Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Skaitļi: Spēlē pret Lihtenšteinu florbolisti labojuši vairākus rekordus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Skaitļi: Spēlē pret Lihtenšteinu florbolisti labojuši vairākus rekordus
Jānis Ragovskis (#7), foto: IFF Floorball

Sportacentrs.com jau informēja, ka pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē vīriešu izlase ar 29:3 sagrāva Lihtenšteinas valstsvienību. Nav pārsteigums, ka šajā spēlē tika veikti vairāki labojumi valstsvienības rekordu grāmatā.

Pirmkārt jau 29 gūtie vārti ir absolūti rezultatīvākā spēle mūsu valstsvienības vēsturē. Iepriekš rezultatīvākais mačs tika aizvadīts 2010. gada pasaules čempionātā Somijas galvaspilsētā Helsinkos, kad ar rezultātu 27:1 tika sagrauta Singapūra.

Izcīnīt pārliecinošāko uzvaru izlases vēsturē izcīnīt liedza trīs ielaistie vārti, līdz ar to panākums ar 26 vārtu starpību ir atkārtoti labākais sasniegums.

Teicamu sniegumu nodemonstrēja Latvijas izlases aizsargs Jānis Ragovksis, kurš spēli pabeidza ar vieniem gūtiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm. Līdz šim četri Latvijas izlases florbolisti vienā spēlē bija atzīmējušies ar sešiem rezultativitātes punktiem (Jānis Jansons pret Singapūru, Pēteris Trekše pret Austriju, Klāvs Jansons pret Kanādu un Morics Krūmiņš pret Ukrainu). Tagad Ragovskis šajā sarakstā nostājies visiem priekšā.

Tāpat sešas rezultatīvās piespēles Latvijas izlases kreklā ir jauns ieraksts mūsu valstsvienības sasniegumu ziņā. Līdz šim tikai Jānis Jansons 2010.gada pasaules čempionātā pret Singapūru bija iespējis piecas rezultatīvas piespēles.

Savukārt Rolandam Kovaļevskim, kurš iekrāja 6 (5+1) punktus izdevies atkārtot Klāva Jansona iespēto, kurš 2021. gadā pasaules florbola čempionātā Helsinkos arī guva piecus vārtus, spēlē pret Kanādas valstsvienību, kad latvieši triumfēja ar rezultātu 16:3. Tāpat rezultatīvais sniegums ļāvis Kovaļevskim ar 96 (62+34) punktiem pakāpties uz trešo vietu izlases visu laiku rezultatīvāko florbolistu sarakstā, apsteidzot Jāni Jansonu (92) un Aināru Juškēviču (91). Priekšā ir vienīgi Artis Raitums ar 125 un Atis Blinds ar 105 punktiem.