Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"United" izcīna savu trešo titulu!

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"United" izcīna savu trešo titulu!
"Manchester United" svin uzvaru
Foto: AFP

UEFA Čempionu līgas finālspēlē triumfējusi Mančeteras "United", kas pēcspēles 11m sitienu sērijā apspēlēja Londonas "Chelsea" un trešo reizi kļuva par prestižākā Eiropas klubu turnīra uzvarētāju.

Sit Ronaldu, sit Lampards= 1:1
Spēli komandas sāka piesardzīgi, tāpēc bumba vairāk bija laukuma vidū, tomēr ātri vien komandas kļuva aktīvākas. Pirmie panervozēt sāncenšiem lika Mančesteras spēlētāji, bet pēc viltīga Ovena Hargrīvsa sitiena mača sestajā minūtē pirmais pie bumbas tika Peters Čehs. Ar to arī taustīšanās un izlūkošana beidzās, jo drīz vien bumba vēlreiz lidoja "Chelsea" soda laukumā, bet vēl pēc brīža jau bija "United" laukuma pusē. Tomēr aktīvāki mača sākumā bija Mančesteras spēlētāji, tiesa neko īsti bīstamu izveidot viņiem neizdevās. 18.minūtē pēc Mišela Esjena nogāšanas laukumā uz mirkli uzplaiksnīja pirmie asumi, taču pēc enerģiskas izrunāšanās komandu spēlētāji šķīrās kā draugi. Toties pāris minūtes vēlāk Lubošs Mihels meklēja pēc dzeltenajām kartītēm – iespaidīgu gaisa divcīņu uzrīkoja Pols Skoulzs un Klods Makelele, un lai gan vairāk cieta anglis (viņam minūtes trīs laukuma malā lāpīja degunu), brīdinājumus saņēma abi.

Visai mierīgā bumbošana no viena soda laukuma līdz otram diezgan negaidīti piepeši pārvērtās vārtu guvumā. 26.minūtē "United" saspēlēšanās sāncenšu laukuma pusē beidzās ar Skoulza centrējumu soda laukumā, kur Esjēns neaizstiepās līdz bumbai, tā nonāca pie Krištianu Ronaldu, kurš sita nekļūdīgi – 1:0! Tūlīt pat sekoja ļoti spēcīgs un tik pat neprecīzs Mihaela Balaka sitiens, tomēr arī pēc gūtajiem vārtiem vairāk bumbu kontrolēja mančesterieši. 34. minūtē "sarkano" mīņāšanās savā soda laukumā beidzās ar to, ka Rio Ferdinads gandrīz raidīja bumbu savos vārtos, tomēr acīgs bija Edvins van der Sārs. Jau pēc mirkļa "United" sarīkoja vētrainu pretuzbrukumu, taču ne pēc Karlosa Teveza (Čehs), ne Hargrīvsa (pāri) sitieniem rezultāts nemainījās. 42. minūtē Veins Rūnijs izdarīja lielisku piespēli soda laukumā, taču Tevezam nedaudz pietrūka, lai līdz tai aizsniegtos. Jau pēc minūtes Ferdinands pie paša soda laukuma nogāza Džonu Teriju un "Chelsea" ieguva tiesības uz bīstamiem soda sitienu. Pie bumbas devās Balaks, bet sita pāri.

Pēdējā minūtē veiksme uzsmaidīja "Chelsea" – bumba pēc Esjēna sitiena trāpīja pa muguru Ferdinandam, atlēca pie Franka Lamparda, kurš sita jau pāri nokritušajam van der Sāram. Atlikušajā laikā komandas paguva paplūkties par Ronaldu nogāšanu, par ko brīdinājumu saņēma cits portugālis Rikardu Karvalju. Rezultāts gan vairs nemainījās.

Drogbā sprīža attālumā no varoņa titula
Otrais puslaiks faktiski sākās ar to, kas bija redzams visu pirmo puslaiku – vairāk uzbruka "United", bet londonieši meklēja iespējas pretuzbrukumiem. Viens no tādiem 55.minūtē beidzās ar bīstamu Esjēna sitiena no soda laukuma robežas – pāri. Vēl pēc pāris minūtēm identiskā sitiena pozīcijā nonāca Balaks un arī rezultāts bija identisks, jo bumba lidoja pāri vārtiem. Pamazām spēle tomēr pārvirzījās uz "United" laukuma pusi un vairāk darba jau bija mančesteriešu aizsardzībai. Londonieši tika gan pie soda, gan stūra sitieniem, tomēr kaut ko īsti bīstamu sarīkot nekā nespēja.

69. minūtē cīņas "MU" soda laukumā galu galā noveda pie tā, ka palīdzību nācās sniegt Ferdinandam, kurš kādā epizodē palika guļot zālājā. Pēc ārstu vizītes mančesteriešu kapteinis tomēr bija gatavs atgriezties laukumā un turpināt spēli. Pāris minūtes vēlāk "Chelsea" soda laukumā saķērās Tevezs un Makelele, kas beidzās ar francūža nonākšanu ārstu aprūpē un vēlāku atgriešanos laukumā.

