Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1452, Did:0, useCase: 3

''Babīte'' ieņem līderes pozīciju pirms Rīgas florbola vasaras līgas ''play-off''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Babīte'' ieņem līderes pozīciju pirms Rīgas florbola vasaras līgas ''play-off''
FK ''JeNo''. Foto: floorball.lv

Straujiem soļiem tuvojas Rīgas florbola vasaras līgas izslēgšanas spēles. Pāris komandām atlikušas vēl četras spēles, kamēr ir arī vienība, kuras azotē ir vien divi mači.

Pirms izšķirošajiem mačiem vadību līgā pārņēmusi ''Babīte'' SK. Vienība sešās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras, tiekot pie desmit punktiem. Tik pat punktu ir arī otrā vietā esošajai ''Jūrmalai'', kurai gan ir par vienu spēli vairāk. ''Olaine'' tikmēr ir trešā. Aiz tās seko FBC ''Riga'', FK ''JeNo'' un visbeidzot arī turnīra pastarīte ''Salibandīti''.

Šis ir viens no retajiem turnīriem, kurā panākums tiek apbalvots ar diviem, nevis trim punktiem. Jāpiemin, ka FK ''JeNo'' ņem dalību arī pirmajā līgā vīriešiem.

Lai gan līga var nešķist tik nopietna un svarīga, tajā dalību ņem arī vairāki spēlētāji no pirmās un otrās līgas, kā arī pat ''Elvi'' virslīgas. ''Babīti'', piemēram, pārstāv RTU/''Rockets'' uzbrucējs Jēkabs Senkāns, kamēr ''Salibandītus'' aizsargs no ''Rubenes'' - Emīls Šūmanis. Jāpiemin, ka tie nav vienīgie zināmie vārdi no virslīgas.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju TOP 3 sastāv no diviem ''Olaines'' un viena ''Babītes'' spēlētāja. Izteikti priekšā gan ir vīri no ''Olaines'' - Ainārs Kalniņš (13+11 sešās spēlēs) un Kristaps Kromans (14+7 sešās spēlēs). ''Babītes'' Jēkabs Senkāns ir trešais ar 11+6 piecos mačos.

Paredzēts, ka izslēgšanas spēles varētu sākties 23. augustā. Pirmās divas vieta automātiski iekļūs pusfinālā, kamēr pārējās komandas cīnīsies ceturtdaļfināla ietvaros. Turnīrs gan visām komandām turpināsies pat pēc pamatturnīra. Čempione tikmēr tiks noskaidrota 30. augusta vakarā.

Nākamais mačs paredzēts jau pirmdien, kad ''Babīte'' SK Spuņciemā uzņems viesus FK ''JeNo''. Spēles sākums plkst. 20:00 un to iespējams vērot tikai klātienē.

Rīgas florbola līgas: summer edition

VietaKomandaSpēlesUzvarasZaudējumiVārtu attiecībaPunkti
1.Babīte SK65152:3210
2.Jūrmala75254:4510
3.Olaine63355:428
4.FBC Riga83548:377
5.FK JeNo63333:406
6.Salibandīti71631:772

Izmantotie resursi:
https://www.floorball.lv/lv/2021/tu...