Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Jānis Salcevičs: "Pensijā mani vēl nelaiž"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Jānis Salcevičs: "Pensijā mani vēl nelaiž"
Vārtsargs Jānis Salcevičs Latvijas izlases sastāvā Valmierā. Foto: floorball.lv

Jau vairākus gadus Latvijas vīriešu florbola izlases pamatvārtsargs ir ogrēnietis Jānis Salcevičs. Pagājušajā sezonā viņš bija 1. līgas kluba "Ogres Vilki" spēlējošais treneris, bet nākamajā sezonā, kas startēs jau pēc nedēļas, atkal stāsies Virslīgas komandas "Lielvārde/Fat Pipe" vārtos.

Kā pastāstīja J. Salcevičs, Ogres un Lielvārdes klubi šosezon apvienojušies vienotā organizācijā. Titulētā "Lielvārde/Fat Pipe" turpinās spēlēs Virslīgā, bet tās rindas papildinās meistarīgākie "Ogres Vilku" florbolisti. Savukārt komandai "Ogres Vilki", kas cīnīsies 1. līgā, būs Lielvārdes kluba farmkluba statuss, tāpēc starp abām vienībām būs iespējama spēlētāju rotācija. Pats Salcevičs turpinās trenēt "Ogres Vilkus", bet tajā pašā laikā pēc gadu ilga pārtraukuma kā spēlētājs atgriezīsies "Lielvārdes/Fat Pipe" sastāvā.

Runājot par tiem Ogres florbola audzēkņiem, kuri kā pirmie varētu iekļauties Lielvārdes komandas sastāvā, Jānis Salcevičs nosauca Kārli Stukānu, Edgaru Ričardu Gremzi, Patriku Cinīti, Tomu Emīlu Jēkabsonu, Gustavu Gadzānu. Protams, iespēja spēlēt augstākajā līmenī būs jebkuram jaunietim, kurš nopietni trenēsies un sasniegs attiecīgu meistarības līmeni.

Atklājot komandas "Lielvārde/Fat Pipe" šīs sezonas mērķus, Salcevičs pastāstīja, ka primārais plāns ir izveidot komandu, kas būs konkurētspējīga ilgtermiņā. Lielvārdiešu rindās būs vērā ņemamas izmaiņas, sāks spēlēt daudz jauniešu. Kā pasmējās Salcevičs, viņš komandā "Lielvārde/Fat Pipe" būs pārliecinoši pieredzējušākais spēlētājs, jo nākamais vecākais pēc viņa ir gadus 10 - 11 jaunāks. Uz medaļām šosezon cerēt nevajadzētu, bet, protams, izslēgt arī to nevar, jo pat slotaskāts mēdzot izšaut.

Runājot par savu karjeru, Jānis Salcevičs neslēpa, ka Somijas speciālisti, kas trenē Latvijas vīriešu izlasi, viņam joprojām uzticas jeb, kā teica pieredzējušais florbolists, "viņi mani vēl nelaiž pensijā". Un kāpēc gan lai laistu, ja jūlijā ASV notikušajās Pasaules spēlēs, kurās Latvijas valstsvienība izcīnīja 4. vietu, tieši ogrēnietis tika atzīts par turnīra labāko vārtsargu. Šīs nedēļas nogalē Salcevičs Latvijas izlases rindās cīnās Četru nāciju turnīrā, kas notiek Valmierā, bet gada galvenais notikums būs pasaules čempionāts, kas novembrī norisināsies Šveicē. Latvijas izlase, kura savu līdz šim labāko turnīru aizvadīja Pasaules spēlēs, grib spert vēl vienu soli augstāk, pirmo reizi ielaužoties labāko trijniekā.

Lai izdodas!

Izmantotie resursi:
Ogres Vēstis Visiem -