Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Allēram pēc ķīmijterapijas veiks operāciju, lai likvidētu ļaundabīgo audzēju

Agris Suveizda

Allēram pēc ķīmijterapijas veiks operāciju, lai likvidētu ļaundabīgo audzēju
Sebastjēns Allērs. Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas futbola kluba Dortmundes "Borussia" un Kotdivuāras izlases uzbrucējs Sebastjēns Allērs sociālajos tīklos paziņojis, ka viņam tiks veikta operācija, lai likvidētu ļaundabīgo sēklinieku audzēju.

"Kā jau bija plānots no paša sākuma, tika izskatītas dažādas iespējas, ko darīt pēc ķīmijterapijas. Cīņa nav galā. Man tiks veikta operācija, lai uz visiem laikiem tiktu galā ar šo audzēju, kas mani attur no atrašanās laukumā," sociālo tīklu vietnē Twitter rakstīja Allērs. "Vēlos pateikties visiem par atbalstu un spēku, ko man dodat. Vēlos pēc iespējas ātrāk ar jums satikties."

Jūlija sākumā Dortmundes "Borussia" 28 gadus veco Amsterdamas "Ajax" uzbrucēju iegādājās par 31 miljonu eiro, taču 18. jūlijā Allērs treniņnometnē Šveicē pēc nodarbības sajutās slikti. Pārbaudēs viņam tika atklāts sēklinieku audzējs, bet sīkākas pārbaudes pēc divām nedēļām uzrādīja ļaundabīgu audzēju, kā dēļ uzbrucējam bija nepieciešama ķīmijterapija.

Francijā dzimušais un uzaugušais kotdivuārietis Allērs profesionālo karjeru sāka Osērā, Francijas 2. līgā 50 spēlēs gūdams sešus vārtus un 2015. gadā par 750 tūkstošiem tiekot pārdots "Utrecht". Nīderlandē viņš 90 mačos izcēlās ar 45 vārtiem un par septiņiem miljoniem nokļuva Frankfurtē, Bundeslīgā 60 spēlēs tiekot pie 24 vārtiem, un 2019. gadā Allērs par 50 miljoniem eiro pārgāja uz "West Ham". Premjerlīgā viņš 48 spēlēs guva 10 vārtus un 2021. gada ziemā par 22,5 miljoniem pievienojās "Ajax". Nīderlandē viņš 50 spēlēs spīdēja ar 32 vārtiem un aizvadītajā Čempionu līgas sezonā astoņās spēlēs spīdēja ar 11 vārtiem, taču debijas sezonā "Ajax" savu pirkumu…aizmirsa pieteikt Eirokausiem. Kotdivuāras izlasē Allēram 15 spēles un četri vārti.

Anglijas Premjerlīgas un Vācijas Bundeslīgas spēles šosezon būs pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://sportacentrs.com/futbols/va...