Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolistes lūkos čempionātu noslēgt ar perfektu bilanci

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistes lūkos čempionātu noslēgt ar perfektu bilanci
Allana Kolosova. Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Šodien ar četrām spēlēm punkts tiks likts 2022. gada pasaules florbola čempionātam juniorēm. Jau pulksten 11:00 laukumā atkal dosies Latvijas meitenes, lai cīņā par septīto vietu sacenstos ar Norvēģijas valstsvienību.

Latvietes līdz šim čempionātu aizvadījušas nevainojami, grupu turnīrā uzvarot visās trijās spēlēs – 11:2 pret Austrāliju, 15:2 pret Austriju un 8:0 pret Dāniju. Vakar play-off spēlē par 7. – 10. vietu ar 4:0 tika uzvarēta arī Vācijas izlase. Līdz ar to mūsu meitenēm šajā čempionātā ir nevainojama bilance – četras uzvaras četrās spēlēs. Diemžēl pilnībā novērtēt Latvijas izlases potenciālu šajā čempionātā novērtēt nav bijis iespējams, jo nav bijusi iespēja sacensties ar vadošajām pasaules izlasēm.

Šodien jau pulksten 11:00 latvietēm savu varēšanu būs iespējams pārbaudīt uz vienu no pasaules regulārā TOP-6 komandu fona norvēģietēm. Atšķirībā no Latvijas izlases, norvēģietes čempionātu aizvadījušas spēcīgāko komandu grupā, ar izciliem panākumiem gan nevarot lepoties – jau pašā ievadā ar 1:19 tika piedzīvota sagrāve pret Zviedrijas vienaudzēm. Pretēji latvietēm, norvēģietes varēja iekļut pasaules sešiniekā, taču izšķirošajā spēlē nospēlēja neizšķirti 5:5 ar Slovākiju. Smagā sagrāve pret zviedrietēm un 3:8 zaudējums čehietēm neļāva tikt augstāk par pēdējo vietu savā apakšgrupā. Play-off spēlē, kas bija līdzvērtīga Latvijas-Vācijas mačam, norvēģietes tika pie pirmā panākuma, ar 19:3 sagraujot ungārietes.

Latvijas izlases uzbrucējas Aurēlija Zariņa (9+4) un Madlēna Rozīte (7+6) ar sakrātajiem 13 čempionāta punktiem ir turnīra otrā un trešā rezultatīvākā florboliste. Pārliecinoša līdere ar 24 punktiem ir Nora Leloviča no Ungārijas. Rezultatīvākā norvēģiete bijusi Sāra Lunde, kura četrās spēlēs tikusi pie 11 (8+3) punktiem.

Latvijas un Norvēģijas U-19 izlases pasaules čempionātos līdz šim savā starpā trīs reizes, latvietēm uzvarot tika vienā spēlē. Turklāt tā notikusi jau ļoti sen– 2004. gadā Somijas pilsētā Tamperē latvietes bija pārākas ar 8:6, trīs vārtus iemetot Kristīnei Grigorjevai, bet pa diviem vārtiem guva Edīte Bankava un Aija Zelmene. Četrus gadus vēlāk izlases krustoja nūjas Slovākijas pilsētā Nitrā, latvietēm zaudējot ar rezultātu 2:4. Ar vārtu guvumiem Latvijas izlasē atzīmējās Agnese Akmeņlauka un Indra Beķere. Pēdējo reizi abas izlases savā starpā tikušās 2010. gada pasaules čempionātā Čehijā, kad latvietes kapitulēja ar rezultātu 1:8. Vienīgos vārtus latvietēm guva Beķere, mača izskaņā realizējot soda metienu.

Šodienas spēles sākums pulksten 11:00 pēc Latvijas laika.