Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Jaunais NHL klubs Jūtā - pagaidām bez nosaukuma

Rolands Eliņš

Jaunais NHL klubs Jūtā - pagaidām bez nosaukuma
Foto: Utah Hockey Club

Tuvojas jaunā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona, un savai debijai gatavojas komanda, kas šobrīd pazīstama vienkārši kā Jūtas Hokeja klubs. Uz citu NHL komandu daiļskanīgo un iespaidīgo nosaukumu fona (Lavīnas, Panteras, Zibens, Reindžeri utt.) Jūta pagaidām ir pelēka un savu nosaukumu vēl nemaz nav izvēlējusies.

Jaunas pilsētas ienākšana Ziemeļamerikas lielajās līgās nav nekāds bezprecedenta gadījums, galu galā, NHL dalībnieku sastāvs pieaudzis jau līdz 32 klubiem. Taču bezpredecenta gadījums bija veids un ātrums, kādā Soltleiksijas pilsēta ieguva NHL komandu. Mūsdienās tas parasti prasa vairākus gadus, taču šoreiz baumas par šādu iespējamību uzvirmoja tikai iepriekšējā vasarā, reāla kustība notika iepriekšējās sezonas gaitā un tikai pirms četriem mēnešiem tika oficiāli paziņots par jaunas komandas izveidošanu, kas NHL spēlēs jau šosezon.

Tas notika tādēļ, ka Jūtas Hokeja klubs tikai teorētiski ir pilnīgi jauna komanda. Praksē tā pārņēma Arizonas "Coyotes" hokeja operācijas (spēlētājus, trenerus, līgumus utml.). Taču šī nebija vienkārši lokācijas maiņa - "Coyotes" klubs ir oficiāli pārtraucis savu darbību, kamēr Jūtas Hokeja klubs ir jauna organizācija. Šim 1.2 miljardus dolāru vērtajam darījumam oficiāls punkts tika pielikts tikai 13. jūnijā.

Par Jūtas Hokeja kluba dalību NHL sezonā nevajag satraukties vairāk kā par kādu citu NHL komandu. Jūtas komanda gatavojas sezonai tāpat kā pārējās, tās treniņnometnē saaicināti 64 spēlētāji, klubam ir noslēgti līgumi uz nākamo sezonu par 78 miljoniem dolāru (28. lielākais algu saraksts līgā) ar iepriekšējiem "Coyotes" līderiem Kleitonu Kelleru, Niku Šmalcu, Matiasu Mačelli un Niku Bjugstadu priekšgalā, tāpat ir divi stabili vārtsargi Konora Ingrema un čeha Karela Vejmelkas personās, un Jūtas Hokeja klubs starpsezonā arī parūpējās par lielāka līmeņa darījumu, piesaistot aizsargu Mihailu Sergačovu, agresorvalsti pārstāvošu spēlētāju, kurš iepriekš bija "Lightning" rindās.

Principā ierindā palicis "Coyotes" iepriekšējā sastāva kodols, kas 2023./24.g. līgas kopvērtējumā gan palika tikai 27. vietā, par 21 punktu atpaliekot no Stenlija kausa izcīņas robežlīnijas. Komanda pat saglabājusi savu iepriekšējo galveno treneri - Andrē Turini - un ģenerālmenedžeri Billiju Ārmstrongu.

Savu pirmo pārbaudes spēli pirms piecām dienām Jūtas Hokeja klubs aizvadīja melnos formas tērpos ar baltām un zilām svītrām, kamēr komandas logo vietā bija gluži vienkārši uzraksts Jūta. Tāds tas būs visas pirmās sezonas garumā, ko komanda aizvadīs ar šo pagaidu nosaukumu.

Kāpēc tā? Jo klubs pievērš lielu uzmanību nosaukuma izvēlei un to joprojām nav atklājis.

"Es droši vien varu uzminēt, kāds būs pirmais jautājums," jaunā kluba mediju dienā preses konferencē smaidīja kluba prezidents Kriss Ārmstrongs. Proti, kā tad jauno komandu vispār sauks?

Klubs pavasarī sarīkoja līdzjutēju aptauju, piedāvājot nobalsot par komandas nosaukuma variantiem, un tika paziņoti seši finālisti: "Utah Blizzard", "Utah Mammoth", "Utah Outlaws", "Utah Venom", "Utah Yeti", kā arī starp finālistiem bija pašreizējais vienkāršais nosaukums Jūtas Hokeja klubs.

"Mēs esam ieguvuši skaidrību, kādu nosaukumu vēlētos mūsu fani," sacīja Ārmstrongs. "Tagad ir nepieciešams to pārvērst praksē." Viņš norādīja, ka tas ir sarežģīts juridisks process, kurā liela uzmanība jāpievērš autortiesībām, un kluba pārstāvji strādā, lai saprastu, kā to labāk paveikt. Iecerētais nosaukums līdz ar to šobrīd nekur publiski netiek pieminēts, un ir zināms tikai kluba augstākajai vadībai.

Kad par to tika vaicāts Jūtas Hokeja kluba ģenerālmenedžerim Billijam Ārmstrongam, viņš smejoties atbildēja, ka "šis jautājums stāv pāri manai algai". "Bet es pateikšu šo: man ļoti patīk veids, kādā nosaukums tiek izvēlēts, jo šis veids sniedza iespēju arī astoņus gadus vecam bērnam nobalsot par to, kā viņš vēlētos saukt savu komandu."

