nabaga komandu, kamēr Soms gan jau cerēja uz Stenliju

     [+] [-]

, 2022-03-21 20:23, pirms 3 gadiem
Larsons arī uz Capitals.
Šamie papildinās lai stenliju paceltu! Pagaidām ļoti draudīgi sāk izskatīies.

Divas vadošās maiņas un 3-4 maiņa ar rotējošu soliņu!

  -1 [+] [-]

, 2022-03-21 20:36, pirms 3 gadiem
Penguins vajadzētu dabūt vienu labu aizsargu pēdēja brīdī!

  -1 [+] [-]

, 2022-03-21 21:01, pirms 3 gadiem
Šogad bez skaļiem treidiem, latvieši paliek savos klubus un lielas zvaigznes nav aizmainītas, nu skaļākais ir Žirū!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2022-03-21 22:56, pirms 3 gadiem
Teddy Bluegers rakstīja: Tikko Leafs reāli uzmeta Sateri, aizmeta uz nabaga komandu, kamēr Soms gan jau cerēja uz Stenliju
kādu Stenliju? Toronto vispirms pirmā kārta jāpārvar

     [+] [-]

, 2022-03-21 23:15, pirms 3 gadiem
safitho rakstīja: kādu Stenliju? Toronto vispirms pirmā kārta jāpārvar
tak neredzi, kaa Tavs oponents ir tūkstoš ašpadsmitais vien klauna klons? Bezjedzīgi ar šito spameri ko diskutēt

     [+] [-]

, 2022-03-21 23:31, pirms 3 gadiem
Teddy Bluegers rakstīja: Tikko Leafs reāli uzmeta Sateri, aizmeta uz nabaga komandu, kamēr Soms gan jau cerēja uz Stenliju
Var redzēt, ka tu vispār neko nerubī no NHL, ja vienā teikumā spēj salikt kopā Toronto un Stenliju

     [+] [-]

, 2022-03-21 23:38, pirms 3 gadiem
ventilators rakstīja: Var redzēt, ka tu vispār neko nerubī no NHL, ja vienā teikumā spēj salikt kopā Toronto un Stenliju
Da, viņš arī nerubī ar ko cīsiņš no kotletes atšķiras.

     [+] [-]

, 2022-03-22 13:55, pirms 3 gadiem
Teddy Bluegers rakstīja: Tikko Leafs reāli uzmeta Sateri, aizmeta uz nabaga komandu, kamēr Soms gan jau cerēja uz Stenliju
Kā tieši tur Toronto vainīgi? Parakstīja ar viņu līgumu un Arizona paķēra waiveros. Pie vainas NHL noteikumi, kas neļauj pievienoties komandai, pirms izieti waiveri.