Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Amerikāņu kalniņi florbola čempionātā juniorēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Amerikāņu kalniņi florbola čempionātā juniorēm
Šveices juniores pēc uzvaras pār Somiju. Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā U-19 juniorēm aizvadīta otrā spēļu diena. Par Latvijas 15:2 uzvaru pār Austriju Sportacentrs.com rakstīja jau iepriekš. No citām spēlēm izceļama Zviedrijas minimālā 4:3 uzvara pār Čehiju.

Latvijas izlase pēc 15:2 uzvaras pār Austriju nodrošināja vismaz otro vietu apakšgrupā. Mūsu grupas otrajā spēlē Austrālija pirmā perioda pašā izskaņā ar precīzu metienu izvirzījās vadībā pret Dāniju, minimālo pārsvaru nosargājot līdz pat cīņas 33. minūti. Eiropietes pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem ātri iemeta arī otros un trešos, lielā mērā izšķirot likteni par labu sev. Skanot spēles beigu sirēnai, Dānija varēja līksmot par 6:2. Tas nozīmē, ka grupu turnīra pēdējā dienā Dānija un Latvija sadalīs pirmo vietu grupā, kamēr austrietes ar austrālietēm lūkos nepalikt pēdējā vietā.

C apakšgrupā patīkami turpina pārsteigt Jaunzēlande, kas tikai otro reizi piedalās šāda līmeņa turnīrā. Sākušas ar uzvaru pār Kanādu, jaunzēlandietes otrajā spēlē ar 6:3 pietiekami komfortabli apspēlēja arī Itāliju, izšķirošo pārsvaru iekrājot spēles otrajā trešdaļā. Par uzvaru grupā Jaunzēlandei būs jātiekas ar Ungāriju, kas arī tikusi pie diviem panākumiem. Otrajā mačā komanda rezultatīvā spēlē ar 13:5 apspēlēja Kanādu.

Negaidīti spraigas izvērtušās cīņas B apakšgrupā. Vispirms par nelielu pārsteigumu parūpējās norvēģietes, kas prata atgūties no 0:3 pēc pirmā perioda mačā ar slovākietēm, otrā perioda beigās jau esot vadībā ar 5:3. Trešais periods atkal aizritēja Slovākijas zīmē, taču vairāk par diviem vārtu guvumiem netika gūti, mačam noslēdzoties ar neizšķirtu 5:5. Līdzīgs scenārijs bija otrajā spēlē, kad čehietes pirmā perioda izskaņā panāca 2:0 vadību pret Zviedriju, taču līdz trešā perioda otrajai pusei nonāca zaudētājos ar 2:4. Vienus vārtus čehietes guva, taču no zaudējuma izvairīties neizdevās un Zviedrijas juniores priekšlaikus nodrošinājušas uzvaru savā grupā.

Ierasta prakse ar vairāku vārtu guvumu sēriju bija vērojama arī A grupas spēlē, kur Somija pēc pirmā perioda atradās 2:0 vadībā pret Šveices vienaudzēm. Tajā brīdī droši vien reti kurš varēja iedomāties, ka turpinājumā Somija vārtus vairs negūs, piedzīvojot smagu sagrāvi. Taču tieši tā notika. Otrajā periodā šveicietes guva trīs vārtus, divreiz realizējot skaitlisko vairākumu. Trešā perioda pašā ievadā vēl trīs vārtu guvumi, tikpat pievienojot atlikušajā spēles laikā nodrošināja šveicietēm negaidīti graujošu uzvaru ar rezultātu 9:2. Vēl vienā spēlē Polija savu līdzjutēju priekšā ar rezultātu 7:1 sagrāva Vāciju. Līdz ar to tieši pret Vāciju čempionāta turpinājumā, iespējams, spēkosies Latvijas juniores, lai turpinātu cīņu par septīto vietu pasaulē.