Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Kā pēdējie pusfinālam kvalificējas Grobiņas florbolisti

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kā pēdējie pusfinālam kvalificējas Grobiņas florbolisti
"Leģions/Grobiņas SC"

Noskaidrotas visas četras komandas, kas turpina cīņu par tiesībām nākamajā sezonā startēt Elvi florbola līgā vīriešiem. Maksimālais spēļu skaits bija vajadzīgs vienā pārī un tajā "Leģions/Grobiņas SC" triumfēja Valkā.

Komandas šajā sērijā pa reizei bija uzvarējušas gan savā laukumā, gan izbraukumā. Lai gan pirmās divas spēles FK "Valka/IGLU" varēja aizvadīt savā mājvietā, kur spēļu laukums nedaudz neatbilst oficiālajiem izmēriem, izšķirošo spēli komanda tur vairs nevarēja aizvadīt, jo iebildes par to izteica pretinieki. Tādēļ piektā sērijas spēle tika aizvadīta Kocēnu sporta namā un neitrālajā laukumā maču klātienē apmeklēja ap 250 līdzjutējiem.

Vairāk atbalstītāju gan bija nominālajiem laukuma saimniekiem, taču viņiem mačs izvērtās par īstu vilšanos, jo pirmajā trešdaļā viņu favorīti nonāca iedzinējos ar 0:3, otrajā periodā bija arī 1:6. Lai gan ar diviem vārtu guvumiem izdevās nedaudz atjaunot intrigu, trešajā periodā kurzemnieki atkal panāca piecu vārtu pārsvaru, bet visu cīņu uzvarēja ar 9:6. Uzvarētājiem ar četriem vārtu guvumiem izcēlās Valters Freijs, kamēr mājiniekiem Reinim Mirkšam un Artim Ozoliņam katram pa diviem vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei. Jāpiezīmē, ka uzvarētāji mačā nopelnīja 16 soda minūtes, kamēr valcēniešiem pat 44 soda minūtes, ieskaitot sarkano kartīti Edgaram Lazdiņam.

Jau šajā nedēļas nogalē sāksies pusfinālu sērijas un Grobiņas komandu gaida krietni tuvāks izbraukums, jo par vietu finālā gaidāma spēkošanās ar FK "Kurši FSS". Tikmēr otrā pusfināla pārī tiksies FK "Ogre/PGD.LV" un "Kuldīga/KNSS".

Aizvadītas arī divas cīņas pusfinālu sērijās starp komandām, kas nepretendē uz dalību nākamās sezonas Elvi līgā. "Jogeva SK Tahe/Olivia" pirmajā spēlē negaidīti ar 0:2 atradās iedzinējos pēc pirmā perioda mačā pret "Rubene-1", taču prata lauzt mača gaitu un uzvarēt ar 7:4. Otrajā spēlē Igauņi uzvarēja ar 8:2, lai gan pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts 2:2.

Otrā pārī uzvaras tika dalītas uz pusēm, kad "Latvijas Universitāte/FS Masters" vispirms viesos ar 8:6 pieveica "Ogres Vilki/Lielvārde". Dienu vēlāk ogrēnieši prata revanšēties, triumfējot mačā ar 6:2, tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā.

Latvijas čempionāts florbolā 1.līgā vīriešiem, ceturtdaļfināli (A divīzija)

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
"Kuldīga/KNSS" – FK "Madona"6:32:54:35:3-3:1
FK "Valka/IGLU" – "Leģions/Grobiņas SC"10:54:57:13:86:92:3

Latvijas čempionāts florbolā 1.līgā vīriešiem, pusfināli(A divīzija)

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
FK Kurši FSS – Leģions/Grobiņas SC25.03.26.03.01.04.02.04.08.04.
FK Ogre/PGD.LV – Kuldīga/KNSS25.03.26.03.01.04.02.04.08.04.