Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Dortmundes pirkumam Allēram ļaundabīgs audzējs un nepieciešama ķīmijterapija

Agris Suveizda

Dortmundes pirkumam Allēram ļaundabīgs audzējs un nepieciešama ķīmijterapija
Sebastjēns Allērs. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Vācijas otrais spēcīgākais futbola klubs Dortmundes "Borussia" pavēstījis, ka 28 gadus vecajam Kotdivuāras izlases uzbrucējam Sebastjēnam Allēram atklāts ļaundabīgs sēklinieku audzējs. Viņam būs nepieciešama ķīmijterapija, un klubs vēsta, ka uzbrucējs izlaidīs vismaz vairākus mēnešus.

Pirms gandrīz divām nedēļām – 18. jūlijā – Allērs treniņnometnē Šveicē pēc nodarbības sajutās slikti, un viņam pārbaudēs tika atklāts sēklinieku audzējs. Nu paziņots par ļaundabīga audzēja atklāšanu, tādēļ uzbrucējam būs vajadzīga ķīmijterapija. "Sebastjēns saņems labāko iespējamo ārstēšanu, un atlabšanas iespējas ir labas," sacīja kluba sporta direktors Sebastians Kēls.

Par 60 miljoniem eiro "Manchester City" pārdevusi uzbrukuma līderi Ērlingu Holannu, Dortmunde vietā iegādājās talantīgo Karimu Adejemi (30 miljoni eiro, "Salzburg") un pieredzējušo Allēru (31 miljons eiro, Amsterdamas "Ajax"). Vakar dortmundieši aizvadīja sezonas pirmo oficiālo spēli, Vācijas kausā izbraukumā ar 3:0 pārspējot 3. līgas klubu "1860 Munchen". Uzbrukuma smailē spēlēja 17 gadus vecais Jusufa Mukoko, bet vienus no trim vārtiem guva 20 gadus vecais Adejemi. Bundeslīgas sezonu "Borussia" sāks pēc nedēļas mājās pret Lēverkūzenes "Bayer".

Francijā dzimušais un uzaugušais kotdivuārietis Allērs profesionālo karjeru sāka Osērā, Francijas 2. līgā 50 spēlēs gūdams sešus vārtus un 2015. gadā par 750 tūkstošiem tiekot pārdots "Utrecht". Nīderlandē viņš 90 mačos izcēlās ar 45 vārtiem un par septiņiem miljoniem nokļuva Frankfurtē, Bundeslīgā 60 spēlēs tiekot pie 24 vārtiem, un 2019. gadā Allērs par 50 miljoniem eiro pārgāja uz "West Ham". Premjerlīgā viņš 48 spēlēs guva 10 vārtus un 2021. gada ziemā par 22,5 miljoniem pievienojās "Ajax". Nīderlandē viņš 50 spēlēs spīdēja ar 32 vārtiem un aizvadītajā Čempionu līgas sezonā astoņās spēlēs spīdēja ar 11 vārtiem, taču debijas sezonā "Ajax" savu pirkumu…aizmirsa pieteikt Eirokausiem. Kotdivuāras izlasē Allēram 15 spēles un četri vārti.

Vācijas Bundeslīgas spēļu tiešraides būs pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.bvb.de/News/Uebersicht/...

     [+] [-]

, 2022-07-30 18:30, pirms 2 gadiem
welninsh rakstīja: Šis jau bija zināms 19. jūlijā
Stipri iepaliekam...
šodien bija operācija ja nemaldos.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-30 18:49, pirms 2 gadiem
welninsh rakstīja: Šis jau bija zināms 19. jūlijā
Stipri iepaliekam...
Iesaku izlasīt tālāk par virsrakstu.