Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Florbolistes turpinās ar cīņu pret austrietēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistes turpinās ar cīņu pret austrietēm
Latvijas U-19 junioru izlase. Foto: IFF Floorball

Latvijas U-19 florbola junioru izlase tās galvenās treneres Lindas Līces vadībā šovakar Polijas pilsētā Katovicē turpinās cīņu pasaules čempionātā. Pulksten 17:00 pēc Latvijas laika mūsu juniores dosies laukumā, lai sacentos ar Austrijas vienaudzēm.

Turnīra ievadā Latvijas juniores gana pārliecinoši ar 11:2 (6:1, 1:1, 4:0) apspēlēja Austrāliju. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina Aurēliju Zariņu, kura atzīmējās ar četriem vārtu guvumiem. Rezultatīvākā mūsu izlasē bija Madlēna Rozīte, kura guva vienus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Ņemot vērā, ka grupas otrajā spēlē Austrija ar 0:6 (0:2, 0:2, 0:2) piedzīvoja zaudējumu pret Dāniju, tad D apakšgrupā tieši Latvija pašlaik ieņem pirmo vietu. Savukārt rezultatīvāko spēlētāju sarakstā mūsu apakšgrupā latvietes aizņēmušas pirmās piecas ailītes.

Austrijas izlasei dalība turnīrā tika apstiprināta vien pirms nepilna mēneša, kad kļuva zināms, ka uz čempionātu neieradīsies Singapūras izlases. Austrietēm šis ir septītais čempionāts, kurā viņas startē. Pirms diviem gadiem Zviedrijā tika izcīnīts augstvērtīgākais rezultāts, čempionāta noslēgumā ierindojoties 11. pozīcijā. Pirms tam trijos čempionātos bija izdevies finišēt 12. pozīcijā. Lai saglabātu izredzes vismaz atkārtot iepriekš sasniegto, tad austrietēm šodien ir nepieciešams panākums.

Latvijas un Austrijas U-19 izlases pasaules čempionātos tikušās divas reizes. Pirms četriem gadiem latvietes tika pie graujošas uzvaras ar rezultātu 20:1. Toreiz ar pieciem vārtu guvumiem atzīmējās Anna Ankudinova, kurai arī divas rezultatīvas piespēles. Septiņus punktus nopelnīja arī Laura Gaugere.

Vēl pārliecinošāka uzvara tika izcīnīta 2012. gada pasaules čempionātā, kad Slovākijas pilsētā Nitrā latvietes bija pārākas ar rezultātu 22:0 (9:0, 11:2, 2:0). Fantastisku spēli toreiz aizvadīja Luīze Biļinska, kura pati guva piecus vārtus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles. Pieci precīzi metieni arī Ievai Lapinskai, kurai arī divas rezultatīvas piespēles. Interesanti, ka lai gan šī cīņa tika aizvadīta pirms desmit gadiem, absolūti lielākā daļa no tā gada Latvijas U-19 izlases sastāva savas florbolistu karjeras jau ir noslēgušas.

Šovakar uzvarot Austriju, Latvijas U-19 izlase praktiski nodrošinātu vismaz 12. vietu pasaules čempionātā. Maksimālais labākais rezultāts, ko šajā čempionātā var sasniegt latvietes, ir 7. vieta. Lai to spētu, mūsu meitenēm jāizcīna 1.vieta apakšgrupā, lai izslēgšanas spēļu pusfināla kārtā varētu tikties ar elites divīzijas A apakšgrupas 4. vietas īpašniecēm. Uzvaras gadījumā mūsu meitenes mazajā finālā varēs spēlēt par 7. vietu. Šodien Latvijas un Austrijas izlases laukumā dosies pulksten 17:00 pēc Latvijas laika.

Turnīra tabula

VietaValstsSpēlesUzvarasNeizšķirtiZaudējumiVārtiPunkti
1.Latvija110011:22
2.Dānija11006:02
3.Austrija10010:60
4.Austrālija10012:110

Latvijas U19 sieviešu izlases sastāvs:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Komanda
1.Allana KolosovaVNND/RJTC
2.Estere ElbreteVRubene-1
3.Viktorija KovaļovaANND/RJTC
4.Kristiāna BiezumaAĶekavas Bulldogs/NND
5.Samanta BērziņaARubene
6.Valērija KuriloAIrlava/Tukums-Slampe
7.Katrīna Dārta KārkliņaA/ULekrings
8.Marta DrilleA/URubene-1
9.Evelīna CauneA/URubene-1
10.Marta ViegliņaUĶekavas Buldogs/NND
11.Kristīne AndrējevaUIrlava/Tukums-Slampe
12.Amanta MucenieceUIrlava/Tukums-Slampe
13.Luīze RaseicevaULekrings
14.Betija RaseicevaULekrings
15.Klinta RovīteUNND/RJTC
16.Madlēna RozīteURubene-1
17.Jolanta KoziņecaURubene-1
18.Elīna SirmāURubene-1
19.Emīlija SalacieteURubene
20.Aurēlija ZariņaUNystars (Somija)

Galvenā trenere: Linda Līce
Treneris: Jānis Dainis
Treneris: Jānis Inģists
Fiziskās sagatavotības treneris: Kaspars Reikmanis
Mediķe: Lilita Lazdiņa
Fizioterapeite: Kristīne Kirilova
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Annija Andrejsone