Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolistēm līdz šim nopietnākais pārbaudījums

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistēm līdz šim nopietnākais pārbaudījums
Latvijas U-19 izlase. Foto: IFF Floorball

Pasaules U-19 florbola čempionātā Polijas pilsētā Katovicē līdz šim nevainojami spēlējošajai Latvijas U-19 izlasei šodien pulksten 20:00 paredzēta spēle play-off kārtā, sacenšoties ar Vācijas izlasi. Uzvaras gadījumā latvietes būs nodrošinājušas vietu pasaules labāko astotniekā.

Ņemot vērā, ka Latvijas U-19 izlase sākotnēji nepieteica savu dalību pasaules čempionātam, jo tas bija paredzēts tālajā Jaunzēlandē, mūsu komanda, neskatoties uz sekmīgo gan iepriekšējā pasaules čempionātā (5. vieta), gan šajā turnīrā (trīs uzvaras trijos mačos), nevar tikt augstāk par septīto vietu pasaulē.

Šajā turnīrā Latvijas izlase D apakšgrupā triumfēja visos mačos, vispirms ar 11:2 apspēlējot Austrāliju, kam sekoja 15:2 panākums pār Austriju un 8:0 uzvara pār vienaudzēm no Dānijas. Ļoti sekmīgi turnīru aizvadījušas mūsu līderes Aurēlija Zariņa (8+4) un Madlēna Rozīte (7+5), abām iekrājot pa 12 rezultativitātes punktiem. Nākamās rezultatīvākās ir Marta Drille (3+3) un Samanta Bērziņa (2+4), kurām divreiz mazāk punktu. Tikmēr Emīlija Salaciete var lepoties ar pieciem vārtu guvumiem. Noteikti izceļama arī mūsu vārtsardze Allana Kolosova, kurai ne vien sausā spēle ar dānietēm, bet arī divas rezultatīvas piespēles šajā turnīrā.

Ja latvietes var gatavoties mačam ar vācietēm pacilātā noskaņojumā, tad pretēja aina vērojama pretinieču nometnē, kurām trijās spēlēs trīs bezcerīgi zaudējumi, kopumā tiekot tikai pie viena vārtu guvuma. Vācietes turnīru sāka ar 0:16 neveiksmi pret šveicietēm, kam sekoja 1:7 zaudējums laukuma saimniecēm polietēm. Grupu turnīra noslēgumā vācietes ar 0:10 piekāpās arī Somijai.

Iepriekšējā pasaules čempionātā vācietes ierindojās astotajā vietā, bet labākais sasniegums ir divreiz izcīnītā septītā pozīcija. Pasaules čempionātos līdz šim izlases tikušās trīs reizes, allaž pie panākuma tiekot latvietēm. Tālajā 2006. gadā latvietes bija pārākas ar rezultātu 4:2, divus vārtus gūstot Kristīnei Grigorjevai. Divus gadus vēlāk latvietēm uzvara vien ar 3:2, turklāt uzvaras vārtus izdevās gūt vien 28 sekundes pirms cīņas beigām, kad atzīmējās Māra Stapkēviča.

Savukārt pēdējais mačs abu komandu starpā datējams ar 2012. gada pasaules čempionātu, kad vācietes atkal tika pie diviem vārtu guvumiem, taču ar to atkal izrādījās par maz, latvietēm triumfējot ar 7:2. Pa diviem vārtu guvumiem tajā mačā Ulrikai Skakovskai un Ievai Lapinskai.

Šodien spēles sākums pulksten 20:00 pēc Latvijas laika.