Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Grupu turnīra noslēgumā bez pārsteigumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grupu turnīra noslēgumā bez pārsteigumiem
Ungārijas izlase pēc uzvaras vērtā neizšķirta pret Jaunzēlandi. Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā juniorēm noslēgušās grupu turnīra spēles. Pēdējā kārtā būtiskas sensācijas netika fiksētas, potenciālajām favorītēm tiekot pie panākumiem.

Par Latvijas U-19 izlases 8:0 uzvaru pār Dāniju Sportacentrs.com rakstīja jau iepriekš. Izcīnītā uzvara nodrošināja uzvaru D apakšgrupā un iespēju turpināt cīņu par 7. vietu šajā čempionātā. Mūsu grupas otrajā spēlē ļoti nerezultatīvā mačā Austrija vien 19 sekundes pirms pamatlaika beigām izrāva 2:1 uzvaru pār Austrāliju, kas nodrošināja trešo vietu apakšgrupā, kamēr austrālietes palika pēdējā pozīcijā.

C apakšgrupā, kas spēku ziņā bija vienā līmenī ar D grupu, kurā spēlēja Latvija, uzvarētāju noteica vārtu attiecība, jo gan Jaunzēlande, gan Ungārija pirmajās divās spēlēs svinēja uzvaru, bet savstarpējā cīņā nospēlēja neizšķirti 4:4. Jāpiezīmē, ka ungārietēm pietika ar neizšķirtu rezultātu, kuru viņām izdevās panākt vien piecas minūtes pirms cīņas beigām, visu spēles laiku esot spiestām ķert konkurentes. Līdz ar to ungārietes turpinās cīņu par 7. vietu turnīrā, kamēr Jaunzēlande sacentīsies par 11. pozīciju.

Vadošo komandu grupās spraigākās cīņas izvērtās B apakšgrupā, kur vispirms Zviedrija ar rezultātu 11:2 apspēlēja slovākietes, bet pēc tam Čehija ar rezultātu 8:3 tika galā ar norvēģietēm. Līdz ar to zviedrietes kļuva par grupas uzvarētājām, triumfējot visās spēlēs. Čehietes pusfinālam kvalificējās kā otra labākā komanda grupā, bet slovākietes ierindojās trešajā vietā un čempionāta noslēgumā spēkosies par piekto pozīciju. Tikmēr norvēģietēm priekšā spēkošanās ar otrā ešelona vienībām, pirmajā no spēlēm krustojot nūjas ar ungārietēm. Ļoti iespējams, ka turnīra noslēgumā ar Norvēģiju būs jātiekas arī Latvijas juniorēm.

Bez pārsteigumiem grupu turnīra noslēdzošajā dienā komandas nospēlēja A apakšgrupā. Šveices juniores iepriekš bija ielikušas labu pamatu uzvarai apakšgrupā, bet pēdējā dienā atlika nokārtot formalitātes, ar 7:1 apspēlējot laukuma saimnieces polietes. Savukārt Somija ar 10:0 sausā atstāja Vāciju, nodrošinot pusfināla spēli pret Zviedriju. Tikmēr vācietes var gatavoties cīņai ar Latviju.