Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Juniorēm cīņa par uzvaru apakšgrupā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Juniorēm cīņa par uzvaru apakšgrupā
Latvijas U-19 izlase. Foto: IFF Floorball

Pasaules čempionātā florbolā U-19 juniorēm šodien tiks izspēlēta grupu turnīru noslēdzošā kārta. Pēc divām pārliecinošām uzvarām šodien mūsu meitenēm gaidāma spēkošanās ar Dāniju. Spēles sākums pulksten 17:00 pēc Latvijas laika.

Lai gan Latvijas izlase pasaules rangā pašlaik atrodas augstajā piektajā vietā, pateicoties iepriekšējā pasaules čempionātā sasniegtajam lieliskajam rezultātam, bet Dānija atrodas vien trešajā desmitā pasaules rangā, abas izlases šajā turnīrā spēlē bez zaudējumiem. Dānietes gan nevajag novērtēt par zemu – šī izlase rangā atrodas tik zemu tādēļ, ka pirmo (un līdz šim arī pēdējo) reizi pasaules čempionātā spēlēja 2012. gadā, ierindojoties devītajā vietā.

Pasaules čempionāta organizatori šoreiz izveidojuši izspēles kārtību, kad komandas, kas spēlē C un D apakšgrupās (līdz ar to arī Latvija) nevar čempionāta noslēguma tabulā tikt augstāk par septīto pozīciju. Lai par to varētu pacīnīties, šodien jāapspēlē Dānija, bet pēc tam jātiek galā ar A grupas vājāko komandu (Vāciju).

Ja Latvijas izlase šajā turnīrā tikusi pie divām pārliecinošām uzvarām (11:2 pār Austrāliju un 15:2 pār Austriju), tad dānietēm klājies krietni sarežģītāk – pret Austriju uzvara tika izcīnīta ar 6:0, kamēr austrālietes tika uzvarētas ar 6:2, kaut gan vairāk nekā 30 minūtes nācās gaidīt līdz pirmajam vārtu guvumam.

Lieki piebilst, ka D apakšgrupas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dominē mūsu meitenes, ieņemot pirmās sešas pozīcijas. Rezultatīvākā pašlaik ir Aurēlija Zariņa, kura divās spēlēs tikusi pie 10 (7+3) punktiem. Madlēna Rozīte iekrājusi 9 (4+5) punktus, bet Samantas Bērziņas rēķinā pašlaik ir 6 (2+4) punkti.

Lai gan Dānijas U-19 izlase piedalījusies tikai vienā pasaules čempionātā 2012. gadā, toreiz Slovākijas pilsētā Nitrā abām izlasēm bija iespēja spēlēt savā starpā. Toreiz latvietes piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 4:7 (2:3, 1:1, 1:3), lai gan 12 minūtes pirms mača beigām rezultāts bija neizšķirts 4:4. toreiz Latvijas izlasē Luīze Biļinska piedalījās visos mūsu izlases rezultatīvajos uzbrukumos, atzīmējoties ar diviem vārtu guvumiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm.

Turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Latvija220026:44
2.Dānija220012:24
3.Austrālija20024:170
4.Austrija20022:210

Latvijas U19 sieviešu izlases sastāvs:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Komanda
1.Allana KolosovaVNND/RJTC
2.Estere ElbreteVRubene-1
3.Viktorija KovaļovaANND/RJTC
4.Kristiāna BiezumaAĶekavas Bulldogs/NND
5.Samanta BērziņaARubene
6.Valērija KuriloAIrlava/Tukums-Slampe
7.Katrīna Dārta KārkliņaA/ULekrings
8.Marta DrilleA/URubene-1
9.Evelīna CauneA/URubene-1
10.Marta ViegliņaUĶekavas Buldogs/NND
11.Kristīne AndrējevaUIrlava/Tukums-Slampe
12.Amanta MucenieceUIrlava/Tukums-Slampe
13.Luīze RaseicevaULekrings
14.Betija RaseicevaULekrings
15.Klinta RovīteUNND/RJTC
16.Madlēna RozīteURubene-1
17.Jolanta KoziņecaURubene-1
18.Elīna SirmāURubene-1
19.Emīlija SalacieteURubene
20.Aurēlija ZariņaUNystars (Somija)

Galvenā trenere: Linda Līce
Treneris: Jānis Dainis
Treneris: Jānis Inģists
Fiziskās sagatavotības treneris: Kaspars Reikmanis
Mediķe: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Kristīne Kirilova
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Annija Andrejsone