Ap 70. minūti "United" īsā laikā ieguva tiesības uz diviem stūra sitieniem, pēc kuriem nekā pārāk bīstama nebija, un pēc tam bumba uz minūtēm desmit iesprūda laukums vidusdaļa. Stadionu atmodināja Didje Drogbā, 79. minūtē norībinot van der Sāra sargāto vārtu stabu – nedaudz precīzāk, un holandietis nebūtu glābējs. Vētrai turpinājuma šim sitienam gan nebija, jo komandas riskēt un ielaist vārtus pamatlaika beigās, nevēlējās. Interesanti, ka arī ar maiņām Alekss Fergusons un Avrams Grants nesteidzās, ko arī var saprast, jo svaigi spēki vajadzīgi arī pagarinājumā. 87.minūtē pirmā maiņa beidzot notika – Skoulza vietā "United" sastāvā devās Raiens Gigs, kurš līdz ar to kļuva par spēlētāju, kurš šajā komandā aizvadījis visvairāk spēļu – 759.

Toties rezultāts gan vairs nemainījās, kas nozīmēja, ka angļu finālam uzvarētāju noskaidrošanai būs nepieciešams papildlaiks.

Sitienu sērijā bez Drogbā
Pagarinājums tikko bija sācies, kad Mančesteras klubu atkal glāba vārtu konstrukcija, šoreiz pārliktnis, pa kuru bumba trāpīja pēc Lamparda sitiena no soda laukuma. Londonas klubs turpināja spēlēt aktīvāk un arī izdarīja divas maiņas – laukumā parādījās Salamons Kolu un Nikola Anelka. Starp citu, klāt bija arī lietus...

Pagarinājuma desmitajā minūtē pēc Patrisa Evra reida lieliska iespēja gūt vārtus bija Gigsam, taču īstajā laikā un īstajā vietā patrāpījās Džons Terijs un glāba "Chelsea", ar galvu pārceļot bumbu pāri vārtiem. Lietus dēļ laukums kļuva arvien slidenāks spēlētājiem un ātrāks bumbai, kas, protams, varēja ietekmēt spēlētāju sniegumu. Taču ne pirmajā pagarinājuma puslaikā, jo tas beidzās bez vārtiem.

Pagarinājuma otro puslaiku komandas sāka visai prātīgi, bet aktīvākais bija Anelka. 22.minūtē Vidičs viņu notrieca metrus astoņus no soda laukuma, turklāt gandrīz pretī vārtiem, taču Drogba soda sitienu izpildīja pagalam nesekmīgi. Tūlīt pat sekoja "United" prettrieciens, bet arī šis tālāk par saspēli netika – sitieni iesprūda spēlētāju burzmā. 26.minūtē uz līdzenas vietas izcēlās konflikts, uz kuru saskrēja gandrīz visi abu komandu spēlētāji un kurš nepatīkamāk beidzās "Chelsea". Sākās viss ar Balaka un Teveza saķeršanos, bet turpinājās ar Drogba un Vidiča lamāšanos, kam sekoja pļauka serbam. Mihels šo šovu novērtēja ar dzeltenajām kartiņām tā aizsācējām un sarkano Drogba...

"United" glābj lietus, stabs un van der Sārs
Galu galā Maskavā viss nonāca līdz 11 metru sitienu sērijai, kuru ar precīzu sitienu sāka Tevezs, uz ko ar to pašu atbildēja Balaks. Tik pat pārliecinoši savu piegājienu realizēja Maikls Keriks, bet pēc viņa pie bumbas devās Džulians Beletti, kurš arī bija precīzs – 2:2. Toties trešajā sitienu sērijā vadībā izvirzījās "Chelsea", jo Ronaldu sitienu atvairīja Čehs, bet Lampards nekļūdījās. Nekas nemainījās arī pēc ceturtajiem sitieniem – Hargrīvs un Ešlijs Kouls bija precīzi, lai gan van der Sārs līdz londonieši sistajai bumbai aizsniedzās. Piekto sitienu "United" izpildīt devās Nani un nekļūdījās, bet "Chelsea" pie bumbas devās komandas kapteinis Terijs, kurš sitiena brīdī uz slapjās zāles paslīdēja – vārtu stabs. Tas nozīmēja, ka sērija turpinās.

Par galvenajiem tās varoņiem galu galā kļuva "United" pieredzējušākie vīri van der Sārs un Giggs. Velsietis aukstasinīgi realizēja savu sitienu, kas šajā finālmačā izrādījās pēdējais, jo van der Sārs atvairīja Anelka raidīto bumbu. Tas nozīmēja, ka sitienu sērija ir galā un šajā Čempionu līgas sezonā triumfējuši "United" spēlētāji – jau trešo reizi kluba vēsturē!

