Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Levandovskis pirmajā intervijā pēc pievienošanās Barselonai vēršas pret "Bayern" meliem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Levandovskis pirmajā intervijā pēc pievienošanās Barselonai vēršas pret "Bayern" meliem
Roberts Levandovskis. Foto: AFP/Scanpix

33 gadus vecais Roberts Levandovskis, viens no pasaulē labākajiem uzbrucējiem, jūlijā beidzot saņēma brīvlaišanu no Vācijas Bundeslīgas čempiones Minhenes "Bayern" un varēja pievienoties Spānijas grandam "Barcelona". Poļu futbolists tagad paudis neapmierinātību ar bijušā kluba pieeju.

Lēmumu pamest Minhenes "Bayern" Roberts Levandovskis pieņēma gada pirmajos mēnešos, kad sarunas par līguma pagarināšanu iegāja nesekmīgā gultnē. Vēlāk klejoja baumas, ka uzbrucējs vēlas doties prom, jo "Bayern" lenc konkurentes Dortmundes "Borussia" uzbrucēju Ērlingu Holannu, ar kuru nāktos konkurēt. Levandovskis šādu versiju noraidījis.

"Tam nav nekāda sakara. Esmu cilvēks, kurš teiks patiesību, pat ja tā nebūs man patīkama. Negribu atklāt patiesos iemeslus, kāpēc pieņēmu šādu lēmumu, bet varu pateikt – nē, neredzēju nekādas problēmas, ja viņš patiešām pievienotos Minhenei," teica 33 gadus vecais Levandovskis, kurš palīdzēja "Bayern" izcīnīt astoņus Vācijas titulus un triumfēt Čempionu līgā.

"Bija cilvēki, kuri man neteica patiesību. Man vienmēr bijis svarīgi būt godīgam, kamēr dažiem cilvēkiem tā bija problēma. Beigās sapratu, ka man kā cilvēkam Minhenē tāpēc vairs nebija pareizo sajūtu, un sapratu, ka ir īstais laiks doties prom un pievienoties Barselonai." Par viņa pāreju tika samaksāti 45 miljoni eiro, bet ar bonusiem summa var izaugt līdz 50 miljoniem.

"Man bija labas attiecības ar komandas biedriem, ar personālu, ar treneriem. Man tā visa pietrūks, jo bijām draugi arī ārpus laukuma. Taču – šī nodaļa ir beigusies, un esmu gatavs ķerties klāt nākamajai," teica Levandovskis. "Esmu īstajā vietā un īstajā laikā."

"Viss, kas notika pēdējās nedēļās, pirms pametu "Bayern" – tā bija politika. Klubs centās meklēt publiskus iemeslus, kāpēc mani pārdot, jo citādi notikumus bija grūti izskaidrot faniem. Nācās pieņemt to, ka par mani tiek runāts daudz mēslu. Nekas no tā nebija patiesība, reizē – zinu, ka fani joprojām atbalsta mani."

Minhenes kluba rindās Levandovskis 375 spēlēs guva 344 vārtus. Pēdējās divās sezonās viņš kļuva par labāko vārtu guvēju Eiropas līgās.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/bayern-...