Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Šveicietes pēc lieliskā starta paliek bez pasaules čempionāta fināla

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šveicietes pēc lieliskā starta paliek bez pasaules čempionāta fināla
Čehietes līksmo par vēsturisku panākumu. Foto: IFF Floorball

Pasaules U-19 florbola čempionātā juniorēm zelta medaļas sadalīs Zviedrijas un Čehijas izlases, kas vakar dažādos veidos tika pie panākumiem savās pusfināla spēles.

Šveices juniores lieliski bija aizvadījušas grupu turnīru uzvarot visos trijos mačos, tostarp pārliecinoši tiekot galā ar somietēm (9:2). Tas viņām ļāva pusfinālā izvairīties no spēkošanās ar Zviedriju, vienlaikus uzskatot par favorītēm spēlē ar Čehiju. Spēle izvērtās ļoti līdzīga, taču šveicietes trešā perioda pirmajā daļā prata atspēlēties no 2:3 rezultāta un pārņemt minimālu vadību. Čehijas jaunajām florbolistēm izlīdzinājumu izdevās panākt vien trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad jau tika spēlēts ar sešām laukuma spēlētājām. Pamatlaiks noslēdzās ar 4:4 rezultātu un arī papildlaikā vārti netika gūti. Līdz ar to finālistes vajadzēja noteikt pēcspēles metienu sērijā, kurā laimīgākas izrādījās čehu florbolistes, triumfējot un iekļūstot lielajā finālā. Lieki teikt, ka prieks pēc uzvaras bija neviltots, jo šī būs pirmā reize čempionāta vēsturē, kad Čehijas florbolistes spēlēs finālā. Līdz šim izlase četras reizes varējusi priecāties par bronzas medaļām, ieskaitot iepriekšējos divus čempionātus.

Par čempionu titulu čehietes varēs spēkoties ar zviedrietēm, ar kurām spraigi spēlēja jau grupu turnīrā, toreiz piekāpjoties vien ar rezultātu 3:4. Zviedrijas izlase otrajā pusfinālā jau pēc septiņām nospēlētām minūtēm bija iekrājušas trīs vārtu pārsvaru pret savām allaž principiālākajām pretiniecēm somietēm. Mača turpinājumā zviedrietes iekrāja arī 6:1 pārsvaru un vien trešā perioda vidū somietes atkal pietuvojās līdz trīs vārtu deficīta. Spēles beigās somietes riskēja, spēlējot bez vārtsardzes, taču sekmes tas nedeva – pašām vārtus gūt neizdevās, taču bumbiņa divas reizes atrada ceļu pašu vārtos, kas deva Zviedrijas u-19 izlasei pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 8:3.

Vakar tika sadalīta arī piektā vieta pasaulē, jeb labākā pozīcija aiz lielā kvarteta. Spēle izvērtās ļoti spraiga starp ambiciozo Slovākiju un čempionāta saimniecēm polietēm. Spēles gaitā slovākietes prata iekrāt 4:1 pārsvaru, taču polietes spēja pietuvoties viena precīza metiena attālumā – 3:4 un vēlāk arī 4:5. Lai gan jāspēlē bija vēl teju deviņas minūtes, izlīdzinājuma vārtos mājinieces nespēja panākt un otro čempionātu pēc kārtas noslēdza ar zaudējumu un sesto vietu pasaulē. Tikmēr slovākietes spējušas atkārtot 2010. un 2014. gada pasaules čempionātos iespēto, ierindojoties piektajā vietā.

Par Latvijas izlases 4:0 uzvaru pār Vāciju Sportacentrs.com rakstīja jau iepriekš. Noskaidrojies, ka par septīto vietu latvietēm būs jātiekas ar Norvēģiju. Norvēģietes savā vakardienas spēlē neatstāja ne mazākās cerības ungārietēm, saplosot konkurentes ar graujošu 19:3.

11.vietu pasaulē izcīnījušas Dānijas florbolsites, kas ar rezultātu 5:4 pieveica Jaunzēlandi. Savukārt 13. vietā ierindojušās itālietes, kas pieveica Latvijas izlases pretinieces grupu turnīrā Austriju (5:1). Spēlē par nepalikšanu pēdējā vietā finālturnīrā, austrālietes ar rezultātu 5:3 apspēlēja Kanādas U-19 izlasi.

Čempionāts noslēgsies svētdien ar četrām spēlēm.