UEFA Čempionu līgas fināls
21.maijs, Maskava
Manchester United – Chelsea 1:1
(1:1; 6:5 pēc 11m)
(Ronaldu 26'; Lampards 45')

11 m sitienu sērija
Tevezs 1:0
Balaks 1:1
Keriks 2:1
Beletti 2:2
Ronaldu 2:2 (vārtsargs)
Lampards 2:3
Hargrīvs 3:3
A. Kouls 3:4
Nani 4:4
Terijs 4:4 (vārtu stabs)
Andersons 5:4
Kolū 5:5
Giggs 6:5
Anelka 6:5 (vārtsargs)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 456 komentāri

 +25 [+] [-]

, 2008-05-22 00:43, pirms 16 gadiem
MU fani apgrieziis Maskavu kaajaam gaisaa

 +54 [+] [-]

, 2008-05-22 00:43, pirms 16 gadiem
Abas komandas bija vienlīdz pelnījušas uzvaru! Skaista spēle, labas emocijas. Žēl zaudētāju, prieks par uzvarētājiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-05-22 00:43, pirms 16 gadiem
nja.. nu ko nekas cits kā raudāt man neatliek!!!

kāpēc chelseai tā gadās?!! ;/

APSVEICU MU!!
mans acis chesleai vajadzeja jau uzvaret pēc papildlaika!

  +6 [+] [-]

, 2008-05-22 00:43, pirms 16 gadiem
MU! mani favorīti! pelnīti!

  -3 [+] [-]

, 2008-05-22 00:43, pirms 16 gadiem
Ar sirdi un dveeseli biju par Chelsea,bet beigaas jaasanem duncis saanos,skumji ,bet naakamgad sekos atbildes gaajiens!

 +14 [+] [-]

, 2008-05-22 00:43, pirms 16 gadiem
kas par speeli !

 +14 [+] [-]

, 2008-05-22 00:43, pirms 16 gadiem
van der sārs!!

  -4 [+] [-]

, 2008-05-22 00:43, pirms 16 gadiem
Kura ir labākā komnda psaulē, ko? Ir tikai viens variants
Slēpts komentārs: britins

 +11 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
laba spele lietus padarij vel labaku...

 +10 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
pa skaisto!!

 +13 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
Super, kas par speeli!!!!

  +8 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
JES!!!! Ljoti interesanta speele, ar ljoti daudziem neparedzamiem pagriezieniem.

 +10 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
nu lielisks ma4s!!! MU apsveicu!!

  +7 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
yes...

jāpaņem tik wimboldona un stenlija kauss,, tad MU būs viss...
great day for red..

  +7 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
Poor Terry...

  +6 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
VDS izvelk!!

 +18 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
yessssssssss paldies par speli Respect Chelsea negaidiju tadu aizraujosu finalu Glory United

  +9 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
Pirmkārt, Wonder Sārs, otrkārt, kas notiek ar Kristiano, jau divas pendeles Čempiņu ligā garām aizsitis?, treškārt žēl nevis "Chelsea", bet Terijs, kas tikai dēļ tā, ka paklupa aizsita garām, ceturtkārt sveicus visus sarkanos, mēs bijām pelnījuši uzvarēt.

  +5 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
jānodzer bēdas... psc tas ir!

  +8 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
KAs par finālu!!!

  +8 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
Lūk to es saucu par finālu... Lietus, emocijas nokaitētas līdz bālkvēlei, soda sitieni... super! Paldies abām komndām par lielisko spēli un apsveicu MU!
Slēpts komentārs: Name
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
APSVEICU MU! Labākā komanda pasaulē šobrīd, pelnīti!

  -1 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
JĀĀĀĀĀĀĀĀĀ
MANCHESTERĀ
GLORY UNITED!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-05-22 00:44, pirms 16 gadiem
Futbola saldais ēdiens, klasika. Apsveicu MU un visus vinu atbalstitajus, kaut ari loti zel Celsijas(apraudasos laikam)!

     [+] [-]

, 2008-05-22 00:45, pirms 16 gadiem
ARPRĀAC TAS bija kaut kas nu nereāli vienkārši

     [+] [-]

, 2008-05-22 00:45, pirms 16 gadiem
uhh kas par finālu kādam jau bija jāuzvar ... apsveicu Manchester United ar skaistu un pelnītu uzvaru

  -1 [+] [-]

, 2008-05-22 00:45, pirms 16 gadiem
Oj atvainojos Van der Sars ! Laboju savu kljudu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-05-22 00:45, pirms 16 gadiem
- Terrijam
+ Van Der Sāram

Paldies par patiešām jauki pavadīto vakaru!!! Labs futbols...

  +7 [+] [-]

, 2008-05-22 00:45, pirms 16 gadiem
Tādas emocijas, uztraukumu, bales vienuviet var piedz''ivot tikai čempionu Līgas finālspēlē.
Apsveicu MU un visus komandas fanus ar uzvaru.

Līdzjūtība "Chelsea" komandai un faniem.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 456 komentāri