Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas klubs "Brentford" nopērk Nīderlandes izlases vārtsargu Flekenu

Agris Suveizda

Premjerlīgas klubs "Brentford" nopērk Nīderlandes izlases vārtsargu Flekenu
Marks Flekens. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola klubs "Brentford" vēl pirms pāreju perioda sākšanās izziņojis vienošanos par Vācijas kluba "Freiburg" un Nīderlandes izlases rezerves vārtsarga Marka Flekena iegādi. 29 gadus vecais nīderlandietis parakstīs četru sezonu līgumu.

Ceturto sezonu pēc kārtas "Brentford" pamatvārtsargs bija spānis Davids Raja, taču 27 gadus vecajam futbolistam līgums atlicis tikai uz gadu un viņš šovasar visdrīzāk tiks pārdots – klubs gan prasa augstu transfēra maksu 40 miljonu sterliņu mārciņu jeb 46 miljonu eiro apmērā. Komandas otrais numurs bija albānis Tomass Strakoša, kurš pirms gada kā brīvais aģents pievienojās no Romas "Lazio".

Tādējādi par Rajas aizvietotāju varētu kļūt Flekens, kura iegāde "Brentford" izmaksājusi 13 miljonus eiro. Visu profesionālo karjeru viņš ir pavadījis Vācijā, 2018. gadā par 800 tūkstošiem no "Duisburg" pārgāja uz Bundeslīgas klubu "Freiburg" un par tā pamatvārtsargu kļuva 2021. gadā. Nīderlandes izlasē Flekenam ir četras spēles. Pasaules kausā Nīderlandes pirmais numurs bija Andrīss Noperts no "Heerenveen", bet marta "Euro 2024" atlasē pamatvārtsargs bija Jaspers Cillesens un Flekens bija rezervē.

"Brentford" ar 59 punktiem 38 spēlēs ieņēma devīto vietu Anglijas Premjerlīgā, bet "Freiburg" finišēja piektajā vietā Vācijas Bundeslīgā un kvalificējās Eiropas līgas grupu turnīram. Vācijas kausā "Freiburg" sasniedza pusfinālu un Eiropas līgā – astotdaļfinālu.

Izmantotie resursi:
https://www.brentfordfc.com/en/news...

     [+] [-]

, 2023-05-31 22:27, pirms 11 mēnešiem
Brentfordas B komandā šogad 2 spēles spēleja Bekhema puika

     [+] [-]

, 2023-06-01 13:29, pirms 11 mēnešiem
Varēja labāk izteikt piedāvājumu izcilajam Stekelenburg, lai apsvērtu turpināt karjeru.