Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolistes turnīru noslēdz ar zaudējumu un astoto vietu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistes turnīru noslēdz ar zaudējumu un astoto vietu
Latvijas U-19 izlase
Foto: IFF Floorball

Pasaules U-19 florbola čempionāta pēdējā dienā zaudējumu tomēr piedzīvojusi Latvijas meiteņu izlase, kas ar 0:5 piekāpās Norvēģijai. Līdz ar to, neskatoties uz četrām uzvarām un tikai vienu zaudējumu, latvietes turnīru noslēgusi kā astotā labākā izlase pasaulē.

Iepriekš turnīrā Latvijas U-19 izlase izcīnīja trīs uzvaras grupu turnīrā, ar 11:2 apspēlējot Austrāliju, ar 15:2 pieveicot Austriju un ar 8:0 sausā atstājot Dāniju. Play-off turnīra kārtā pret A apakšgrupas vājāko komandu Vāciju izdevās tikt pie vēl vienas sausās uzvaras (4:0), kas nodrošināja vietu pasaules labāko astotniekā.

Par septīto vietu bija gaidāma spēkošanās ar Norvēģijas izlasi, kas turnīra ievadā bija piedzīvojusi smagus zaudējumus pret Zviedriju (1:19) un Čehiju (3:8), kā arī spēlējusi neizšķirti ar Slovākiju (5:5). Tas neļāva tikt augstāk par pēdējo vietu B apakšgrupā. Play-off spēlē gan izdevās ierādīt vietu ungārietēm, sagraujot konkurentes ar rezultātu 19:3.

Pasaules čempionātos pret norvēģietēm latvietēm bijusi negatīva bilance, vienīgo uzvaru izcīnot 2004. gadā, bet pēc tam zaudējot 2008. un 2010. gadā. Tomēr tie bija pavisam citi sastāvi un nevienā no komandām, likumsakarīgi, nebija neviena no to spēļu dalībniecēm. Taču arī šoreiz nācās atzīt Norvēģijas izlases pārākumu.

Cīņas rezultāts tika atklāts spēles septītajā minūtē, kad ar lielisku metienu pagriezienā izcēlās pretinieču rezultatīvākā spēlētāja čempionātā Sāra Lunde. Līdz otrajam vārtu guvumam cīņā bija jāgaida otrā perioda pati izskaņa. Vispirms Norvēģijas izlases vārtsardze ar ķiveri atvairīja Luīzes Raseicevas labu metienu, bet pa atlēkušo bumbiņu iepretim vārtiem netrāpīja Kristiāna Biezuma. Norvēģietes noorganizēja ātru pretuzbrukumu, kurā Lunde apspēlēja ne vien mūsu izlases kapteini Samantu Bērziņu, bet arī vienu no turnīra labākajām vārtsardzēm Allanu Kolosovu, panākot 2:0 savas izlases labā.

Marta Pedersene ar lielisku metienu vārtu tālajā devītniekā 49. minūtē guva trešos vārtus Norvēģijas izlases labā. Trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Latvijas izlase pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, laukumā atgriežoties ar sešām spēlētājām. Tomēr neveiksmīgā saspēle noveda pie kļūdas un Bērziņa bija spiesta pārkāpt noteikumus, lai konkurente neaizskrietu viena pret tukšiem vārtiem. Tika nozīmēts soda metiens, kuru realizēja Ida Sundberga. Punkts tika pielikts 14 sekundes pirms cīņas beigām, kad Sāra Lunde saņēma lielisku piespēli iepretim vārtiem, tiekot pie trešā precīzā metiena.

Līdz ar to Latvijas izlase pēc četrām uzvarām cieta 0:5 zaudējumu, izcīnot astoto vietu pasaules junioru čempionātā. Par labāko spēlētāju Latvijas U-19 izlasē atzina kapteini Samantu Bērziņu.

Pasaules florbola čempionāts U-19 juniorēm

Latvija – Norvēģija 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)

     [+] [-]

, 2022-09-04 19:52, pirms 2 gadiem
Kur informācija par vīriešu U19? Kādi spēlētāji tika izsaukti uz pēdējo nometni utt.?