Vienīgais, kas jaunā kluba nosaukumā ir skaidrs jau šobrīd, ir tas, ka tajā būs iekļauts Jūtas štata nosaukums, nevis Soltleiksitijas pilsēta. Tā bija Jūtas štata Senāta prasība, atbalstot jaunā NHL kluba ienākšanu līgā. Līdzīgi darbojas arī Jūtas Hokeja kluba īpašnieka Raiena Smita otra lielā komanda - NBA klubs Jūtas "Jazz", kas arī pazīstams ar štata, nevis pilsētas nosaukumu.

Interesanti, ka Soltleiksitija ir uzņēmusi vienu olimpisko spēļu hokeja turnīru (2002.gadā) un pēc desmit gadiem uzņems vēl vienu, taču vēl ne NHL spēli. Šis brīdis pienāks 8. oktobrī ar maču "Delta Center" arēnā pret Čikāgas "Blackhawks". Tas būs tikai 19 nedēļas pēc tam, kad Soltleiksitijā 24. aprīlī tika oficiāli prezentēta jaunā komanda.
"Šī bija iespaidīgākā starpsezona NHL kluba izpildījumā," medijiem pirms dažām dienām norādīja NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs. "Jūtas Hokeja klubs šovasar paveicis neticamas lietas, lai parūpētos par to, ka jaunā komanda ir gatava sezonas sākumam."

Šeit viņš piesauca gan pagaidu treniņbāzes izveidošanu (pastāvīgā treniņbāze būšot pabeigta nākamgad), jaunu ģērbtuvju izveidošanu "Delta Center" arēnā (kuras piemērotība NHL spēļu uzņemšanai joprojām tiek šur un tur apšaubīta), gan vietējo darbinieku noalgošanu, gan dalību NHL draftā, gan TV produkcijas sagatavošanu. Vēl jau tādi neskaitāmi sīkumi kā, piemēram, sociālo tīklu kontu izveidošana - piemēram, Jūtas Hokeja kluba "Facebook" lapai joprojām ir tikai 8.7 tūkstoši sekotāju

"To var salīdzināt ar 2011. gadu, kad Atlantas "Trashers" pārcēlās uz Vinipegu. Taču toreiz kluba īpašniekam bija krietni labāka situācija, jo viņam piederēja arī AHL klubs "Moose", un daudzas hokeja klubam vajadzīgās lietas jau bija pieejamas. Kamēr tas, kas notika Jūtā, bija patiešām iespaidīgi."

Ņemot vēra garo šīs vasaras darbu sarakstu Jūtas Hokeja klubā, laikam var saprast, kāpēc viens no darbiem - komandas nosaukuma izvēle - pagaidām vēl ir procesā.

Izmantotie resursi:
https://www.fox13now.com/sports/uta...
https://www.nhl.com/news/utah-hocke...
https://www.sltrib.com/sports/2024/...

     [+] [-]

, 16:25, pirms 7 stundām
Jūtas Paviāni

  -1 [+] [-]

, 16:57, pirms 7 stundām
Formas tērpi melni ar baltām un zilām svītrām. Pēc tāda teksta ielikts video, kur formas tērpi ir balti ar melnām un zilām strīpām... Eliņš daltoniķis?

     [+] [-]

, 17:31, pirms 6 stundām
Par mamutiem!

     [+] [-]

, 17:37, pirms 6 stundām
Flashlight user rakstīja: Formas tērpi melni ar baltām un zilām svītrām. Pēc tāda teksta ielikts video, kur formas tērpi ir balti ar melnām un zilām strīpām... Eliņš daltoniķis?
Igaunijas hokeja izlase spēlēs NHL

     [+] [-]

, 17:55, pirms 6 stundām
Misters Spirts rakstīja: Igaunijas hokeja izlase spēlēs NHL
Nē. Viņi vienkārši grib pieņemt nosaukumu Jūtas "Igauņi", bet nav vēl publiskojuši.

     [+] [-]

, 18:34, pirms 5 stundām
Varēja izvēlēties citas krāsas. Šīs ir līdzīgas Vinipegas un Sietlas krāsām. Bet nosaukums man patīk kā Jūtas hokeja klubs. Ļoti oriģināli uz pārējo nosaukumu fona.

     [+] [-]

, 20:15, pirms 4 stundām
No raksta īsti nesaprotu ,vai šis klubs ir slavenā 1972 gadā dibinātā Vinnipeg Jets mantinieks,vai nav.

     [+] [-]

, 20:46, pirms 3 stundām
Komanda, kas šobrīd pazīstama vienkārši "kā jūtas hokeja klubs".

     [+] [-]

, 20:57, pirms 3 stundām
Biš antiklimatiski, bet nu uz nākamo sezonu gan jau būs "Jetiji".

     [+] [-]

, 22:01, pirms 2 stundām
Utah Mormons

     [+] [-]

, 22:07, pirms 2 stundām
guntis86 rakstīja: Varēja izvēlēties citas krāsas. Šīs ir līdzīgas Vinipegas un Sietlas krāsām. Bet nosaukums man patīk kā Jūtas hokeja klubs. Ļoti oriģināli uz pārējo nosaukumu fona.
Tikpat orģināli cik nosaukt savu kaķi par ''minci''

     [+] [-]

, 23:32, pirms 19 minūtēm
cobham rakstīja: Utah Mormons
Labāk ir LATTER DAY SAINTS jeb saīsināti LDS