Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:277, Did:0, useCase: 3

Cīņās par vietu Elvi līgā pašlaik līdzsvars

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cīņās par vietu Elvi līgā pašlaik līdzsvars
Epizode no "Kuldīga/KNSS" un FK "Madona" cīņas, foto: Kuldīga/KNSS

Aizvadītajā nedēļā tika uzsāktas ceturtdaļfinālu spēļu sērijas Latvijas florbola čempionātā vīriešu 1. līgā starp klubiem, kas vismaz teorētiski spēkojas par iekļūšanu Elvi līgā. Komandām demonstrējot mainīgas sekmes, pēc pirmajām spēlēm sērijās rezultāti ir līdzīgi.

Vienā no pāriem cīnās FK "Valka/IGLU" un "Leģions/Grobiņas SC". Pirmās divas sērijas spēles tika aizvadītas Ziemeļvidzemes pilsētā, pēc kurām neviena no komandām nav spējusi nodrošināt pārsvaru cīņā par vietu pusfinālā. Pirmajā spēlē mājinieki rezultatīvā mačā tika pie 10:5 (2:3; 4:1; 4:1) uzvaras, lielisku spēli aizvadot Linardam Ščegoļevam un Armandam Valtiņam, kurai abi tika pie trim vārtu guvumiem. Ščegoļevam vēl trīs piespēles, bet Valtiņam – divas, kas viņam ļāva tikt pie labākā spēlētāja balvas. Vēl spēles vidū rezultāts bija neizšķirts 4:4, taču mača otro pusi krietni sekmīgāk aizvadīja mājinieku komanda. Viesiem divus vārtus iemeta Edgars Freimanis, bet par labāko atzina Aivaru Dēvicu, kuram vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Tikmēr Kurzemes komanda uz vienu spēli palika bez Jāņa Zukuļa, kurš mača gaitā nopelnīja Spēles sodu, par to nopelnot vienas spēles diskvalifikāciju.

Tas gan netraucēja Grobiņas komandai aizvadīt ļoti labu otro spēli turpat Valkā. Mača sākumā Klāvs Bošs neizmantoja iespēju ar soda metiena palīdzību vadībā izvirzīt mājiniekus, bet perioda turpinājumā valcēnieši attapās pie 0:4 uz rezultāta tablo. Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas nepilnas sešas minūtes, Edgars Lazdiņš, spēlējot formātā 4:4 panāca 4:4, taču prieki bija pārāk īsi, jo divas ar pusi minūtes pirms cīņas beigām Rūdolfs Valdmanis, komandai spēlējot mazākumā, guva uzvaras vārtus "Leģions/Grobiņas SC" labā, kas ļāva uzvarēt ar 5:4 un izlīdzināt rezultātu sērijā. Uzvarētājiem ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Valters Freijs, bet par labāko atzina Edgaru Freimani, kuram vieni vārti. Valkas komandā Valtiņš un Elviss Ābele katrs guva pa vieniem vārtiem un vienai piespēlei, otrajam saņemot labākā spēlētāja balvu. Jāpiezīmē, ka FK "Valka/IGLU' komandas rindās trešajā periodā Spēles sodu nopelnīja Klāvs Kārkliņš, kurš, visticamāk, nevarēs spēlēt sērijas trešajā mačā. Nākamās divas spēles jau šajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas Grobiņā un ja kādai komandai izdosies uzvarēt abos mačos, tiks nodrošināta vieta pusfinālā, kur savus pretiniekus jau gaida FK "Kurši FSS".

"Rubene-1" un "LU/FS Masters" sasniedz fārmklubu zara pusfinālu

Ar minimālo spēļu skaitu pietika "Rubene-1" komandai lai iekļūtu B grupas pusfinālā, sērijā tiekot galā ar "Talsu NSS/Zerorisk". Tikuši pie divām uzvarām līdzīgās spēlēs Talsos, Kocēnu florbolisti bija pārāki arī savās mājās, uzvarot ar rezultātu 5:3. Tiesa, tieši mājas mačs izvērtās par spraigāko, jo pēc divām trešdaļām "Rubene-1" atradās iedzinējos ar 1:2. Ļoti svarīgi bija galvenās kluba komandas galvenā trenera Ivara Jēkabsona gūtie vārti trešā perioda piektajā sekundē, kas ļāva panākt izlīdzinājumu. Trešā perioda vidū talsinieki nopelnīja četru minūšu sodu par bīstamu spēli un šo izdevību vidzemnieki izmantoja pilnībā, divreiz iemetot skaitliskajā vairākumā. Klāvs Vītols vienus vārtus vēl atspēlēja, bet Mārtiņš Jēkabsons četras sekundes pirms finālsvilpes meta bumbiņu tukšos vārtos un "Rubene-1" varēja līksmot par uzvaru spēlē un iekļūšanu pusfinālā – 5:3 (0:1; 1:1; 4:1). Pieredzējušais Ivars Jēkabsons ar diviem vārtiem un vienu piespēli bija labākais savā komandā. Viesiem par labāko atzina vārtsargu Martinu Rūsu Jansonu, bet rezultatīvākais bija Māris Ivanāns ar divām piespēlēm.Par vietu finālā "Rubene-1" sacentīsies ar šajā sezonā perfekto "Jogeva SK Tahe/Olivia".

