Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Rietumos piecas no septiņām ar tiesībām uz virslīgu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rietumos piecas no septiņām ar tiesībām uz virslīgu
"Irlava/Avant"
Foto: FK Irlava

Šosezon Latvijas florbola čempionātā vīriešu 1.līgas turnīrā piedalīsies 15 komandas, no kurām deviņas varēs pretendēt uz iekļūšanu Elvi florbola līgā. Favorītu skaits ir gana plašs.

Pēc vienas sezonas pārtraukuma vīriešu 1.līgas turnīrs atkal sadalīts divos reģionos – Austrumu un Rietumu. Abas pērnās sezonas turnīra finālistes "RSU/Babīte" un FK "JeNo" spēlēs Rietumos kopā ar "FBK Rīga Rockets", "Ķekavas bulldogs", "Irlava/Avant", "Kuldīga/KNSS" un "Roja Rauda Print". Ļoti solīda konkurence. Čempionvienība, kas neizmantoja tiesības kāpt līgu augstāk, atvadījusies no saviem līderiem Jāņa Justamenta (uz Ulbroku) un Reiņa Millera (uz Ogri), kā arī Edgara Haferberga (uz Irlavu) un Bertrama Kalēja (uz Limbažiem). Tomēr arī papildinājums ir gana cienījams, jo komandai pievienojušies Maksims Černovs un Ritvars Puriņš (abi "Rockets") ar virslīgas spēļu pieredzi. Zināma personība ir arī Armands Puķītis, kurš gan laukumā dosies ar nūju rokās, nevis ieņems vietu vārtos.

Dramatiskā veidā palikuši bez zelta medaļām pērn, FK "JeNo" starpsezonu periodā nav aizrāvušies ar savu rindu atjaunināšanu, jo pašlaik vienīgais jaunpienācējs ir aizsargs Arturs Janušķevičs, kurš pirms tam spēlēja kluba otrajā komandā. Tikmēr prom devies pērnās sezonas uzbrukuma līderis Kaspars Lisovskis (uz Cēsīm) un kopā ar komandu nebūs arī Tomass Zonne un Ardis Jansons.

Ļoti interesants sastāvs ir aizpagājušās sezonas 2.līgas čempioniem "Roja Rauda Print", kuri praktiski saglabājuši visu sastāvu. Ar komandu nebūs vienīgi Mārtiņš Maķevics, bet komandas pieteikumā ir arī tādi florbolisti kā Latvijas čempionāta visu laiku otrais rezultatīvākais spēlētājs Jānis Jansons un ilggadējais Latvijas izlases kapteinis Oskars Fīrmanis. Jautājums – cik spēlēs florbolisti dosies laukumā sava dzimtā kluba rindās. Ar virslīgas spēļu pieredzi ir arī Artūrs Pētersons, kurš agrāk spēlējis Talsu kluba rindās.

"FBK Rīga Rockets" šī ir pārmaiņu sezona. Klubs atkāpies no virslīgas uz pirmo līgu, atvadoties no vairākiem vadošajiem spēlētājiem. Tomēr kluba rindās ir teju divi spēlētāju piecnieki, kuri ir ar virslīgas spēļu pieredzi, kas papildināti ar pirmajiem pašu izaudzinātajiem talantīgākajiem spēlētājiem. Sastāvs ir gana spēcīgs, lai savā reģionā, kur ir vairākas interesantas komandas, cīnītos par labāko kvartetu, lai pēc tam turpinātu cīņu izslēgšanas turnīrā ar pretējā reģiona labākajiem. Kā daudzām citām vienībām, mērķis ir medaļu izcīnīšana, kas pavērtu ceļu atpakaļ spēcīgāko sabiedrībā.

Arī "Kuldīga/KNSS" sastāvs kļuvis "dziļāks". Pēdējos gados lielākais smagums uz saviem pleciem bija jāiznes spēlējošajam trenerim Ivo Solomahinam, kuram tagad labs palīgs būs Andis Blinds, kurš gan dosies laukumā ar nūju rokā, nevis vārtsarga ķiveri galvā. Starpsezonu periodā kuldīdznieki bija devušies uz starptautisko florbola turnīru Czech Open, kas vēl vairāk liecina par nopietnajām ambīcijām. No Valmieras ieradies Matīss Mačulāns, no Grobiņas pievienojies Kristaps Rozenbergs un jau pirmajā spēlē parādīja, ka ar šo vienību būs jārēķinās ikvienam.

Līgu augstāk pakāpusies "Ķekavas Bulldogs", kas pērn spēlēja 2. līgā, bet šosezon tikusi līgu augstāk. Komandas sastāvā ir vairāki spēlētāji ar virslīgas pieredzi, taču problēmas var radīt īsais rezervistu soliņš, jo Kristena Rubeņa rīcībā pašlaik ir vien 15 spēlētāji, no kuriem divi uz pirmo spēli tā arī nedevās, sezonu esot spiesti sākt ar neveiksmi.

Kā pēdējie apskatā, bet noteikti ne pēc spēku samēriem minami "Irlava/Avant", kuri divas sezonas pēc kārtas kļuva par regulārās sezonas uzvarētājiem, bet negaidīti piedzīvoja klupienu ceturtdaļfinālā. Pirms iepriekšējās sezonas notika apvienošanās ar Talsu klubu, kā rezultātā vairāki vadošie spēlētāji devās prom no kluba un irlavnieki netika pat labāko astotniekā. Šajā vasarā izdevies sastāvu padarīt dziļāku, mājās atgriezušies vairāki bijušie spēlētāji, kas ļauj šo komandu atkal pieskaitīt pie vadošajām. Tiesa, jau bez iespējām pacelties līgu augstāk.

Autora prognoze par komandu rezultātiem regulārajā sezonā:
1. "Irlava/Avant"
2. "FB Rīga Rockets"
3. "Kuldīga/KNSS"
4. "Roja Rauda/Print"
5. FK "JeNo"
6. "RSU/Babīte"
7. "Ķekavas Bulldogs"