Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Gailumam trīskārša jubileja, Madona izstājas no cīņas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Gailumam trīskārša jubileja, Madona izstājas no cīņas
Epizode no spēles starp "Leģions/Grobiņas SC" un FK "Valka/IGLU", foto: Leģions/Grobiņas SC

Latvijas florbola čempionātā vīriešu 1. līgā par trešo pusfinālisti kļuvuši "Kuldīga/KNSS" florbolisti, kas pagājušajā nedēļas nogalē divreiz uzvarēja Madonā. Tikmēr otrā pārī būs nepieciešama izšķirošā cīņa.

Pēc pirmajām divām ceturtdaļfinālu sērijā abos pāros rezultāts bija neizšķirts. Veiksmīgs izbraukums uz Madonu padevies "Kuldīga/KNSS" komandai, kas divreiz tika galā ar vietējo komandu, tādējādi sērijā triumfējot ar 3:1 un sasniedzot pusfinālu. Pirmajā spēlē komanda otrajā periodā iekrāja 3:0 un 4:1 vadību. Mača turpinājumā mājinieki uzsāka pakaļdzīšanos, desmit minūtes pirms pamatlaika beigām tiekot līdz vienu vārtu deficītam. Izlīdzinājumu gan panākt neizdevās un "Kuldīga/KNSS" triumfēja ar 4:3 (1:0; 3:1; 0:2). Ar diviem vārtu guvumiem uzvarētājiem izcēlās Toms Grinkevičs, bet zaudētājiem Rūdolfam Briedim divi vārti un viena piespēle.

Dienu vēlāk komandas aizvadīja ceturto spēli, kas aizritēja pēc līdzīga scenārija – otrā perioda ievadā viesi no Kuldīgas atradās vadībā ar 3:0, bet noslēdzošajā periodā madonieši spēja panākt 3:3 līdzsvaru. Turpinājumā gan Rūdolfs Ķīvītis ar vārtu guvumu atjaunoja vadību viesiem, bet trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Ingmārs Lapčinskis iemeta tukšos vārtos, laupot mājiniekiem cerību uz izglābšanos – 5:3 (2:0; 1:1; 2:2) par labu "Kuldīga/KNSS", kas soļo tālāk. Svens Lapčinskis bija rezultatīvākais savā komandā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Tikmēr mājiniekiem Edgaram Gailumam viens vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles. Tas viņam ļāvis sasniegt ievērojamus karjeras rādītājus 1.līgas čempionātā – pēc šīs spēles viņa kontā ir 300 vārtu guvumi, 300 rezultatīvas piespēles un 600 rezultativitātes punktu. Taču sezona ir noslēgusies, līdz ar to prieks par sasniegumu noteikti ir krietni mazāks.

Tikmēr otrā ceturtdaļfināla pārī būs nepieciešama arī piektā spēle. Valkā vietējā FK "Valka/IGLU" dalīja uzvaras uz pusēm ar "Leģions/Grobiņas SC" un to pašu atkārtoja arī Kurzemē. Pirmajā mačā valcēnieši izrādījās ievērojami pārāki par konkurentiem, triumfējot ar 7:1, nedodot mājiniekiem ne mazākās izredzes uz pozitīvu rezultātu. Ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Elviss Ābele, kuram gan arī 2+10 minūšu disciplinārais sods mača gaitā.

Dienas laikā komandu spēki bija diametrāli mainījušies, jo sērijas ceturtajā spēlē, nonākuši bezdibeņa malā, Grobiņas florbolisti pēc otrās trešdaļas atradās vadībā ar 8:0 un vienīgi spēles noslēdzošajā nogrieznī ļāva uzgavilēt arī viesiem. Uzvara gan nekādā mērā netika apdraudēta – 8:3 (2:0; 6:0; 0:3). Madars Plepis ar vārtu guvumu un divām piespēlēm bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās, kamēr viesiem divus vārtus iemeta Edgars Lazdiņš. Sērijas izšķirošā piektā spēle tiks aizvadīta 18. martā Kocēnu sporta namā un šīs spēles uzvarētāji pusfinālā spēkosies ar FK "Kurši FSS". Jāpiebilst, ka pirmās divas spēles FK "Valka/IGLU" varēja aizvadīt savās mājās, bet pirms izšķirošās spēles Kurzemes komanda esot iebildusi, ka laukums neatbilst standartiem. Tādēļ spēle tiks aizvadīta Kocēnos.

Tāpat šajā nedēļas nogalē uzsāksies pusfināla sēriju cīņas 1.līgas B divīzijas komandām, kuras nepretendē uz spēlēšanu Elvi līgā nākamajā sezonā. Tā, 18. un 19. martā "Ogres Vilki/Lielvārde" savās mājās uzņems "Latvijas Universitāte/FS Masters", bet "Jogeva SK Tahe/Olivia" pie sevis ciemos gaidīs "Rubene-1" komandu.

Latvijas čempionāts florbolā 1.līgā vīriešiem, ceturtdaļfināli (A divīzija)

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
"Kuldīga/KNSS" – FK "Madona"6:32:54:35:3-3:1
FK "Valka/IGLU" – "Leģions/Grobiņas SC"10:54:57:13:818.032:2