Tāpat ātri sērija noslēdzās cīņās starp "LU/FS Masters" un Cēsu "Lekrings-1", "studentiem" pēc uzvarām abās spēlēs savās mājās tiekot pie 7:6 panākuma arī viesos. Maču gan krietni sekmīgāk sāka mājinieki, panākot 2:0 vadību. Taču līdz otrā perioda vidum galvaspilsētas komanda bija panākusi jau sev ļoti komfortablo 7:3. Spēles otrajā pusē cēsnieki tuvojās rezultātā, sešas minūtes pirms pamatlaika beigām nonākot 6:7 deficītā. Turpinājumā viesi vēl nopelnīja noraidījumu, taču "lēcēpjpeles" atspēlēties nespēja, piedzīvojot zaudējumu ar 6:7 (2:3; 2:4; 2:0), tādējādi sēriju zaudējot ar 0:3 un izstājoties no čempionāta. Uzvarētājiem ar vārtu guvumu un divām piespēlēm izcēlās Edvards Staķis un Renārs Rēderis, bet par labāko atzina Ralfu Vindeli, kuram vieni vārti. Cēsniekiem rezultatīvākie bija Rūdolfs Dāvis Maklers un Ralfs Rūdolfs Rutkovskis, katram gūstot pa vieniem vārtiem un vienai piespēlei. Maklers arī saņēma labākā spēlētāja balvu. Par vietu finālā "LU/FS Masters" spēkosies ar "Ogre/Lielvārde" komandu.

Uzvaras uz pusēm dala arī Kuldīgas un Madonas klubi

Lielā mērā pateicoties sava kapteiņa Niklāva Ērcīša rezultatīvajam sniegumam, "Kuldīga/KNSS" pirmajā ceturtdaļfināla spēlē savās mājās ar 6:3 gana pārliecinoši tika galā ar FK "Madona". Lai gan pirmos vārtus jau piektajā minūtē guva viesi, pirmo periodu ar 4:1 vadību noslēdza jau laukuma saimnieki, kuri otrā perioda vidū guva arī piektos vārtus. Turpinājumā viesi divus vārtus atspēlēja, bet punktu mačam pielika Pēteris Birznieks. Ērcītis guva vienus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, bet par labāko florbolistu atzina Rūdolfu Ķīvīti, kuram divi vārti un divas piespēles. Zaudētājiem neviens no florbolistiem neguva vairāk par vienu punktu, bet labākā balva Matīsam Kalupniekam, kurš gan punktus neiekrāja. Sērijas otro maču madoniešiem nācās aizvadīt bez Artūra Keiseļa, kurš nopelnīja sarkano kartīti divcīņā ar Andi Blindu.

Dienu vēlāk komandas tikās atkārtoti, atkal pirmajiem vadībā tiekot viesiem. Taču šoreiz mājiniekiem bija vajadzīgas 36 minūtes, lai tiktu pie pirmā precīzā metiena, kad rezultāts bija jau 0:3. Lai gan kuldīdznieki tika līdz vienu vārtu deficītam, Mārcis Māliņš panāca 4:2, bet Arvis Kreicbergs pēdējās sekundēs meta bumbiņu tukšos vārtos, ļaujot "Madonai" uzvarēt spēli ar 5:2 (2:0; 1:1; 2:1), tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā. Vairāki madonieši mačā izcēlās ar diviem punktiem, bet par labāko atzina Raivo Aizstrautu, kuram viena piespēle. Šoreiz Kuldīgas vienībai nevienam no spēlētājiem nebija vairāk par vienu punktu, bet par labāko atzina Tomasu Alksniņu, kurš pie punktu guvumiem netika.

Pagājušās nedēļas spēļu kalendārs Latvijas čempionāta 1.līgā

DatumsLaiksSpēleRezultāts sērijā
04.03.12:30Rubene-1 – Talsu NSS/Zerorisk5:3 (0:1; 1:1; 4:1)3:0
04.03.14:00Lekrings – Latvijas Universitāte/FS Masters6:7 (2:3; 2:4; 2:0)0:3
04.03.18:00FK Valka/IGLU – Leģions/Grobiņas SC10:5 (2:3; 4:1; 4:1)1:0
04.03.20:00Kuldīga/KNSS – FK Madona6:3 (4:1; 1:1; 1:1)1:0
05.03.13:00Kuldīga/KNSS – FK Madona2:5 (0:2; 1:1; 1:2)1:1
05.03.14:00FK Valka/IGLU – Leģions/Grobiņas SC4:5 (0:4; 1:0; 3:1)1:1

Šīs nedēļas spēļu kalendārs Latvijas čempionāta 1.līgā

DatumsLaiksSpēleRezultāts sērijā
11.03.15:00FK Madona – Kuldīga/KNSS1:1
11.03.18:00Leģions/Grobiņas SC – FK Valka/IGLU1:1
12.03.13:00FK Madona – Kuldīga/KNSS1:1
12.03.16:00Leģions/Grobiņas SC – FK Valka/IGLU1:1